Back to top

Αρχείο για Τουρισμός

Επισκέψιμο Παραδοσιακό Οινοποιείο Καλόγρη, στο Κάψια Αρκαδίας.

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος, 2017 στις 5:30μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Στα πανέμορφο οικισμό Κάψια της Αρκαδίας, δίπλα στο μαγευτικό ελατόδασος του Μαινάλου, το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη, αναπαλαιώθηκε με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου. Ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, σεβόμενος απόλυτα την επιθυμία του παππού του, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο, με επισκέψιμους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας. Οι εξωτερικοί χώροι, με μοναδική θέα προς το δάσος και τον πετρόκτιστο οικισμό, αποτελούν ιδανική επιλογή για δεξιώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι χώροι ξενάγησης και γευσιγνωσίας δεν είναι κατάλληλοι για ΑΜΕΑ, διότι ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθούν οι ανάλογες τεχνικές παρεμβάσεις, λόγω της παραδοσιακής δομής και αρχιτεκτονικής του κτιρίου.

Από τις 11/5/2016 το οινοποιείο, μετά από έλεγχο των εγκαταστάσεων και των υποδομών του, από την περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, πήρε την βεβαίωση λειτουργίας επισκέψιμης οινοτουριστικής επιχείρησης. Είναι μια επίσημη αναγνώριση των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια, από τους ειδικούς στο τουρισμό, που έρχεται να προστεθεί στην δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη.

Σας περιμένουμε  κάθε Σαββατοκύριακο, εορτές και αργίες 11:00-17:00, καθώς και τις καθημερινές κατόπιν συνεννόησης.

www.ktimakalogri.gr

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 στις 9:46μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | CLOLONIS

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει το ηλιοβασίλεμα με παραλία και θάλασσα,  αλλά η ομορφιά της φύσης αναδεικνύεται παντού. Μετά από δύο μέρες με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που έπληξαν και το χωριό μας (το φαινόμενο  «Μέδουσα»), ο καιρός άρχισε να φτιάχνει και πρόσφερε στους Βλαχερναίους ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, όπου το παιχνίδι των χρωμάτων σε παρέπεμπε κάπου αλλού και όχι σε ορεινό χωριό της Αρκαδίας.

Καλό βράδυ σε όλους από τη Βλαχέρνα.

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Τετάρτη, 16 Νοέμβριος, 2016 στις 10:10μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | dimmeg

Πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη (14 Νοεμβρίου 2016), οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας. Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο (που θα έχει τριετή θητεία) ως εξής:

Μαρινάκος Κων/νος : Πρόεδρος
Ροϊνιώτης Αλέξανδρος: Αντιπρόεδρος
Δαμόπουλος Ασημάκης: Γεν. Γραμματέας
Καλαντζής Στυλιανός: Έφορος
Τσαρούχης Χρήστος: Ταμίας
Κριτσιδήμας Χρήστος: Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Τσιώλης Χρήστος: Αναπλ. Ταμίας

Παράλληλα εκλέγονται, ως αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) οι εξής: Μαρινάκος Κων/νος, Ροϊνιώτης Αλέξανδρος, Δαμόπουλος Ασημάκης, Τσαρούχης Χρήστος, Κριτσιδήμας Χρήστος.

enosh-ksenodoxeion-ark

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), εκπροσωπείται στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), ενώ αποτελεί παράλληλα ιδρυτικό μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.).