Back to top

Αρχείο για (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας

Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019 στις 7:01μμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | PitPan

Ο Δήμος Τρίπολης, διακηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό επιλογής αναδόχου, για την κατασκευή του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ» προϋπολογισμού 28.983,00 που θα διεξαχθεί σύμφωνα τις διατάξεις του Ν.4412/16 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (ΦΕΚ 147 Α΄/08-08-2016) (σχετική η με αριθμό 169/2017 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης). Η παρούσα μελέτη αφορά τις εργασίες που προβλέπονται για την ασφαλτόστρωση οδών στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα με δύο (2) δρόμους στην Βλαχέρνα, έναν (1) δρόμο στο Δάρα, σε έναν (1) δρόμο στον Καρδαρά και σε έναν (1) δρόμο στον Παλαιόπυργο.  Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν, εντός των οικισμών, κατά περίπτωση, είναι: Προετοιμασία-Καθαρισμός οδοστρωμάτων, υπόβαση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, βάση οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: σε λίγες ημέρες θα υπάρχει ανάδοχος για το γήπεδο 5Χ5 της Βλαχέρνας!

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019 στις 7:33μμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Αθλητικά | PitPan
Την Τρίπολη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, επισκέφθηκαν  το ΔΑΚ Τρίπολης, το κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο. Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε τον κ. Συναδινό και αρχικά είπε ότι την Τετάρτη ανοίγονται οι προσφορές για το έργο στη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου και πως σε 1-1,5 μήνα θα αρχίσουν τα έργα. Επίσης, είπε ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει ανάδοχος για το γήπεδο 5×5 της Βλαχέρνας. Αναφορά, έκανε και για το έργο που έχει προγραμματιστεί στους εξωτερικούς χώρους του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της Τρίπολης.
 

Βλαχέρνα: Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σάββατο, 19 Ιανουάριος, 2019 στις 10:09πμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Τις προσωπικές ευχαριστίες τους, αλλά και τις ευχαριστίες των κατοίκων του χωριού, έδωσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης.
Και οι δύο απηύθυναν τα «ευχαριστώ» στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα καθώς και στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Οι ευχαριστίες αφορούσαν στο έργο της τοποθέτησης σχαρών στο πλαίσιο υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου, που προστατεύουν την εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου, που διέρχεται μέσα από την Βλαχέρνα από τα όμβρια ύδατα.
Επίσης σε λίγες μέρες θα τοποθετηθούν στο χωριό 22 φωτιστικοί στύλοι που θα φωτίσουν τον κεντρικό (δημόσιο) δρόμο και θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους του χωριού, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς.
Ο κ.Παπαχρόνης έκανε λόγο για προβλήματα που χρόνιζαν και για το λόγο αυτό τόνισε πως είναι απαραίτητες οι ευχαριστίες στην Περιφέρεια.
Ο κ.Γιαννακούρας επεσήμανε τη χαρά του για την παρουσία του στο μαρτυρικό και συνάμα όμορφο χωριό της Βλαχέρνας και τόνισε πως δουλειά τους είναι να υλοποιούν έργα για τους κατοίκους όλων των περιοχών της Αρκαδίας και δήλωσε την χαρά του, γιατί του χάρισαν και το «cd-dvd» του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων με παραδοσιακά τραγούδια, μία δουλειά που χρηματοδοτήθηκε και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των κατοίκων και βάσει των δυνατοτήτων της προσπαθεί να δώσει λύση σε όσα περισσότερα μπορεί.
 

Πηγή: www.drt915.gr

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Σάββατο, 5 Ιανουάριος, 2019 στις 8:03μμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Η θερμοκρασία αυτή την στιγμή στη Βλαχέρνα είναι στους -3° C και αργότερα θα φτάσει στους -5° C. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις οχημάτων και πεζών. Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία σάκοι με αλάτι από την Πέμπτη, ενώ σήμερα το πρωί και το μεσημέρι «μηχανήματα-αλατιέρες» έριξαν αλάτι στους δρόμους. Λόγω της κακοκαιρίας, σήμερα της Πρωτάγιασης ο Ιερέας του χωριού μας, δεν άγιασε τα σπίτια.

ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ανήμερα του Αγίου Βασιλείου σήμερα πρώτη του έτους 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας, τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία του Αγίου Βασιλείου προς τιμήν του, αλλά και για την ευλογία του νέου έτους. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε και η ακολουθία της Μεγάλης Δοξολογίας. Κατόπιν ο εφημέριος έκοψε την βασιλόπιτα της εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά  με υγεία. Όλοι μαζί έψαλαν τα κάλαντα. Παρέστησαν αρκετοί Βλαχερναίοι εορτάζοντες και μη και ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Βλαχέρνας κ. Δημήτρης Κολλίντζας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παπαχρόνης, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων του χωριού.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο μήνυμά του, ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία για όλους. Κατά την έξοδο των πιστών από την εκκλησία, υπήρχαν κεράσματα (προσφορά της οικογένειας Ντίνας Β. Κουτσούγερα) και ευχές μεταξύ όλων. Επίσης για μια ακόμη χρονιά, μοιράστηκαν σε όλους τους συμπατριώτες, οι πατροπαράδοτοι «ΚΑΖΑΜΙΕΣ 2019» (προσφορά του φοροτεχνικού γραφείου Αργύρη και Νίκου Καβουρίνου).

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, Καλή Χρονιά και του χρόνου!!

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 22 Δεκέμβριος, 2018 στις 10:20πμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | dimmeg

Τοποθετήθηκαν στις δύο εισόδους του χωριού πινακίδες με ένδειξη «Μαρτυρικό χωριό», αφού σύμφωνα με το Π.Δ. 140/ΦΕΚ197/Α/2005, το χωριό μας έχει χαρακτηρισθεί Μαρτυρικό χωριό.

Επίσης προστέθηκε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και στο Κοινοτικό κατάστημα, η σημαία-λάβαρο του χωριού μας, δίπλα στην ελληνική σημαία. Στην είσοδο του Κοινοτικού Γραφείου προστέθηκε μία ακόμα πινακίδα, που ενημερώνει τους πολίτες για τα γραφεία του πρώτου ορόφου του κοινοτικού καταστήματος. 

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης, συμπατριώτης μας, Παναγιώτης Παπαχρόνης, υλοποιεί αιτήματα της τοπικής κοινότητας, των Συλλόγων του χωριού, κλπ., με σκοπό τον εξωραϊσμό της τοπικής μας κοινότητας, αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας της. Καμιά φορά χρειάζονται μικρά πράγματα για να αναδείξουν την μεγάλη ιστορία ενός τόπου!  

Ξεκίνησε η τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών σε δρόμους της Βλαχέρνας.

Δευτέρα, 3 Δεκέμβριος, 2018 στις 7:06μμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | PitPan

Το Σάββατο 01/12 ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών, στα πλαίσια των αντιπλημμυρικών έργων. Συγκεκριμένα στους δρόμους που καταλήγουν στην Εθνική οδό, όπως ο δρόμος του άμμου (και στις δύο πλευρές της πλατείας Ρούνη), ο δρόμος του κοιμητηρίου, ο δρόμος πλησίον οικίας Μεγρέμη και ο δρόμος στο μνημείο Εθνικής αντίστασης (κοτρόνες).

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δευτέρα, 3 Δεκέμβριος, 2018 στις 9:19πμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Από σήμερα 3/12 και έως 14/12/2018, τοπογράφοι μηχανικοί θα μετρούν εκτάσεις στη Βλαχέρνα, στα πλαίσια της κτηματογράφησης της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επικοινωνήσουν (ώστε να βοηθήσουν) στο τηλέφωνο 6945.005 101 (κ. Χρήστος).

Παραχώρηση λειτουργίας Kοιμητηρίων των Τοπικών Κοινοτήτων στο Ν.Π.Δ.Δ. δήμου Τρίπολης.

Σάββατο, 10 Νοέμβριος, 2018 στις 11:39πμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | PitPan

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την παραχώρηση της λειτουργίας των κοιμητηρίων που λειτουργούν στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δήμου Τρίπολης, προκειμένου να υπάρξει ομοιόμορφη λειτουργία στο σύνολο των κοιμητηρίων του δήμου.

Μεταξύ των 85 κοιμητηρίων περιλαμβάνεται στην απόφαση 50/2018 και το Κοιμητήριο του Αγίου Τρύφωνα στη Βλαχέρνα.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική απόφαση.

Κοιμητήριο Αγ. Τρύφωνα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΓΚΕΛΑ και ΝΕΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ!

Παρασκευή, 9 Νοέμβριος, 2018 στις 11:02πμ | Κατηγορία: (κρυφό) Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας, Ειδήσεις | dimmeg

Άμεση δράση ανέλαβε ο νέος Αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης και υλοποίησε αιτήματα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, που είχαν γίνει από το 2016! 

Τοποθετήθηκαν κάγκελα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Βλαχέρνας, τοποθετήθηκε νέα φωτεινή επιγραφή στο Πνευματικό Κέντρο, τοποθετήθηκαν επίσης πινακίδες που οδηγούν στο Αγροτικό ιατρείο του χωριού, έγινε επισκευή του ιστού της σημαίας του γραφείου της κοινότητας και τέλος έγινε διόρθωση (ορθογραφική) των πινακίδων εισόδου και εξόδου του χωριού μας, στην εθνική οδό (Vlacherna αντί του Blacherna).

Ακόμη άμεσα θα γίνει βάψιμο στα κάγκελα που τοποθετήθηκαν, αλλά και στα κάγκελα του πρώτου ορόφου του Κοινοτικού καταστήματος. Επίσης θα τοποθετηθεί και πινακίδα στην είσοδο προς τον όροφο, που θα αναφέρει τις υπηρεσίες και τα γραφεία που στεγάζονται εκεί (Γραφείο προέδρου τοπικής κοινότητας, Γραφείο ανταποκριτή ΟΓΑ, Βιβλιοθήκη, Γραφείο Α.Ε.Β., κλπ). Εξετάζεται επίσης η τοποθέτηση παγκακιού στην είσοδο του Πνευματικού κέντρου.

*** Να σημειώσουμε πως η φωτιζόμενη επιγραφή που τοποθετήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, είναι δωρεά του ιδίου του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Παπαχρόνη.