Back to top

Αρχείο Ιούνιος, 2017

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και των εταιρειών.

Παρασκευή, 30 Ιούνιος, 2017 στις 8:17πμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β‘ 2239/29-6-2017 η απόφαση (Πολ.1094/2017) για την παράταση των δηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων (εσωτερικού και εξωτερικού) παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. Ακόμη η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (εταιρειών, μη κερδοσκοπικών Ν.Π., κλπ), που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017.

 

***  Επισημαίνουμε ότι οι φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) που είναι μέλη σε νομικά πρόσωπα ή οντότητες (εταιρείες) που τηρούν απλογραφικά βιβλία, μπορούν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση, μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα  από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (επομένως λόγω της παράτασης που δόθηκε, μπορούν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση έως 16.8.2017).

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ:

Για όσους φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα, ατομικές επιχειρήσεις, κλπ.) το εκκαθαριστικό τους είναι χρεωστικό, θα το πληρώσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ήτοι 31.7.2017, 29.9.2017 και 30.11.2017. Οι φορολογούμενοι που είναι μέλη εταιρειών (με απλογραφικά βιβλία) και εφόσον το εκκαθαριστικό τους είναι χρεωστικό, θα το πληρώσουν σε δύο δόσεις, ήτοι 29.9.2017 και 30.11.2017.

Για τα νομικά πρόσωπα ή οντότητες (εταιρείες, μη κερδοσκοπικά Ν.Π., κλπ), που προκύπτει να πληρώσουν, ισχύουν οι 6 μηνιαίες δόσεις που ξεκινούν από 31.7.2017 και τελειώνουν την 29.12.2017 (αν η δήλωση υποβληθεί από 01/07 έως 17/07/2017, περίοδο παράτασης, τότε η καταβολή του φόρου πληρώνεται κατά ένα μήνα αργότερα, ήτοι από 31.8.2017 έως 31.1.2018).Με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ισχύουν οι αρχικές ημερομηνίες, ανεξάρτητα πότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις.

Τέλος όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ κάθε είδους για παλαιότερα έτη, τότε πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις για τα αντίστοιχα έτη και συγκεκριμένα για το φορολογικό έτος 2015 θα υποβάλλουν την τροποποιητική τους δήλωση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ενώ για το φορολογικό έτος 2014 και παλαιοτέρων, θα υποβάλλουν την τροποποιητική τους δήλωση ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ στην αρμόδια εφορία (σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του φορολογικού έτους 2017).

www.kavtax.gr

4o ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 29 Ιούνιος, 2017 στις 11:35μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στα πολυκλαδικά Λύκεια Ηλιούπολης Αττικής,  το 4o ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Οι Αρκάδες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και διασκέδασαν υπό τους ήχους του κλαρίνου του Κώστα Ζαφειρόπουλου, και τα τραγούδια της Γιώτας Κόκκορη και των Τάκη Μπαλάση και Νίκου Πολυζωγόπουλου. Συμμετείχαν και αρκετοί νέοι καλλιτέχνες και χορευτικά του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού Αρκαδίας.
 
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Αρκάδων Ηλιούπολης Νίκος Αντζινάς και ο Πάνος Αναγνωστόπουλος συντονιστής της εκδήλωσης, γραμματέας του Συλλόγου, υποδέχθηκαν τον κόσμο και μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. και τους εθελοντές, βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.
 
 
 
 
foto: megre

ΒΑΠΤΙΣΗ

Τετάρτη, 28 Ιούνιος, 2017 στις 11:47μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Τριαντάφυλλη Φιλ. Κολλίντζα και ο Νίκος Λάμπρος (ΑΜΕΡΙΚΗ), βάπτισαν την κορούλα τους. Το όνομά της Μελίνα.

Να σας ζήσει.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ «Τοπικού Αστυνόμου» ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ.

Δευτέρα, 26 Ιούνιος, 2017 στις 8:30πμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα και ώρα 11:00πμ, στο χώρο που στεγάζονταν το καταργηθέν Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Θεσμού του «Τοπικού Αστυνόμου», θα πραγματοποιηθεί τελετή Αγιασμού. Στην τελετή αυτή, θα παραστούν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Καμπύλης.

Εμφάνιση απατεώνα στην ευρύτερη περιοχή του Λεβιδίου !!!

Κυριακή, 25 Ιούνιος, 2017 στις 11:04μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λεβιδίου άτομο το οποίο συστήνεται ως Α.Κ. και το οποίο διαμένει σε ξενώνες της περιοχής και πραγματοποιεί αγορές στην τοπική αγορά. Το άτομο αυτό με πρόσχημα ότι τον έχουν διώξει από το σπίτι του, δεν έχει χρήματα και αναφέρει ότι θα επιστρέψει να τα φέρει. Το levidinews.gr συστήνει την προσοχή στους ξενοδόχους και στους  καταστηματάρχες της Αρκαδίας διότι πρόκειται για άτομα το οποίο δεν επιστρέφει ποτέ αφήνοντας μεγάλα ποσά ανεξόφλητα.

πηγή: levidinews.gr

Φεστιβάλ Μαινάλου 2017 (από 6/8 έως 8/8/2017)

Σάββατο, 24 Ιούνιος, 2017 στις 4:48μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους. Στο τέλος του φεστιβάλ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες των σεμιναρίων, σε όσους το επιθυμούν. Απαραίτητη για την παρακολούθηση των εργαστηρίων του φεστιβάλ είναι η αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος με τα στοιχεία σας, αναφέροντας σε ποιο εργαστήριο επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Κυριακή 6 Αυγούστου (Δημητσάνα – Μουσείο Υδροκίνησης)
11.00-14.00:
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής ταινίας κινούμενων σχεδίων και soundtrack για παιδιά δημοτικού

19.00-20.00:
Διάλεξη με θέμα το δάσος του Μαινάλου από τον δασολόγο Αντώνη Παπαδημητρίου

Δευτέρα 7 Αυγούστου (Βυτίνα, Δημοτικό σχολείο)
10.00-12.00:
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής ταινίας κινούμενων σχεδίων και soundtrack για παιδιά δημοτικού

12.00-13.00:
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής ταινίας κινούμενων σχεδίων και soundtrack για παιδιά γυμνασίου

18.00-19.00:
Μουσικά παιχνίδια για παιδιά νηπιαγωγείου

Τρίτη 8 Αυγούστου (Βυτίνα, Δημοτικό σχολείο)
10.00-12.00:
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής ταινίας κινούμενων σχεδίων και soundtrack για παιδιά δημοτικού

12.00-13.00:
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής ταινίας κινούμενων σχεδίων και soundtrack για παιδιά γυμνασίου

12.00-14.30 και 18.00-19.30:
Μουσικό εργαστήρι πάνω στο δημοτικό τραγούδι του Μωριά από τον Παναγιώτη Λάλεζα

12.00-14.30:
Σεμινάριο λαούτου και ταμπουρά από τον Ιορδάνη Κουζηνόπουλο

18.00-19.00:
Μουσικά παιχνίδια για παιδιά νηπιαγωγείου

20.00:
Παρουσίαση Μωραΐτικων τραγουδιών από τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια των Π. Λάλεζα και Ι. Κουζηνόπουλο
Συναυλία από τον Παναγιώτη Λάλεζα και το παραδοσιακό του συγκρότημα στην πλατεία της Βυτίνας

ηλεκτρονική διεύθυνση: festivalmainalou@gmail.com

τηλέφωνα επικοινωνίας: Ζαχαροπούλου Κυριακή, 6946 216082 –  Παπαδημητρίου Παναγιώτης, 6976 784367

Πηγή:www.arcadiaportal.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Πέμπτη, 22 Ιούνιος, 2017 στις 11:49μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ. τελούμε το 40ημερο μνημόσυνο, στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Αθανασίου στη Βλαχέρνα, για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Κώστα Νικ. Τσαρουχά (γερο-Ρούβαλη).

Εκ της οικογενείας

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ (cosmote) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τρίτη, 20 Ιούνιος, 2017 στις 5:42μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Χθες Δευτέρα 19/6/2017, στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρίπολης, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ως τέταρτο θέμα: «η εκμίσθωση εκτάσεων για τη λειτουργία εγκαταστάσεων τηλεπικοινωνικών (κεραίες) στις Τ.Κ Βλαχέρνας, Κανδήλας, Λεβιδίου, Πικερνίου, Βλαχοκερασιάς, Ελαιοχωρίου, Λίμνη, Κώμης και Παρθενίου«. Το θέμα δεν συζητήθηκε τελικά και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Να τονίσουμε πως η θέση της Βλαχέρνας, για αυτό το θέμα και μετά από απόφαση και γραπτή εισήγηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, είναι πως τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος Τρίπολης από τις εταιρείες κεραιών στην θέση Καστανιά, θα πρέπει ανταποδοτικά να επιστρέφουν στο χωριό (πέραν των προβλεπόμενων από τον δήμο Τρίπολης) και επίσης οι εταιρείες να αναλάβουν και την συντήρηση του δρόμου από το χωριό μέχρι την τοποθεσία των κεραιών. Αυτά μάλιστα, τα θέτει ως προϋπόθεση, για να ψηφίσει υπέρ της  ανανέωσης της σύμβασης με τις εταιρείες κεραιών.  

Με αυτή την άποψη, συμφώνησε απόλυτα εξ΄ αρχής και ο δημοτικός σύμβουλος από το χωριό μας, Παναγιώτης Παπαχρόνης, ο οποίος μάλιστα είχε και ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα γίνεται η απορρόφηση των παραπάνω χρημάτων, από τα χωριά που έχουν κεραίες και θα την καταθέσει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα συνέλθει για το θέμα αυτό. 

Να τονίσουμε εδώ πως η γραπτή θέση των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, που «φιλοξενούν» κεραίες, δεν ήταν όλες προς την κατεύθυνση  της ανταποδοτικότητας. Η Βλαχέρνα, το Ελαιοχώρι. η Κανδήλα και το Πικέρνι, γραπτώς στην εισήγησή τους, μίλησαν για την «επιστροφή» των χρημάτων στις κοινότητές τους. Οι εισηγήσεις των προέδρων των άλλων κοινοτήτων (Λεβιδίου, Λίμνης, Κώμης, κλπ.), μιλούσαν μόνο για συμφωνία τους, για την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία των κεραιών.

Ο δήμος Τρίπολης, πρέπει να δει πολύ σοβαρά και ουσιαστικά το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί σημαντικό θέμα για τα χωριά που «φιλοξενούν» τα πάρκα κεραιών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνεδρίαση, που θα συζητηθεί το παραπάνω θέμα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Τρίτη, 20 Ιούνιος, 2017 στις 1:37πμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | CLOLONIS

Κατόπιν ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 09-04-2017, έχει συγκροτηθεί σε σώμα ως ακολούθως:

Καβουρίνος Κ. Παναγιώτης,  Πρόεδρος

Δρακόπουλος Μ. Βασίλης,  Αντιπρόεδρος

Αποστολόπουλος Ν. Σταύρος,  Γεν. Γραμματέας

Πανούσης Γ. Φώτης,  Ταμίας

Τσιώλης Β. Αθανάσιος,  Αναπλ. Γραμματέας

Καρούντζος Κ. Θοδωρής,  Μέλος

Κουτσούγερας Β. Γεώργιος, Μέλος

Η θητεία του Δ.Σ. είναι μονοετής. Ευχόμαστε καλή επιτυχία.