Back to top

Αρχείο Μάρτιος, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ΗΜΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 στις 10:40μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. θα τελεστεί το σαρανταήμερο  μνημόσυνο της Σταμάτας Αθ. Τσαρουχά (το γένος Βασ. Δρακόπουλου), στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Βλαχέρνα.

«Ψυχή Θέλει», Ραδιομαραθώνιος Αγάπης την Μεγ. Τετάρτη από τον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 στις 4:52μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Ο έρανος διεξάγεται μετά από χορήγηση άδειας με απόφαση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εκείνη την ημέρα θα συνεργαστούν τρία (3) ραδιόφωνα της Τρίπολης (ΕΡΤ Τρίπολης, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 και Αρκαδία 9.38 ) προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον παραπάνω σκοπό. Ο Ραδιομαραθώνιος θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Σημαντική είναι και η βοήθεια του Κέντρου Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ το οποίο θα φιλοξενήσει το Ραδιομαραθώνιο στις εγκαταστάσεις του και θα προωθήσει με πολλούς τρόπους αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας τόσο το συντονισμό της εκδήλωσης όσο και μία σειρά πρωτοβουλιών για την καλύτερη επικοινωνία αλλά και το μεγαλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Τίτλος του Ραδιομαραθωνίου Αγάπης του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας θα είναι η φράση: «Ψυχή Θέλει» στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης από τα ερτζιανά κύματα όσο πιο μακριά γίνεται. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στο Ραδιομαραθώνιο της Μεγάλης Τετάρτης για να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πράξη το όνειρο για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη. Συντονιστείτε. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας έμπρακτα, μπορούν να στέλνουν sms τη λέξη ΠΑΙΔΙΑ στο 19454 από τις 10/04 έως 16/04 με χρέωση ανά sms 1,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ακόμη, θα λειτουργεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με ΑΡ. ΛΟΓ. : 478/004268-44, IBAN : GR54 0110 4780 0000 4780 0426 844 γι αυτό το σκοπό.

Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας

Παναγιώτης  Παρασκευόπουλος

***

*** Το vlaxerna.gr στηρίζει την ανωτέρω πρωτοβουλία και σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας (10/04 έως 16/04) θα προβάλει από banner σχετικό μήνυμα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων. 

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας από το δήμο Τρίπολης

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 στις 11:06μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy
 
Ο δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής πολιτικής, διοργανώνει Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 11:00πμ στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
 

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΣΔΕ 2017, ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 στις 4:25μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy
Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας και το ΚΕΑ Τρίπολης ενημερώνει πως ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2017.
Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων: 28ης Οκτωβρίου 8-Τρίπολη, Τρόπαια, Μεγαλόπολη και Λεβίδι, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την δήλωσή τους. Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται αυστηρά η 15η Μαΐου 2017.
 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Επί της ουσίας» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ.

Τετάρτη, 29 Μάρτιος, 2017 στις 5:31μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
Την πρώτη του συνέντευξη, άμα τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, παραχώρησε την Τρίτη, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα των Δ.Ε. Τρίπολης, Κορυθίου, Λεβιδίου και Μαντινείας και των ΚΕΠ τους, υπεύθυνος εποπτείας και συντονισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπεύθυνος για την εποπτεία και το συντονισμό του αυτοτελούς γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου Τρίπολης, Παναγιώτης Παπαχρόνης.
Σε μια λίαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο κ. Παπαχρόνης απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων Δημήτρη Μανιατάκου και Μηνά Αρτόπουλου, αποκαλύπτοντας πώς σκοπεύει να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, ώστε να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.
Δείτε σε βίντεο απόσπασμα από τη συνέντευξη:
 

Πηγή: www.drt915.gr

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 28 Μάρτιος, 2017 στις 11:00μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο Παναγιώτης Αθ. Καρούντζος (γέρο-τράκας). 

Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Βλαχέρνα Αρκαδίας και ώρα 2:00 το μεσημέρι. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στην ίδια εκκλησία, από ώρα 11:30πμ.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

***

*** Απόσπασμα από ένα αφιέρωμα που είχε γίνει, στην εφημερίδα «Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου» τεύχος 43, έτος 2009.

«Παλαιός Καταστηματάρχης της Βλαχέρνας ο Παναγιώτης Αθ. Καρούντζος (ο γέρο Τράκας). Το μαγαζί το είχε την δεκαετία του ΄50 και βρισκόταν στα Τσαρουχέϊκα, εκεί που τώρα είναι το σπίτι του (αειμνήστου) Ηλία Τσαρουχά, υιού γέρο Μαλάμη. Το μαγαζί ήταν παντός είδους, όχι μόνο μπακάλικο, παντοπωλείο, αλλά και μανάβικο, Ακόμη και δυο- τρία τραπέζια είχε, όπου συγχωριανοί έπαιζαν χαρτιά με αντάλλαγμα φιρίκια. Ο μπάρμπα-Παναγιώτης ήταν και νιόπαντρος τότε και είχε όρεξη για δουλειά. Το κατάστημα είχε από όλα τα είδη, ρύζι χύμα, μακαρόνια, ρέγκες, σαρδέλες, ποτά, κ.α. Η ρέγκα όπως μας είπε, είχε μιάμιση με δύο δραχμές. Αλλά βέβαια και τότε υπήρχε το βερεσέ. Η πίστωση έδινε και έπαιρνε. Γύρω στο 1960 ο μπάρμπα-Παναγιώτης με την οικογένειά του, έφυγε για Αθήνα και έτσι το μαγαζί έκλεισε. Στην Αθήνα άνοιξε και εκεί μανάβικο (σχετική φώτο)».

Αιωνία του η μνήμη.

Μωραΐτικο γλέντι…στο «Αλάτι της Γης» (ΕΡΤ-1)

Δευτέρα, 27 Μάρτιος, 2017 στις 10:48μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την Εθνική επέτειο, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης», παρουσίασαν ένα Μωραΐτικο γλέντι, μ’ ένα αφιέρωμα στη μουσική και χορευτική παράδοση της Αρκαδίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια και χορούς, όπου η ιστορία γίνεται τραγούδι και το τραγούδι λειτουργεί ως κιβωτός της συλλογικής ταυτότητας και μνήμης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από τις διαφορετικές περιοχές της Αρκαδίας: Κυνουρία, Γορτυνία, Τεγέα, Μεγαλόπολη και Τσακωνιά.

Χόρεψαν μέλη από τη «Λαογραφική Εστία Τρίπολης» (πρόεδρος: Βασίλης Παναγόπουλος), το «Λύκειον των Ελληνίδων Τρίπολης» (πρόεδρος Άννα Αναγνώστου, δάσκαλος χορού: Δημήτρης Μπάκος), τον Χορευτικό Σύλλογο «Τεγέα» (πρόεδρος: Ξενοφών Αγγελάκος, δάσκαλος χορού: Γιώργος Λιάρος), τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Αρκαδιανή» (υπεύθυνη: Δήμητρα Τσιαμούλου) και τον «Χορευτικό Όμιλο Τρίπολη» (πρόεδρος: Χριστίνα Ζαμπαθά).
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο), Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κώστας Παπαπροκοπίου (λαούτο), Γιάννης Γευγελής (κρουστά), Χρήστος Λυκουρέντζος (κρουστά), Παναγιώτης Κοκκώνης (φλογέρα), Γιώργος Καρούντζος (πίπιζα) και Θανάσης Καρούντζος (νταούλι).
Τραγούδι: Κώστας Παυλόπουλος, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιάννης Παυλόπουλος, Δημήτρης Καραχάλιος και Βασίλης Τσαρουχάς.

 

Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τους οργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση της μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Αρκαδίας. Ιδιαίτερα βέβαια χαρά και υπερηφάνεια, νιώσαμε για τους συμπατριώτες μας, Βλαχερναίους, που συμμετείχαν στην εκπομπή αυτή και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Κυριακή, 26 Μάρτιος, 2017 στις 11:43μμ | Κατηγορία: , Εκλογές | CLOLONIS

Στις 26 Μαρτίου 2017, η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας  είχε προγραμματίσει στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, Γενική Συνέλευση των μελών της και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε και κατ΄ επέκταση και οι εκλογές, λόγω μη απαρτίας (έλλειψη του ½ των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών), σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού του συλλόγου.  Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η Γενική Συνέλευση συγκαλείται για δεύτερη φορά, εντός 8 ημερών (θεωρείται ως απαρτία εάν παρουσιαστούν το 1/3 των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών) και για  τρίτη φορά πάλι μέσα στις επόμενες 8 μέρες από τη δεύτερη φορά (θεωρείται ως απαρτία εάν παρουσιαστούν το 1/4 των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών), αλλά όχι λιγότερα από 15 μέλη.

Η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας προγραμμάτισε νέα ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας εκλογών, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

ΠΕΝΘΗ

Κυριακή, 26 Μάρτιος, 2017 στις 10:41πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών, η Αγγελική Ιωαν. Αλεξοπούλου (το γένος Γεωργ. Τσέρμου), πεθερά του Γεωργίου Βασ. Τσαρουχά. Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Λίμνη (Άγαλι) Αρκαδίας. 

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΓΕΥΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ.

Κυριακή, 26 Μάρτιος, 2017 στις 10:10πμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  όλοι οι παρευρισκόμενοι προσκλήθηκαν από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτρη Κολλίντζα στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, όπου πρόσφερε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τιμήν του, ο πρόεδρος διατηρεί το έθιμο μέχρι σήμερα, το οποίο παρέλαβε από τους προκατόχους του.