Back to top

Αρχείο Σεπτέμβριος, 2016

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΜΙΣΘΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΛΕΒΙΔΙΟΥ)

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος, 2016 στις 9:35μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΣχΝ «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας», όπως διαμορφώθηκε μετά τα σχόλια  της δημόσιας διαβούλευσης, θα διατηρηθεί ένα Υποθηκοφυλακείο ανά έδρα Πρωτοδικείου. Ειδικότερα, συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία.

Σύμφωνα με το ΣχΝ στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, θα συσταθεί έμμισθο υποθηκοφυλάκειο με έδρα την Τρίπολη, στο οποίο θα υπαχθούν τα υποθηκοφυλακεία Τριπόλεως Βορείου πλευράς, Τριπόλεως Νοτίου πλευράς, Ορχομενού (Λεβιδίου), Μεγαλόπολης, Τανίας-Δολιανών, Καλτεζούντος, Κλείτορος, Νυμφασίας, Τευθίδος, Τρικολώνων, Τροπαιών, Ψωφίδος, Πάρνωνος, Λυκοσούρας και Καρύταινας.

Διαγωνισμός για αποκομιδή απορριμμάτων στη Δ.Ε. Λεβιδίου

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος, 2016 στις 10:00πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε τις περιλήψεις διακηρύξεων που αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας, Λεβιδίου, Κορυθίου και Μαντινείας.

SKOYPIDIA

Για την Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου ο  προϋπολογισμός είναι 44.640 ευρώ και η υπηρεσία θα εκτελεστεί εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Τρίπολης, οδός Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης (1ος όροφος), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού, την 17η του μηνός Οκτωβρίου του 2016 ημέρα Δευτέρα, με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών την 9:30 π.μ. και ώρα λήξης παραλαβής προσφορών την 10:00 π.μ.

Για παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Δήμου Τρίπολης, αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Μπενόπουλος Δημήτριος, τηλ. 2713-600482 και κ. Μπόρα Ανδρομάχη, τηλ. 2713-610448.

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος, 2016 στις 11:39μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, η Παρασκευή Τατούλη

(μητέρα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη).

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:00 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Καστρί Κυνουρίας-Ν.Αρκαδίας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (2016-2017) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ»

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος, 2016 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | argy

Αγιασμό για την νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε ο Ορχομενός Λεβιδίου. Ο Ιερέας π. Αριστείδης, αγίασε τους μικρούς και μεγάλους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της ομάδας. Ευχόμαστε στις ομάδες του Ορχομενού (ανδρική και παιδική) κάθε επιτυχία στη νέα σεζόν, πάντα με υγεία και πολλές νίκες.

orxomenos-omada-agiasmos5

orxomenos-omada-agiasmos4

orxomenos-omada-agiasmos1

orxomenos-omada-agiasmos2

orxomenos-omada-agiasmos3

ΓΕΝΝΗΣΗ

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος, 2016 στις 10:41πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | argy

Η Βελιώτα Παν. Κολλίντζα και ο Μαρίνος Μπουρνάς, απέκτησαν αγοράκι.

Να σας ζήσει.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος, 2016 στις 9:43πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Φιλίτσα Φιλ. Κολλίντζα και ο Νίκος Λάμπρου (στην Αμερική), απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει.

ΓΑΜΟΣ

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος, 2016 στις 4:00μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Κωνσταντίνα Ι. Ταβουλάρη (το γένος Ευφροσύνης Ι. Καβουρίνου) και ο Αιμίλιος Ανδρ. Τσεκούρας, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Το μυστήριο έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο κτήμα ΓΑΙΑ στο Κορωπί Αττικής.

Να ζήσετε και να ευτυχίσετε.

Παράταση στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος, 2016 στις 2:32μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Σημεία ομιλίας του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ για την «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Εγγείων Βελτιώσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για συνεργασία στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας», αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη ρύθμιση για την παράταση στην έκδοση άδειας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων επεσήμανε τα εξής:

«Η στήριξη και προώθηση της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί μια από τις βασικές στρατηγικές επιλογές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί είναι ο κλάδος που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγέθυνση του αγροτικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).
Για να ξεπεράσει όμως τις δομικές του αδυναμίες πρέπει, μεταξύ άλλων, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του να αποκτήσουν άδεια.
Είναι γεγονός ότι από την εφαρμογή του ν. 4056/2012 ανέκυψαν αρκετά θέματα που προκάλεσαν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία αδειοδότησης.
Η λήξη της προθεσμίας στις 12.9.2015 όπως αναφέρεται στο αρ. 14 του ν. 4056/2012 δεν αφορούσε τη μη συνέχιση λήψης των σχετικών δικαιολογητικών από πλευράς της δημόσιας διοίκησης.
Αντίθετα σηματοδοτούσε την έναρξη σχετικών κυρώσεων και προστίμων, πράγμα το οποίο θα δημιουργούσε ασφυκτικό κλίμα στην κτηνοτροφία της χώρας.
Κύρια αίτια μη αδειοδότησης αποτελούν: η γραφειοκρατία, το υψηλό πολεοδομικό κόστος και πολλές φορές, η έλλειψη ενημέρωσης και η αδιαφορία των ίδιων των κτηνοτρόφων.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσχέρειες εφαρμογής του νόμου που έχουν εντοπιστεί, το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία απλούστευσης του, που ενδεχόμενα να οδηγήσει σε νέο θεσμικό πλαίσιο.
Στην παρούσα ρύθμιση εισάγονται διατάξεις οι οποίες παρατείνουν τις προθεσμίες αδειοδότησης και αναστολής κυρώσεων του ισχύοντος νόμου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Επιπλέον, αντιμετωπίζονται σειρά προβλημάτων που δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις και κοινωνικά προβλήματα στους κτηνοτρόφους και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικότερα:
Με την παρ. 1 της προτεινόμενης τροπολογίας παρατείνεται η σχετική προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης όλων των κατηγοριών των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση παρέχει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε οι κτηνοτρόφοι της χώρας να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα και χωρίς επιβολή προστίμων τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης.
Με την παρ. 2 της προτεινόμενης τροπολογίας:
α) δίνεται η δυνατότητα έκδοσης άδειας εγκατάστασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εντός δομών που έχουν ως κύριο σκοπό την εκπαίδευση, την έρευνα, τον αθλητισμό, τη ψυχαγωγία και την υγεία και
 β) Οι υφιστάμενες κτηνοτροφικές μονάδες κατά την έναρξη του ν. 4056/2012, οι οποίες βρίσκονταν πλησίον εθνικού ή επαρχιακού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου αποκτούν τη δυνατότητα έκδοσης σχετικής άδειας εγκατάστασης.
Στην παράγραφο 3 της προτεινόμενης τροπολογίας, αφενός παρέχεται το δικαίωμα παράτασης ισχύος της άδειας προέγκρισης γιατί μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε λόγω καθυστέρησης της δημόσιας διοίκησης,
είτε ελλιπούς ενημέρωσης ή/και οικονομικών δυσχερειών, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι αυτοί να μην μπορούν να ασκήσουν νομίμως την κτηνοτροφική τους δραστηριότητα κινδυνεύοντας με οικονομικές κυρώσεις και σφράγισμα των εγκαταστάσεών τους.
Αφετέρου, η άδεια προέγκρισης της εγκατάστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογητικό εν ισχύ οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση ζητείται η άδεια εγκατάστασης, γεγονός που εξυπηρετεί ιδιαίτερα στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, στη λήψη σχετικών οικονομικών ενισχύσεων από τους κτηνοτρόφους και στη μη απένταξή τους από τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Τέλος με την παρ. 4 της προτεινόμενης τροπολογίας ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την εφαρμογή κυρώσεων σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες υφίστανται εντός ή πλησίον οικισμού και οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια διατήρησης όχι από ευθύνη των ίδιων των κτηνοτρόφων αλλά από καθυστερήσεις της δημόσιας διοίκησης, αναφορικά με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων λόγω της πολυπλοκότητας και της παράλληλης υφιστάμενης νομοθεσίας (πολεοδομικές διατάξεις, οικοδομικός κανονισμός, δασική νομοθεσία κλπ)».

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος, 2016 στις 9:28πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών, η Αλεξάνδρα Γεωργ. Κολλίντζα-Κατωπόδη (Κρούσια, Αμερική).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος, 2016 στις 11:02μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξής του, από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες, Αμερικής, Αυστραλίας, Ελλάδας και Καναδά.

Τα θέματα που εξετάσθηκαν κατά τη συνεδρίαση αυτή ήταν η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων που ελήφθησαν στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων, που διεξήχθη στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2014, η τελική επεξεργασία του καταστατικού του Π.Π.Σ.–Ε.Ο. καθώς και η προετοιμασία του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2018.

panarkadiko-symvoulio

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί την συνέχεια της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας συγκροτήθηκε από 13 μέλη, τα οποία έχουν τετραετή θητεία. Εκλέγονται αυτά από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες, Αμερικής, Αυστραλίας, Ελλάδας, και Καναδά. Κάθε Ομοσπονδία εκλέγει τρία μέλη, εκτός από την Ομοσπονδία που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου η οποία και εκλέγει τέσσερα μέλη. Δηλαδή τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τον Εκπρόσωπο Τύπου. Ο δε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. προέρχεται από την Ομοσπονδία που θα αναλάβει την προεδρία για την επόμενη χρονική περίοδο. Την τρέχουσα περίοδο (2014-2018) την προεδρία του Π.Π.Σ.–Ε.Ο έχει η Παναρκαδική Ομοσπονδία της Ελλάδας ενώ την προσεχή τετραετία θα αναλάβει η Παναρκαδική Ομοσπονδία της Αμερικής.

Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Π.Σ.–Ε.Ο έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Βασίλειος Γιανακκάκος, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, από Μεσοράχη, Αθήνα.

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Καπόγιαννης, Μηχανικός ηλεκτρονικών συστημάτων, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, από Κάψια, Λ. Άντζελες.

Γενικός Γραμματέας: Πάνος Αναγνωστόπουλος, ηλεκτρολόγος, Γ.Γ. Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, από Σπάθαρη, Αθήνα.

Ταμίας: Αλέξανδρος Παντούλης, ηλεκτρονικός, από Μεγαλόπολη, Αθήνα.

Εκπρόσωπος Τύπου: Γεώργιος Πραχαλιάς, Γεωπολιτικός Επιστήμονας, από Χρυσοβίτσι, Αθήνα.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ιωάννης Χείλαρης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, από Λεωνίδιο, Σικάγο Παναγιώτης Ευαγγέλου, Οικονομολόγος, από Περδικόβρυση, Σικάγο.

Χρήστος Τσιμόγιαννης, Μηχανολόγος, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, από Μαυρογιάννη, Σίδνεϊ.

Δημήτριος Αλεξόπουλος, Οικονομικά-Λογιστικά, Αντιπρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, από Λεβίδι, Μελβούρνη.

Κωνσταντίνος Φράγκος, Ηλεκτρολόγος, από Μαρμαριά, Αδελαΐδα.

Σταύρος Κατσούλης, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, από Σάγκα, Τορόντο.

Νικόλαος Μαντάς, Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, από Γαβριά, Τορόντο.

Αναστάσιος Παπακώστας, Εστίαση, από Χωτούσα, Μόντρεαλ.

Από την επόμενη εβδομάδα, θα λειτουργεί γραφείο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου στην Τρίπολη, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος της Τρίπολης, στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου (Εθνικής Αντίστασης και Δαρειώτου). Οι ώρες λειτουργίας του γραφείου θα είναι Τρίτη 10-12π.μ. και Πέμπτη 6-8μ.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Π.Σ.–Ε.Ο

Ο Πρόεδρος                   Ο Εκπρόσωπος Τύπου

Βασίλειος Γιαννακάκος        Γεώργιος Πραχαλιάς