Back to top

Αρχείο Απρίλιος, 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙA ΣΤΟ «ΤΟΙΧΙΟ» ΤΗΣ ΧΩΤΟΥΣΣΑΣ!!

Σάββατο, 29 Απρίλιος, 2017 στις 5:58μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Χωτούσσας, Παναγιώτης Νταγιάντης, προσκαλεί όλους για μια διαφορετική Πρωτομαγιά στο «ΤΟΙΧΙΟ» στη Χωτούσσα: 

«Αγαπητοί φίλοι, πάρτε την παρέα σας και ελάτε στο «ΤΟΙΧΙΟ» να πιάσουμε τον Μάη. Η φυσική ομορφιά του χώρου, τα κρυστάλλινα νερά της πηγής θα κάνουν ξεχωριστή αυτή την ημέρα. Θα είμαστε εκεί… θα έχουμε την ψησταριά έτοιμη από τις 10:00πμ και η μουσική θα παίζει… Θα περάσουμε μία όμορφη μέρα… Βάλτε στο ΤΑΓΑΡΙ σας, τις πραμάτειες σας, το άψητο κρέας και ελάτε να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί.»

ΚΑΡΔΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΟΙΧΙΟ» ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

ΠΕΝΘΗ

Σάββατο, 29 Απρίλιος, 2017 στις 10:18πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Τρύφωνας Χρ. Καρούντζος.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Παρασκευή, 28 Απρίλιος, 2017 στις 7:39μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ. τελούμε το 40ημερο μνημόσυνο, στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Αθανασίου στη Βλαχέρνα, για την ανάπαυση της ψυχής της αειμνήστου Γεωργίας Παν. Ξουράφη (το γένος Διον. Καρούντζου).

Εκ της οικογενείας

Διευκρινήσεις για τη συνταξιοδότηση αγροτών που συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Πέμπτη, 27 Απρίλιος, 2017 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Φ.10034/18282/566/20-4-2017 δόθησαν διευκρινήσεις για τη συνταξιοδότηση αγροτών που συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα. Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Οι παλιοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ που βγήκαν ή βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι 31-12-2016 και παράλληλα συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα δεν θα περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%.

2. Οι συνταξιούχοι αγρότες, δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

3. Όσοι νέοι συνταξιούχοι αγρότες που βγήκαν ή βγαίνουν στη σύνταξη από 01-01-2017 τους δίνεται μεταβατικότητα μέχρι το 2024 (όπως τους παλιούς) και δεν θα περικόπτεται και σε αυτούς η σύνταξη κατά 60%. (Προσοχή! Εφόσον έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ τα προηγούμενα χρόνια).

4. Οι παλιοί συνταξιούχοι όλων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ, που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, δηλαδή μέχρι 13-05-2016 και συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, δεν θα τους περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%.

5. Οι νέοι συνταξιούχοι (από 01-01-2017) όλων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, πλην ΟΓΑ, που θα θελήσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, θα τους περικόπτεται η σύνταξη τους κατά 60%.

6. Όσοι αγρότες ήταν στη πρόωρη σύνταξη και φυσικά δεν επιτρεπόταν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, και τώρα μέσα στο 2017 λήγει η 10ετής περίοδος και θα πάρουν την κανονική σύνταξη και θέλουν να ασκήσουν αγροτική δραστηριότητα, θα τους περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%, διότι θεωρούνται νεοεισερχόμενοι, μετά την ψήφιση του νόμου.

7. Όσοι συνταξιούχοι που θα κάνουν πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το 2017, θα υποστούν περικοπή κατά 60% γιατί αναγνωρίζονται ως νεοεισερχόμενοι.

Εστία φωτιάς στο Λεβίδι και κοντά στις παρυφές του Μαινάλου

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:44μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Από τις 2 έως 19 Μαΐου 2017, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:38μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Από την εφετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου. Για το σχολικό έτος 2016-2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ για αυτά που έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
  • Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη  διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.
  • Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 25 Απρίλιος, 2017 στις 12:47μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 ετών, η Κωνσταντίνα Φωτ. Τσαρουχά (σύζυγος Τρύφων Σάμπρα, Αμερική).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 23 Απρίλιος, 2017 στις 7:39μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | ΠπΚ

«Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, και των πτωχών υπερασπιστής, ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος,Τροπεοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.»

Η Βλαχέρνα γιόρτασε σήμερα τον Άγιο Γεώργιο στο ομώνυμο ξωκλήσι που βρίσκεται στην αρχή του κάμπου του χωριού σημείο στο οποίο, κατά την τοπική παράδοση, είχε την έδρα του ο αγάς της περιοχής την περίοδο της τουρκοκρατίας μιας και το χωριό, Μπεζενίκος τότε βρισκόταν στο σημερινό Παλιοχώρι. Παρόλο που δεν ήταν η γιορτή Δευτέρα του Πάσχα πλήθος κόσμου από το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν το εκλλησάκι για να τιμήσουν την μνήμη του πραγματικά λαοφιλούς Αγίου.

Ιερουργούντος του ιερέα της ενορίας μας π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία , σήμερα Κυριακή, που συμπτωματικά εφέτος είναι και η μεγάλη γιορτή της Κυριακής του Θωμά. Μετά τον Όρθρο πραγματοποιήθηκε και αρτοκλασία. Ο άρτος ήταν προσφορά της οικογένειας Κώστα και Γεωργίας Δρακόπουλου οι οποίοι μετά την απόλυση πρόσφεραν στο εκκλησίασμα χυμούς και γλυκίσματα. Να τονιστεί ότι τηρήθηκε με ευλάβεια και αυτή την χρονιά το έθιμο της κουλούρας του Αγιώργη. Πολλές κουλούρες-τάματα λοιπόν είχαν τοποθετηθεί στολισμένες μπροστά στην εικόνα του Αγίου, στο τέμπλο, όπως συνηθίζεται. Επίσης είχαμε και τάματα-σφαχτά από τον Κώστα Τριαντ. Τσαρουχά και τον Βασίλη Αθ. Τσιώλη. Τυχεροί οι: Γιώτα Β. Πανούση και Τάκης Μπαλάσης. Ακολούθως έγινε και το πατροπαράδοτο τρέξιμο για την κουλούρα όπου ο πρώτος παίρνει ως έπαθλο – ευλογία.

Και του χρόνου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

 

«ΑΕΘΛΙΟΣ» 2017: Εκκίνηση του δρόμου 62 χλμ Λεβίδι – Αρχ.Νεμέα

Κυριακή, 23 Απρίλιος, 2017 στις 3:52μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | argy

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου, η εκκίνηση του δρόμου 62 χλμ Λεβίδι – Αρχ.Νεμέα που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ». Η εκκίνηση δόθηκε από τον Λεβιδιώτη δημοτικό σύμβουλο Χαρ. Σταμάτη από την κεντρική πλατεία του Λεβιδίου και ο τερματισμός είναι το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Οι διοργανωτές  ευχαρίστησαν του επαγγελματίες του Λεβιδίου για την στήριξη τους. Είναι μια εκδήλωση που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο στο Λεβίδι και πρόβαλε την περιοχή μας.

πηγή:levidinews.gr

*** Στην ιστοσελίδα www.aethlios.gr μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Σάββατο, 22 Απρίλιος, 2017 στις 10:40πμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | CLOLONIS

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Χ. Λολώνης

Ο καιρός φέτος δεν μας τα πήγε καλά για την Καστανιά.  Ο ουρανός συννεφιασμένος και το κρύο δυνατό.  Σε μονοψήφια νούμερα και μάλιστα κοντά στο μηδέν.  Έτσι δε και φύσαγε λίγο, κάτι που έκανε συχνά πυκνά, «ξούριζε Δεσποτάδες» που λένε στο χωριό.

Το σήμα για την τέλεση του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην Καστανιά είχε πέσει έστω και την τελευταία στιγμή.  Ο ιερέας πατέρας Παναγιώτης μαζί με τον ψάλτη Βασίλειο Τσαρουχά, τον επίτροπο Δημήτρη Τσέκο και την Ευγενία Παπαναστασίου είχαν ανέβη νωρίς-νωρίς στο μοναστήρι και έκαναν τον όρθρο.  Με το πέρασμα του χρόνου ανέβηκαν και άλλοι συγχωριανοί.  Έτσι με το τελείωμα της Θείας Λειτουργίας είχαν βρεθεί τελικά περί τα είκοσι άτομα συνολικά.

 

Μετά τη Λειτουργία, οι περισσότεροι των παραβρεθέντων πήγαν στη βρύση για να τσιμπήσουν κάτι και να πιουν νερό από την πηγή.  Το κρύο τσουχτερό και ο αέρας «έκοβε».  Μια καλή φωτιά με ξύλα από την παρακείμενη ιτιά ήταν ότι έπρεπε για να ζεσταθεί λίγο ο κόσμος.  Τελικά όλα πήγαν καλά. 

Ραντεβού πάλι στη γιορτή της Αγια-Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου.