Back to top

Αρχείο για Παιδεία

Η Ελένη Τσιπλάκου από το Λεβίδι Aρκαδίας, κέρδισε τον τίτλο της «Young Scientist 2017».

Τρίτη, 25 Ιούλιος, 2017 στις 9:57μμ | Κατηγορία: Παιδεία | dimmeg

Το EAAP -διεθνές δίκτυο για την επιστήμη των ζώων και την κτηνοτροφία για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου- ανακήρυξε την Ελένη Τσιπλάκου «Young Scientist 2017».

 

 

*** Η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) όπου διδάσκει Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Απεφοίτησε από το Τμήμα της Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γ.Π.Α το 2005 και στη συνέχεια με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές (2006) και Διδακτορικές σπουδές (2008) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α. Το 2009 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) υπήρξε Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας. Έπειτα εργάστηκε ως Λέκτορας 407/80 (2010) και στη συνέχεια ως Λέκτορας επί θητεία (01/2011 έως 07/2014) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γ.Π.Α

Το επιστημονικό της έργο έως τώρα περιλαμβάνει: 43 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνούς κύρους έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και 64 περιλήψεις σε πρακτικά Εθνικών και Διεθνών συνεδρίων.

Από το 2016 έως σήμερα, η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι Αντιπρόεδρος της Nutrition Commission of European Association for Animal Production (EAAP) ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2010-2016 υπήρξε Γραμματέας της.

Είναι υπεύθυνη σε 2 ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετοχή σε άλλα 16 εκ’ των οποίων τα 3 χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (LIFE).

Η κ. Ελένη Τσιπλάκου είναι μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών: Journal of Dairy Research, SciTz Nutrition and Food Science, and Gavin Journal of Food and Nutritional Science, και κριτής σε 23 επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

Πανδαισία καλλιτεχνικής ομορφιάς στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής, του συμπατριώτη μας Αντώνη Κολλιντζογιαννάκη.

Τετάρτη, 5 Ιούλιος, 2017 στις 8:54μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Αγοράς Αργύρη με κάθε επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Κολλιντζογιαννάκη «ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ», των εκδόσεων Γαβριηλίδη.

Την παρουσίαση του ποιητή και του έργου του έκαναν με γλαφυρότητα οι φιλόλογοι Γιώτα Ξυλιά και Ελένη Ροδοπούλου. Ποιήματα διάβασαν με την καταπληκτική τους φωνή οι ηθοποιοί Περικλής Βασιλόπουλος και Αγγελική Ντερβίση, καθώς και ο ποιητής Αντώνης Κολλιντζογιαννάκης.

Στην παρουσίαση ακούστηκαν ζωντανά συνθέσεις  του Γιωργου Παπαδόπουλου απο τα δισκογραφικά του έργα Ονειρόδρομοι και Χρώματα απο τον ίδιο τον συνθέστη στην κιθάρα, και την Κωνσταντίνα Τσεκούρα Στο φλάουτο,που ενθουσίασαν τους ακροατές. Μια ανάσα δροσιάς σε δύσκολους καιρούς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι προγραμματίζονται απο τη νέα σεζόν δύο  μεγάλες Μουσικοποιητικές βραδιές τόσο στην Πάτρα όσο και στην Τρίπολη όπου κατάγεται ο Αντώνης Κολλιτζογιαννάκης  με περισσότερα ποιήματα του και συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Κολλιντζογιαννάκη: «ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ»

Σάββατο, 17 Ιούνιος, 2017 στις 6:23μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Οι εκδόσεις «Γαβριηλίδης», το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» και η ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Κολλιντζογιαννάκη «ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 19:00 στην ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ (Αγ. Ανδρέου 12 – Πάτρα).

 …τους ασκούς μου ανοίγω και ταξιδεύω

 πέρα απ’τα όρια των μίζερων καιρών…

Θα μιλήσουν:
Ξυλιά Γιώτα, φιλόλογος

Ροδοπούλου Ελένη, φιλόλογος

Ποιήματα θα διαβάσουν:

Περικλής Βασιλόπουλος, ηθοποιός – σκηνοθέτης
Αγγελική Ντερβίση, ηθοποιός

Μουσική

Γιώργος Παπαδόπουλος, κιθάρα – σύνθεση

Κωνσταντίνα Τσεκούρα, φλάουτο

Με την ευγενική χορηγία του Music Station

Αποχαιρετιστήρια θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Σχολείο Λεβιδίου

Τρίτη, 13 Ιούνιος, 2017 στις 9:35πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Αύριο Τετάρτη 14/06/2017 στις 18:00 και στην αίθουσα του μουσείου-αρχείου Αλέξανδρου Παπαναστασίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου με αφορμή το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν ετοιμάσει μια παράσταση με πολλά δρώμενα υποσχόμενοι ένα γεμάτο απολαυστικό απόγευμα.

Τώρα που κλείνει το σχολείο,
ήρθε η ώρα να πούμε αντίο…
μα ό,τι ζήσαμε μαζί
μες στην καρδιά μας για πάντα θα ζει…

Το χειροκρότημα μας, θα είναι η ενθάρρυνση τους!!!

Πηγή:levidinews.gr

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών.

Πέμπτη, 8 Ιούνιος, 2017 στις 11:31μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ)
Νέα Ιωνία, 7/6/2017
Α.Π. 6558

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (EKO), ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ 19/6/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, κατόπιν πλήθους αιτημάτων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων οι οποίοι περιλαμβάνονται στον προσωρινό πίνακα επιλεγέντων υποψηφίων του προγράμματος έως την Δευτέρα 19 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής του συνόλου των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι δεν θα χορηγηθεί περαιτέρω παράταση και τυχόν δικαιολογητικά που θα υποβληθούν μετά την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ
Κυριάκος Αθανασίου
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

*** Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.iky.gr

Πρόγραμμα Πανελλήνιων εξετάσεων 2017

Τετάρτη, 31 Μάιος, 2017 στις 9:12πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Σε μία εβδομάδα, στις 7 Ιουνίου 2017, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ των Πανελλήνιων 2017 θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6/2017) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6/2017 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6/2017).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2017, στις 6 Ιουνίου 2017 θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου 2017 θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6/2017 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2017, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου 2017, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6/2017), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6/2017), ελεύθερο (26/6/2017) και γραμμικό σχέδιο (27/6/2017). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6/2017), τα Γαλλικά (29/6/2017) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6/2017). Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017 θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Αριθμός εισακτέων:

Σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ).

Αποτελέσματα και Βάσεις:

Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2017 και η ανακοίνωση των βάσεων 2017 στα τέλη Αυγούστου.

O συμπατριώτης μας Βασίλης Κουνέλης στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!!

Παρασκευή, 12 Μάιος, 2017 στις 2:25μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σημαίνει: Θεματικές Εκδηλώσεις / Λογοτεχνικές Συναντήσεις / Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών / Φεστιβάλ Μετάφρασης / Ημερίδες, Εργαστήρια, Ομιλίες / Στρογγυλά Τραπέζια / Επαγγελματικές Συναντήσεις / Φιλολογικό Καφενείο / Προβολές / Εικαστικά και Θεατρικά Δρώμενα / Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική γωνιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/05/2017: 11.00-12.00 Αίθουσα ΕΙΠ / Περίπτερο 15
ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
«Η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος και σταυροδρόμι πολιτισμών. Η συμβολή της ενέργειας στον διαπολιτισμικό διάλογο των χωρών της Μεσογείου και των Βαλκανίων».
Μια συνομιλία του συγγραφέα και μέλους του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ Βασίλη Κουνέλη με τους συγγραφείς Γιώργο Χουλιάρα και Μιχάλη Μοδινό για τη σχέση ενεργειακών πηγών και πολιτισμικών πόρων στα σταυροδρόμια της Ευρωπαϊκής Μεσογείου. Ομιλητές: Βασίλης Κουνέλης, συγγραφέας, μέλος ΔΣ ΕΛΠΕ, Μιχάλης Μοδινός, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας, Γιώργος Χουλιάρας, συγγραφέας.
 

Η 14η ΔΕΒΘ σε αριθμούς:

Στη 14η ΔΕΒΘ συμμετέχουν με περίπτερο περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με 21 περίπτερα συμμετέχουν χώρες του εξωτερικού: Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία.
Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων  στη φετινή διοργάνωση. Περισσότεροι από 30 συγγραφείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η μεγάλη γιορτή του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις: Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Η αγαπημένη Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακή έκθεση εικονογράφησης «Ήλιοι». Στις εκδηλώσεις της 14ης ΔΕΒΘ συμμετέχουν περισσότεροι από 530 ομιλητές: Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ακαδημαϊκοί, κριτικοί, εικαστικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Ώρες Λειτουργίας
Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: 15:00 – 21:00
Παρασκευή 12 Μαΐου 2017: 10:00 – 22:00
Σάββατο 13 Μαΐου 2017: 10:00 – 22:00
Κυριακή 14 Μαΐου 2017: 10:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ)
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: 2310 291111

Από τις 2 έως 19 Μαΐου 2017, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:38μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Από την εφετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου. Για το σχολικό έτος 2016-2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ για αυτά που έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
  • Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη  διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.
  • Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Νέα έκδοση με τίτλο: «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ» από τον Βλαχερναίο Διονύσιο Κουτσούγερα.

Τετάρτη, 5 Απρίλιος, 2017 στις 8:21πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο με τίτλο: «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ» από τον συμπατριώτη Βλαχερναίο, Διονύσιο Δημ. Κουτσούγερα. Στις 100 περίπου σελίδες του βιβλίου, θα διαβάσουμε πολλά θέματα, που όπως ο ίδιος ο συγγραφέας λέει, το αφήνει παρακαταθήκη στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Το βιβλίο περιλαμβάνει: τοπικό λεξικό Βλαχέρνας, μικρές ιστορίες του χωριού, αναφορά στους παλαιούς τεχνίτες και εμπόρους του χωριού, παιχνίδια από την νεανική εποχή του, ανέκδοτα, έθιμα του χωριού, ποιήματα, κ.α.

Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα, για την έκδοση του βιβλίου. Αυτά που γράφει θα μείνουν παρακαταθήκη για όλο το χωριό και θα αποτελούν βάση για τον «ιστορικό του μέλλοντος».

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις δωρεάν κατασκηνώσεις

Δευτέρα, 3 Απρίλιος, 2017 στις 8:17πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου και θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 20 Απριλίου 2017, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου 2017. Στην σχετική δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε, επισημαίνεται ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα διατηρηθεί το πρόγραμμα εν ισχύ για παιδιά με αναπηρία από 50% και άνω. H διαμονή των παιδιών θα έχει διάρκεια έως 15 ημέρες και ο στόχος είναι να ωφεληθούν έως 60.000 παιδιά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται φέτος στα 28,5 εκατ. ευρώ.
«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων τέκνων, οι οποίοι έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ φορολογικού έτους 2015, μέχρι 28.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.
Παράλληλα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
α. Οι δικαιούχοι το 2016 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ETAM), με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας
ή β. Το έτος 2016 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
γ. Το έτος 2016 έλαβαν ς άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας
ή δ. Το έτος 2016 συγκέντρωσαν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ’.
ε. Είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.