Back to top

Αρχείο για Παιδεία

Από τις 2 έως 19 Μαΐου 2017, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:38μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Από την εφετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου. Για το σχολικό έτος 2016-2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ για αυτά που έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι:

 • Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
 • Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη  διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.
 • Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με ολοήμερο πρόγραμμα.
 • Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Νέα έκδοση με τίτλο: «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ» από τον Βλαχερναίο Διονύσιο Κουτσούγερα.

Τετάρτη, 5 Απρίλιος, 2017 στις 8:21πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο με τίτλο: «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ» από τον συμπατριώτη Βλαχερναίο, Διονύσιο Δημ. Κουτσούγερα. Στις 100 περίπου σελίδες του βιβλίου, θα διαβάσουμε πολλά θέματα, που όπως ο ίδιος ο συγγραφέας λέει, το αφήνει παρακαταθήκη στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Το βιβλίο περιλαμβάνει: τοπικό λεξικό Βλαχέρνας, μικρές ιστορίες του χωριού, αναφορά στους παλαιούς τεχνίτες και εμπόρους του χωριού, παιχνίδια από την νεανική εποχή του, ανέκδοτα, έθιμα του χωριού, ποιήματα, κ.α.

Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα, για την έκδοση του βιβλίου. Αυτά που γράφει θα μείνουν παρακαταθήκη για όλο το χωριό και θα αποτελούν βάση για τον «ιστορικό του μέλλοντος».

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις δωρεάν κατασκηνώσεις

Δευτέρα, 3 Απρίλιος, 2017 στις 8:17πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου και θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 20 Απριλίου 2017, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου 2017. Στην σχετική δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε, επισημαίνεται ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα διατηρηθεί το πρόγραμμα εν ισχύ για παιδιά με αναπηρία από 50% και άνω. H διαμονή των παιδιών θα έχει διάρκεια έως 15 ημέρες και ο στόχος είναι να ωφεληθούν έως 60.000 παιδιά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται φέτος στα 28,5 εκατ. ευρώ.
«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων τέκνων, οι οποίοι έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ φορολογικού έτους 2015, μέχρι 28.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.
Παράλληλα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
α. Οι δικαιούχοι το 2016 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ETAM), με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας
ή β. Το έτος 2016 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
γ. Το έτος 2016 έλαβαν ς άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας
ή δ. Το έτος 2016 συγκέντρωσαν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ’.
ε. Είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Διάκριση (2η θέση) για τον μαθητή Γιώργο Ματθαιόπουλο στο 5ο ατομικό πρωτάθλημα ΣΚΑΚΙ περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 στις 5:31μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μεγάλη εμφάνιση από τον μαθητή πρώτης Δημοτικού, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, Γεώργιο Ηλ. Ματθαιόπουλο (το γένος Έφης Δημ. Καβουρίνου) στο 5ο ατομικό πρωτάθλημα ΣΚΑΚΙ περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο μικρός Γιώργος έλαβε την 2η θέση (ασημένιο μετάλλιο), ενώ στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 235 μαθητές-τριες. Το πρωτάθλημα έγινε στην Κόρινθο (Κυριακή 19.3.2017) με συνδιοργανωτές την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (Ε.Σ.Σ.Π.) και την Σκακιστική Ακαδημία Κορίνθου «Αργοναύτης». Τις απονομές στους νικητές έκανε ο Δήμαρχος Κορίνθου. Με την διάκρισή του αυτή, ο Γιώργος προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι Κορινθίας, στις 9, 10 και 11 Απριλίου 2017, με συμμετοχή 850 παιδιών.

Θερμά συγχαρητήρια στον ταλαντούχο Γιώργο.

Και εις ανώτερα!!!

Ψήφος για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας – Δείτε πως μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς!!

Σάββατο, 18 Μάρτιος, 2017 στις 5:50μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Πριν από λίγες ημέρες σχολεία από όλη την Πελοπόννησο διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους Πληροφορικής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελ/σου. Την 1η θέση του διαγωνισμού έλαβε η ομάδα μαθητών που εκπροσωπούσε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας Αρκαδίας, με το project με τίτλο «i-parking» (έξυπνο γκαράζ). 

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές/-τριες:
– Μαρκοπούλου Θεοφανία: Τεχνικός έργου-χειριστής ρομπότ
– Κατσίγιαννη Σωτηρία: Προγραμματίστρια-συντονίστρια ομάδας
– Ηλιόπουλος Μιχάλης: Αρχιμηχανικός

Προπονητής της ομάδας είναι ο εκπαιδευτικός κ. Καρούντζος Ιωάννης, Δ/ντής του σχολείου.

Υποστηρικτικός Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι ο μαθητής Χαράλαμπος Μαρκόπουλος, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε τεχνικά και ηθικά από τους εκπαιδευτικούς κα. Μπαλή Βασιλική και κ. Ηλιόπουλο Δημήτρη. Πολλοί ακόμη μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών συμμετείχαν στην προσπάθεια του σχολείου.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ

Για να ψηφίσετε την προσπάθεια του Δημοτικού σχολείου Βυτίνας, για το βραβείο κοινού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήστε ΕΔΩ και να επιλέξετε τον κωδικό ΔΑ74.

1η θέση του Δ. Σχ. Βυτίνας στον Περιφ. Διαγωνισμό Εκπ. Ρομποτικής 2017!

Κυριακή, 5 Μάρτιος, 2017 στις 3:01πμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Μεγάλη επιτυχία του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας: κέρδισε την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου!

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, Δημοτικά Σχολεία από τη Μεσσηνία, την Κορινθία, την Αρκαδία, την Αργολίδα και τη Λακωνία διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους Πληροφορικής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελ/σου.

Ομάδες μαθητών, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους και ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία, παρουσίασαν εντυπωσιακά έργα με αυτοματοποιημένα συστήματα ρομποτικών κατασκευών, τα οποία προσομοίωναν το θέμα του διαγωνισμού αξιοποιώντας lego parts που λειτουργούσαν με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δάσκαλοι/-ες και οι μαθητές/-τριες σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του οργανισμού μας της διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM (Science – Technology-Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Την 1η θέση του διαγωνισμού έλαβε η ομάδα μαθητών που εκπροσωπούσε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας Αρκαδίας με το project με τίτλο «i-parking» (έξυπνο γκαράζ), μια ιδέα που δίνει λύση στην ανάγκη ταχύτερης και ασφαλέστερης στάθμευσης του αυτοκινήτου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου ο διαθέσιμος για ελιγμούς χώρος είναι περιορισμένος.

Για τη λειτουργία του αυτόματου γκαράζ χρησιμοποιούνται αισθητήρες απόστασης/κίνησης και φωνητικές εντολές, που ενεργοποιούν τους κινητήρες της κατασκευής. Ο συντονισμός του «έξυπνου γκαράζ» ρυθμίζεται από ασύρματα συνδεδεμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή που εκτελεί εντολές στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές/-τριες:

 • Μαρκοπούλου Θεοφανία: Τεχνικός έργου-χειριστής ρομπότ
 • Κατσίγιαννη Σωτηρία: Προγραμματίστρια-συντονίστρια ομάδας
 • Ηλιόπουλος Μιχάλης: Αρχιμηχανικός

Προπονητής της ομάδας είναι ο εκπαιδευτικός Καρούντζος Ιωάννης, Δ/ντής του σχολείου.

Υποστηρικτικός Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι ο μαθητής Χαράλαμπος Μαρκόπουλος, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε τεχνικά και ηθικά από τους εκπαιδευτικούς κα. Μπαλή Βασιλική και κ. Ηλιόπουλο Δημήτρη. Πολλοί ακόμη μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών συμμετείχαν στην προσπάθεια του σχολείου.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν ανυπολόγιστα μεγάλος, καθώς έδειξαν ότι ακόμη και μαθητές από τα μικρά περιφερειακά δημόσια δημοτικά σχολεία έχουν τις δυνατότητες να διαγωνιστούν επάξια σε έναν περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής και τεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, οι πέντε πρώτες ομάδες του διαγωνισμού εκπροσωπούσαν τα σχολεία:

 1. 5/θ Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, Αρκαδία
 2. Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Μεσσηνία
 3. 3ο 12/θ Δημοτικό Άργους, Αργολίδα
 4. Ιδιωτικά Εκπαιδευτήριων Μπουγά, Μεσσηνία
 5. Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Homo Educatus, Κορινθία

Οι παραπάνω ομάδες προκρίνονται στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017. Φορέας οργάνωσης του διαγωνισμού είναι ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote.

Πηγές: Δ. Σχ. Βυτίνας

WRO Hellas

Δράσεις για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο ετοιμάζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος, 2017 στις 9:53μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες της υφηλίου. Τη διοργανώνει το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE) μέσω του επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE. Στόχος της είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπογράμμισε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προτεραιότητά του τη δημιουργία ενός ψηφιακά εγγράμματου πολίτη, που θα γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το διαδίκτυο αλλά και πώς θα προστατεύεται στο διαδικτυακό κόσμο και θα αναπτύσσει κριτική σκέψη ως προς το μέσο».
Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έθεσε υπό την αιγίδα του τις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου, τους πανελλήνιους διαγωνισμούς που έγιναν και την πανελλαδική εκστρατεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα τη διασύνδεση των γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο, θεωρώντας ότι το σχολείο μπορεί και οφείλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς μέσα από την εκπαίδευση δίνεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες διαδικτύου στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας (ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή την προέλευση) στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου -Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σχεδιάζει δράσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση των παιδιών, των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των φορέων κυκλοφόρησε αφίσα με την Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου με θεματολογία τους κινδύνους του Διαδικτύου. Με αφορμή την αφίσα και τα μηνύματα που περνάει σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου (συνομιλία με αγνώστους, cyberbullying, κατάχρηση διαδικτύου, έκθεση προσωπικών δεδομένων) πραγματοποιούνται συζητήσεις στις σχολικές μονάδες πάνω στα θέματα αυτά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να ζητήσουν βοήθεια, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα:

Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: 210.6007686 www.helpline.gr

Ανώνυμη Γραμμή Αναφορών για παράνομo και επιβλαβές περιεχόμενο: www.safeline.gr

και τέλος στην ιστοσελίδα ενημέρωσης του κέντρου: www.saferinternet4kids.gr

Πηγή: www.pna.gr

Κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Τρίπολης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα, 9 Ιανουάριος, 2017 στις 10:21μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy
Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, αποφάσισε όλα τα σχολεία (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, να παραμείνουν κλειστά, για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης στην Τρίπολη και στα χωριά του δήμου.
 

Στο σχολείο της Βυτίνας παίζουν… Minecraft

Κυριακή, 8 Ιανουάριος, 2017 στις 11:31μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Παρά τις ενστάσεις απέναντι στην ενασχόληση των παιδιών στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κάποιες απολύτως αιτιολογημένες ειδικά όταν δεν υπάρχει επαρκής γονικός έλεγχος, τα video games αποτελούν μία πραγματικότητα, έχοντας πλέον εισβάλει και στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο λόγος για το Minecraft Xbox One Edition της Microsoft, το παιχνίδι το οποίο, από την παρουσίασή του το 2011 μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες και συνεχίζει. Η επιτυχία της έμπνευσης του σουηδού προγραμματιστή Markus Persson δεν βασίζεται στα φωτορεαλιστικά γραφικά αλλά στην ακριβώς αντίθετη εκδοχή τους. Τα γραφικά του Minecraft είναι πολύ απλά και επιτρέπουν στο χρήστη να δημιουργεί κόσμους με «τουβλάκια», χτίζοντας από ένα απλό σπίτι μέχρι ένα τεράστιο κάστρο. Ο καθένας μπορεί και δημιουργεί τον δικό του κόσμο και την δική του περιπέτεια αντίστοιχα.

Το γεγονός ότι αυτή η απλή στη σύλληψη πλατφόρμα ενθαρρύνει τα παιδιά να γίνονται πιο δημιουργικά και να συνεργάζονται, είτε με τους φίλους τους είτε με τους συμμαθητές τους, σε ένα προσωποποιημένο περιβάλλον που χτίζουν και δημιουργούν οι ίδιοι, με λίγους και απλούς κανόνες, είναι και το μυστικό πίσω από την υιοθέτηση του Minecraft. Η σχολική εκδοχή του παιχνιδιού, MinecraftEdu, χρησιμοποιείται από περισσότερα από 2.000 σχολεία σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις τάξεις τους, από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο.

Το Minecraft έχει έρθει και σε ελληνικά σχολεία, και ένα από αυτά είναι το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας Αρκαδίας, όπου το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τη ρεαλιστικότερη προσέγγιση εννοιών της Γεωμετρίας (όγκος, εμβαδόν, περίμετρος – Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού). Οι μαθητές βρέθηκαν μέσα σε διάσημα εικονικά κτίρια, έκαναν υπολογισμούς σχετικούς με τις διαστάσεις τους και γνώρισαν την αρχιτεκτονική τους, μέτρησαν την περίμετρο και το εμβαδόν των εικονικών χώρων και σχεδίασαν συνεργατικά το περιβάλλον τους αξιοποιώντας τις μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν μέσα στο παιχνίδι. Εμείς, πάλι, δοκιμάσαμε το Minecraft στη νέα κονσόλα της Microsoft, Xbox One S (Τη μοναδική Microsoft κονσόλα Xbox One S 500GB & Minecraft Favorites Buddle μπορείτε να τη βρείτε εδώ)

Ξεκινήσαμε με τη φιλοδοξία να φτιάξουμε ένα μικρό σπίτι και σύντομα βρεθήκαμε να τοποθετούμε τις… πολεμίστρες στο νέο μας κάστρο.

www.kathimerini.gr