Back to top

Αρχείο Δεκέμβριος, 2016

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…!!!

Σάββατο, 31 Δεκέμβριος, 2016 στις 4:35μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι μικροί μας φίλοι, τα έψαλαν…στο χωριό!!! Και του χρόνου παιδιά…

foto: tam

Ευχές από τον Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων

Σάββατο, 31 Δεκέμβριος, 2016 στις 3:07μμ | Κατηγορία: Ευχές | TSARHL

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων σας εύχεται χρόνια πολλά. Ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο ειρήνη, υγεία, ευημερία και πρόοδο και να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς

ΛΟΓΟΔΟΣΗΜΑΤΑ

Σάββατο, 31 Δεκέμβριος, 2016 στις 12:31μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας και η Καίτη Γαλλή, έδωσαν υπόσχεση γάμου.

Η ώρα η καλή.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος, 2016 στις 8:04μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης και στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου εορταστικού προγράμματος που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας, ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων πραγματοποίησε την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 6:00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, τελετή στην οποία απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στα μέλη της Χορωδίας του Συλλόγου που συμμετείχαν στην καταγραφή παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών του χωριού μας στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2016.

Η συγκεκριμένη τελετή ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ηλία Σωτ. Τσαρουχά και συνεχίστηκε με μία σύντομη αναδρομή εκ μέρους του Ταμία του Συλλόγου κ. Παν. Χαρ. Λολώνη για το ιστορικό της πρωτοβουλίας της καταγραφής των εν λόγω τραγουδιών. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ο πρώτος κύκλος καταγραφής τραγουδιών ολοκληρώθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2016 με την οπτικοακουστική καταγραφή 37 παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών του χωριού μας.  Η εν λόγω καταγραφή ήταν ένας από τους κύριους στόχους που είχε θέσει το απελθών Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την έναρξη της θητείας του, το 2014 προκειμένου να διασωθεί η προφορική μας παράδοση η οποία, με το πέρασμα του χρόνου και την ενηλικίωση ή και την αποβίωση (δυστυχώς) των παραδοσιακών ανθρώπων του χωριού, χάνεται ή αλλοιώνεται.

Μετά την παρουσίαση του ιστορικού, πραγματοποιήθηκε προβολή τριών (3) επιλεγμένων τραγουδιών που είχαν καταγραφεί προκειμένου οι παριστάμενοι να έχουν ιδία αντίληψη για την καταγραφή που είχε γίνει.

Μετά το τέλος της προβολής, έγινε η απονομή των αναμνηστικών επαίνων στα μέλη της Χορωδίας. 

Τα μέλη αυτά ήταν (κατά αλφαβητική σειρά):

Δρακοπούλου Δ. Αικατερίνη

**

Δρακοπούλου Β. Αναστασία

**

Καρούντζος Ι. Γεώργιος

**

Καρούντζου Αθ. Χριστίνα

**

Κατσούλη Π. Γιαννούλα (δεν παρευρέθη)

Κουτσούγερας Χρ. Διονύσιος (δεν παρευρέθη)

**

Κουτσούγερας Γ. Μιχαήλ

**

Τσαρουχάς Δ. Βασίλειος

**

Τσαρουχά Αθ. Παναγιώτα

**

Τσαρουχά Ευαγγ. Σμαρούλα

**

Τσαρουχάς Ηλ. Σωτήριος

**

Τσαρουχάς Θ. Σωτήριος

**

Τσαρουχάς Β. Χρήστος

**

Κουτσούγερας Γ. Αθανάσιος

ο οποίος, πέραν της συμμετοχής του στη Χορωδία, είχε αναλάβει εκ μέρους του Συλλόγου, το δύσκολο έργο της οργάνωσης και του συντονισμού της καταγραφής, καθώς και του συντονισμού της συλλογής και διδασκαλίας των καταγραφέντων τραγουδιών.

Πέραν των ανωτέρω, αναμνηστικοί έπαινοι δόθηκαν:

στο Δήμο Τρίπολης

για την ουσιαστική συνεισφορά του στην επαγγελματική οπτικο-ακουστική καταγραφή των τραγουδιών (η παραλαβή του επαίνου έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σπ. Παπαχρόνη) και

στον Κωνσταντίνο Χαρ. Λολώνη

για την συνεπικουρία του στην όλη προσπάθεια καταγραφής.

 

Σε όλους τους ανωτέρω, πέραν του αναμνηστικού επαίνου, δόθηκε και ένα πλήρες σετ από το καταγραφέν υλικό (2 CDs με το ηχητικό υλικό και ένα DVD με το οπτικοακουστικό).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής, ευχαριστίες απευθύνθηκαν και στους:

Δημήτριο Λυκ. Κολλίντζα, Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας

Παναγιώτη Σπ. Παπαχρόνη, Δημοτικό Σύμβουλο

για τη στήριξη του αιτήματος του Συλλόγου προς το Δήμο Τρίπολης

Ακόμη για την υποστήριξη της καταγραφής στους:

  • Κωνσταντίνο Κολλιντζογιαννάκη και Επαμεινώντα Σμυρνιώτη για την ηχητική και βιντεοσκοπική καταγραφή του υλικού
  • Δημήτριο Ν. Τζιώλα για τη διάθεση της αίθουσας της ταβέρνας «Ο Μίμης» όπου πραγματοποιήθηκε η καταγραφή
  • Νικόλαο Δ. Καβουρίνο και Αργύρη Δ. Καβουρίνο, διαχειριστές της ιστοσελίδας www.vlaxerna.gr, για την επικοινωνιακή υποστήριξη της προσπάθειας
  • Ηλία Αναστ. Τσαρουχά για την αναπαραγωγή των CDs και DVDs με το καταγραφέν υλικό
  • Αντώνη Απ. Παναγόπουλο για την εκτύπωση των εν λόγω CDs και DVDs και
  • Σταύρο Φιλ. Κολλιόπουλο (ΗΠΑ) για την κάλυψη της δαπάνης προμήθειας των CDs και DVDs.

Τέλος, ευχαριστίες απευθύνθηκαν και σε όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες που είχαν συμμετάσχει αρχικώς ή και ενδιάμεσα στην προσπάθεια και στις πρόβες καταγραφής του υλικού, αλλά τελικώς, δεν κατέστη δυνατόν σε αυτούς να συμμετάσχουν στην τελική καταγραφή.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον αείμνηστο συμπατριώτη μας Δημήτριο Κουρεμένο ο οποίος, δυστυχώς, αποβίωσε πριν την ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας.

Την τελετή παρακολούθησαν περί τα ογδόντα (80) άτομα από το χωριό.

Το συλλεχθέν υλικό αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τη Βλαχέρνα και τον τόπο μας.  Πέραν των εξαιρετικά καλών σχολίων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την ποιότητά του, το συγκεκριμένο υλικό έχει προβληθεί κατ’ επανάληψη από την Αρκαδική TV (την τελευταία φορά την παραμονή των Χριστουγέννων στις 13:00).

Ο Σύλλογος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εργασιών, προτίθεται να συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή προκειμένου να γίνει επέκταση και εμπλουτισμός του καταγεγραμμένου υλικού.  Προσκαλεί δε όλους τους συμπατριώτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Όσοι δε από τους συμπατριώτες ή φίλους της Βλαχέρνας ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το καταγεγραμμένο υλικό (2 CDs και 1 DVD), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ηλία Σωτ. Τσαρουχά στο τηλέφωνο: 210.80 26 059.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕKΠΕΜΨΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!!!

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος, 2016 στις 12:53μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | CLOLONIS

Άγνωστο το πότε θα εκπέμψουν ψηφιακό σήμα τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια (Βουλής, ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3) στη Βλαχέρνα. Η ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας κ. Δημήτρης Κολλίντζας, από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, είναι ότι «είμαστε στην αναμονή του να έρθει το εξάρτημα, που έχει παραγγελθεί από το εξωτερικό, για να μπορέσει να τοποθετηθεί και να έχουμε σήμα στην περιοχή».

Ο χρόνος δεν μπορεί να υπολογιστεί, μπορεί να είναι από λίγες εβδομάδες έως κάποιους μήνες. Προσωρινά οι κάτοικοι μπορούν να βλέπουν τα κρατικά κανάλια από την παλιά συχνότητα του αναλογικού σήματος. Να ενημερώσουμε ότι η ΕΡΤ έχει δικές της πλατφόρμες, για την ψηφιακή εικόνα και δεν εκπέμπει μέσω Digea.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος, 2016 στις 12:00μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες με χθες επικρατούν και σήμερα στη Βλαχέρνα, με ελαφριά χιονόπτωση να επικρατεί από τη νύχτα μέχρι και τώρα. Η ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει είναι ελάχιστη, παρά ταύτα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους του χωριού γίνεται προσεκτικά λόγο της ολισθηρότητας και του παγετού. Η θερμοκρασία κυμαίνεται αυτή τη στιγμή λίγο κάτω από τους 0°  C, ενώ αναμένεται να ανέλθει στους +3°C εντός της ημέρας. Οι υπηρεσίες του δήμου Τρίπολης δουλεύουν πυρετωδώς καθαρίζοντας τους δρόμους και ρίχνοντας αλάτι. Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο και την Πρωτοχρονιά αναμένεται βελτιωμένος με ελαφριά συννεφιά αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από -5°C έως +5°C (ενημέρωση από το site freemeteo.gr το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα του vlaxerna.gr). 

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 2016

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος, 2016 στις 11:16πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Με χιόνια ξύπνησαν οι κάτοικοι της Βλαχέρνας δύο μέρες πριν φύγει το 2016, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα άγγιξε και το χωριό μας. Η ποσότητα του χιονιού δεν είναι μεγάλη αλλά υπάρχει ολισθηρότητα στους δρόμους κάνοντας δύσκολη την κίνηση των αυτοκινήτων, τα οποία πρέπει να φέρουν αλυσίδες. Η θερμοκρασία είναι οριακά λίγο πάνω από τους 0° C.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος, 2016 στις 11:18μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | ΠπΚ

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

foto: Tam

ΛΟΓΟΔΟΣΗΜΑΤΑ

Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος, 2016 στις 8:31μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο συνεργάτης του vlaxerna.gr Αθανάσιος Γ. Καρούντζος και η Μαρία Δ. Ρουμελιώτη, έδωσαν υπόσχεση γάμου. 

Η ώρα η καλή.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Σ.Α. ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος, 2016 στις 6:02μμ | Κατηγορία: Ευχές | CLOLONIS