Back to top

Αρχείο για Εκδηλώσεις

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ – ΝΕΟΙ

Παρασκευή, 14 Απρίλιος, 2017 στις 9:28πμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | THANOS

Το Δ.Σ. της Α.Ε.Β. μετά από σχετική συζήτηση για τον καθιερωμένο αγώνα ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ – ΝΕΟΙ, ανακοινώνει πως ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς τα γήπεδα του χωριού μας κρίθηκαν ακατάλληλα, (Μακρεμαλιές, Μπακαλιό και ΕΙΔΙΚΑ το 5×5). Ζητάμε συγγνώμη από τους αγωνιζόμενους, αλλά και από τους φιλάθλους και αναμένουμε τις εξελίξεις από τους αρμόδιους για την ανακατασκευή του 5×5. 

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με Υγεία και Αγάπη σε όλο τον κόσμο.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τετάρτη, 12 Απρίλιος, 2017 στις 11:40μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Στο καφέ Καμάρες έγινε η κλήρωση του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης, όπου κληρώθηκαν δύο (2) αρνιά και οκτώ (8) αναστάσιμες λαμπάδες. Οι τυχεροί αριθμοί είναι:

2314: αρνί (Παναγούλιας Σάββας)

2356: αρνί (Τζιώλα-Βλάχου Τασία)

2101: λαμπάδα (Κολλίντζας Βαγγέλης)

2437: λαμπάδα

2077: λαμπάδα (Κολλίντζας Παναγιώτης)

1962: λαμπάδα (Παπαχρόνη Ντίνα)

2220: λαμπάδα (Μεγρέμης Βασίλης)

1868: λαμπάδα (Φατούρος Κώστας)

2000: λαμπάδα (Χαρβάτη Ρούλα)

2449: λαμπάδα

Ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης,

εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Το «Κάψιμο του Ιούδα» αναβιώνει και φέτος στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Τετάρτη, 12 Απρίλιος, 2017 στις 4:52μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Το «Κάψιμο του Ιούδα», που αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό πασχαλινό έθιμο,  αναβιώνει και φέτος στο Λεβίδι.  Η εκδήλωση διοργανώνεται  από τον Σύλλογο Σωματικής Αγωγής «Ορχομενός Λεβιδίου» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα, στο γήπεδο Λεβιδίου και ώρα 21:00.

Η αναπαράσταση της «τιμωρίας» του φιλάργυρου Ιούδα, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα και συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρκετό κόσμο, που θέλει να θαυμάσει την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη.

Σας περιμένουμε όλους.

www. levidinews.gr

Πρόσκληση Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Πέμπτη, 6 Απρίλιος, 2017 στις 11:15πμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | TSARHL

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε),

σας καλεί σε δεύτερη συνάντηση – εκδήλωση που διοργανώνει,

την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ώρα 7μ.μ.,

στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

(Τζωρτζ 9 – 1ος όρ. Πλ. Κάνιγγος),  με θέμα:

Ενημέρωση – Συζήτηση για τους  ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ,

με τον  Αν. Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ.

Στην συζήτηση έχουν προσκληθεί, οι Βουλευτές Αρκαδίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, οι Δήμαρχοι Αρκαδίας, οι Αρκάδες Δήμαρχοι Αττικής και οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Αρκαδίας.

Κατά την συνάντηση αυτή, θα θέσουμε υπ΄ όψιν  του  αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, τις θέσεις της ΠΟΕ για την ταυτόχρονη προστασία των Δασών και της Αγροτικής Γής. Στην  συνέχεια  θα ενημερωθούμε από τον ίδιο, για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και των λύσεων,  που προτίθεται να δώσει στα υφιστάμενα χρόνια προβλήματα των αγροτών, τα οποία, μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, επιδεινώνονται και οδηγούν βίαια, πλήθος αγροτών και ιδιοκτητών αγροτικής γης, στην απόγνωση και την εγκατάλειψη πολύτιμων για την αγροτική παραγωγή εκτάσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ         Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

***

Σημείωση:

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων, ως μέλος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καλεί όλα τα μέλη του, να παραβρεθούν στην χρήσιμη αυτή συνάντηση-συζήτηση.

«Ψυχή Θέλει», Ραδιομαραθώνιος Αγάπης την Μεγ. Τετάρτη από τον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 στις 4:52μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Ο έρανος διεξάγεται μετά από χορήγηση άδειας με απόφαση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εκείνη την ημέρα θα συνεργαστούν τρία (3) ραδιόφωνα της Τρίπολης (ΕΡΤ Τρίπολης, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 και Αρκαδία 9.38 ) προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον παραπάνω σκοπό. Ο Ραδιομαραθώνιος θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Σημαντική είναι και η βοήθεια του Κέντρου Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ το οποίο θα φιλοξενήσει το Ραδιομαραθώνιο στις εγκαταστάσεις του και θα προωθήσει με πολλούς τρόπους αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας τόσο το συντονισμό της εκδήλωσης όσο και μία σειρά πρωτοβουλιών για την καλύτερη επικοινωνία αλλά και το μεγαλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Τίτλος του Ραδιομαραθωνίου Αγάπης του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας θα είναι η φράση: «Ψυχή Θέλει» στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης από τα ερτζιανά κύματα όσο πιο μακριά γίνεται. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στο Ραδιομαραθώνιο της Μεγάλης Τετάρτης για να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πράξη το όνειρο για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη. Συντονιστείτε. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας έμπρακτα, μπορούν να στέλνουν sms τη λέξη ΠΑΙΔΙΑ στο 19454 από τις 10/04 έως 16/04 με χρέωση ανά sms 1,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ακόμη, θα λειτουργεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με ΑΡ. ΛΟΓ. : 478/004268-44, IBAN : GR54 0110 4780 0000 4780 0426 844 γι αυτό το σκοπό.

Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας

Παναγιώτης  Παρασκευόπουλος

***

*** Το vlaxerna.gr στηρίζει την ανωτέρω πρωτοβουλία και σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας (10/04 έως 16/04) θα προβάλει από banner σχετικό μήνυμα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων. 

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας από το δήμο Τρίπολης

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 στις 11:06μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy
 
Ο δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής πολιτικής, διοργανώνει Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 11:00πμ στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
 

Μωραΐτικο γλέντι…στο «Αλάτι της Γης» (ΕΡΤ-1)

Δευτέρα, 27 Μάρτιος, 2017 στις 10:48μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την Εθνική επέτειο, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης», παρουσίασαν ένα Μωραΐτικο γλέντι, μ’ ένα αφιέρωμα στη μουσική και χορευτική παράδοση της Αρκαδίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια και χορούς, όπου η ιστορία γίνεται τραγούδι και το τραγούδι λειτουργεί ως κιβωτός της συλλογικής ταυτότητας και μνήμης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από τις διαφορετικές περιοχές της Αρκαδίας: Κυνουρία, Γορτυνία, Τεγέα, Μεγαλόπολη και Τσακωνιά.

Χόρεψαν μέλη από τη «Λαογραφική Εστία Τρίπολης» (πρόεδρος: Βασίλης Παναγόπουλος), το «Λύκειον των Ελληνίδων Τρίπολης» (πρόεδρος Άννα Αναγνώστου, δάσκαλος χορού: Δημήτρης Μπάκος), τον Χορευτικό Σύλλογο «Τεγέα» (πρόεδρος: Ξενοφών Αγγελάκος, δάσκαλος χορού: Γιώργος Λιάρος), τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Αρκαδιανή» (υπεύθυνη: Δήμητρα Τσιαμούλου) και τον «Χορευτικό Όμιλο Τρίπολη» (πρόεδρος: Χριστίνα Ζαμπαθά).
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο), Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κώστας Παπαπροκοπίου (λαούτο), Γιάννης Γευγελής (κρουστά), Χρήστος Λυκουρέντζος (κρουστά), Παναγιώτης Κοκκώνης (φλογέρα), Γιώργος Καρούντζος (πίπιζα) και Θανάσης Καρούντζος (νταούλι).
Τραγούδι: Κώστας Παυλόπουλος, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιάννης Παυλόπουλος, Δημήτρης Καραχάλιος και Βασίλης Τσαρουχάς.

 

Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τους οργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση της μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Αρκαδίας. Ιδιαίτερα βέβαια χαρά και υπερηφάνεια, νιώσαμε για τους συμπατριώτες μας, Βλαχερναίους, που συμμετείχαν στην εκπομπή αυτή και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΓΕΥΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ.

Κυριακή, 26 Μάρτιος, 2017 στις 10:10πμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  όλοι οι παρευρισκόμενοι προσκλήθηκαν από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτρη Κολλίντζα στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, όπου πρόσφερε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τιμήν του, ο πρόεδρος διατηρεί το έθιμο μέχρι σήμερα, το οποίο παρέλαβε από τους προκατόχους του. 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Σάββατο, 25 Μάρτιος, 2017 στις 7:01μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

foto-reportaz: vlaxerna.gr

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Σάββατο, 25 Μάρτιος, 2017 στις 3:01μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

foto-reportaz: vlaxerna.gr