Back to top

Αρχείο Αύγουστος, 2017

Βλαχέρνα Αρκαδίας, Φωτοδιαδρομή 1939-1990: εικόνες που χάνονται!!!

Πέμπτη, 31 Αύγουστος, 2017 στις 8:37μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.

Ο συμπατριώτης μας Κώστας Γ. Κολλιντζογιαννάκης, μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε και να θυμηθούμε συγγενείς, συμπατριώτες, έθιμα, εκδηλώσεις, δραστηριότητες και βέβαια το χωριό μας στο πέρασμα των χρόνων…!!!

ΒΛΑΧΕΡΝΑ . φωτοδιαδρομή 1939 -1990. Εικόνες που χάνονται.

Posted by Kostas Kollintzogiannakis on Donnerstag, 31. August 2017

 

Εύγε φίλε Κώστα!!

Διευθυντής τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας

Πέμπτη, 31 Αύγουστος, 2017 στις 8:24μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Με απόφασή του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, τοποθέτησε ως Διευθυντή του 5/θ Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας τον Ιωάννη Καρούντζο (ΠΕ70). Η θητεία του λήγει στις 31-07-2020. Ο τοποθετούμενος εκπαιδευτικός καλείται να αναλάβει υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
 
 
Θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας εκπαιδευτικό (και συνεργάτη του vlaxerna.gr) Ιωάννη Γ. Καρούντζο.
 

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τετάρτη, 30 Αύγουστος, 2017 στις 7:04μμ | Κατηγορία: Ευχές | ΠπΚ

Σήμερα 30 Αυγούστου, εορτή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος ο από Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

Ο Άγιος Αλέξανδρος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, διακρίθηκε, με την ολοκληρωτική αφοσίωση του στο θείο θέλημα, για την έμπρακτη προσφορά του στον άνθρωπο, αφού ήταν εκείνος που περιέθαλπτε τους ταλαιπωρημένους και διωγμένους μάρτυρες κατά τους φοβερούς διωγμούς των Δεκίου, Βαλεριανού και Διοκλιτιανού, ενώ αργότερα διέπρεψε ανάμεσα σε άλλους μεγάλους Πατέρες στην  A’  Οικουμενική Σύνοδο κατά του αρειανισμού.

Αυτού του Αγίου λοιπόν το όνομα φέρει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος ως γνήσιος επίσκοπος στέκεται «επί  σκοπόν» για το καλό του ποιμνίου του, συμβιώνοντας με τον απλό κόσμο ως ένας απ’ αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος είναι από τους επισκόπους εκείνους που σπάνια »βγαίνουν» εκτός της επισκοπής τους, παρά μόνο όταν τα αρχιερατικά τους καθήκοντα το καλούν.

Οι συντελεστές του vlaxerna.gr εύχονται

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017. Σε πέντε δόσεις η καταβολή του.

Δευτέρα, 28 Αύγουστος, 2017 στις 3:09μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.
Ολοκληρώθηκε χθες η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2017, για πάνω από 7 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. όπως και πέρσι έχει προσθέσει στην εφαρμογή του Ε9 περιουσιολογίου, εκτός από το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2017 και τα δύο ειδοποιητήρια για τις δόσεις πληρωμής φόρου (συγκεντρωτικό και αναλυτικό).
Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις. Αναλυτικά μπορείτε να τα εκτυπώσετε αφού κάνετε είσοδο με τους προσωπικούς κωδικούς σας, στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε.
 
 

Σημειώνουμε ακόμη:

Η οφειλή ΕΝΦΙΑ με τα ποσά των δόσεων και τις σχετικές ημερομηνίες καταβολής, είναι διαθέσιμη και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων στο taxisnet.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν.4223/2013, για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2014 δεν καταβάλλονται ποσά μέχρι 5€ και για το έτος 2015 και επόμενα δεν καταβάλλονται ποσά μέχρι 1€. Συνεπώς και για το έτος 2017, δεν καταβάλλεται ποσό ΕΝ.Φ.Ι.Α. μέχρι 1 ευρώ.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του νόμου 4474/2017 παρατείνεται για δύο έτη (2017 και 2018) η αναστολή επιβολής συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια των φυσικών προσώπων. Ο κύριος φόρος για τα αγροτεμάχια ισχύει κανονικά.

Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται μη δηλωθέντα, στην πράξη  διοικητικού προσδιορισμού φόρου θα υπάρχει ειδική επισήμανση.

Δεν εκδίδεται πράξη διοικητικού προσδιορισμού (εκκαθαριστικό) φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2017, σε νομικά πρόσωπα που έχουν διακόψει τις εργασίες τους έως και την 31.12.2016.

Δεν εκδίδεται πράξη πράξη διοικητικού προσδιορισμού (εκκαθαριστικό) φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2017, σε φυσικό πρόσωπο που έχει αποβιώσει έως και την 31.12.2016, με την προϋπόθεση ότι ο θάνατος έχει δηλωθεί στο μητρώο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της πράξης (εκκαθαριστικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

Για  τα φυσικά πρόσωπα, οι σημαντικότερες ελαφρύνσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2017 αφορούν στην έκπτωση του 50% ή 100% αντίστοιχα του φόρου, εφόσον φυσικά πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου (βλ. παρ.1 και 2 του άρθρου 7 του ν. 4223/2013). Για να λάβουν όμως τις ανωτέρω εκπτώσεις, οι φορολογούμενοι έπρεπε να είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016. Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι αφενός μεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αφετέρου δε, δεν υπέβαλαν  εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν θα αντικρίσουν ένα μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σε περίπτωση πληρωμής (εφάπαξ) όλου του ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει έκπτωση.

«Εδώ είν΄ αλώνι για χορό»!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Παρασκευή, 25 Αύγουστος, 2017 στις 7:27μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή λήξης στο φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου, με αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά. Τραγουδιστές, χορευτές και οργανοπαίχτες (συνολικά 300 άτομα), έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Την έναρξη της παράστασης, έκανε η ΒΛΑΧΕΡΝΑ, με τους ήχους της πίπιζας (Γιώργος Ι. Καρούντζος) και του νταουλιού (Θανάσης Γ. Καρούντζος). Οι τραγουδιστές (μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Τσαρουχάς) και οι χορευτές ξεσήκωσαν τις χιλιάδες κόσμου που ανταπέδωσε με το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ολοκλήρωσε τον κύκλο των φετινών του παραστάσεων με ένα τιμητικό-γιορταστικό αφιέρωμα στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους οργανωτές και στους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντές. Τα τραγούδια και οι χοροί συνέθεσαν τον άξονα της παράστασης σε τρείς ενότητες: Ιστορική μνήμη, Κύκλος της Ζωής και Κύκλος του Χρόνου με σημείο αναφοράς τα καλοκαιρινά πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου.

Το vlaxerna.gr ήταν παρόν και κατέγραψε τις εικόνες από την ωραιοτάτη αυτή εκδήλωση. Διπλά βέβαια χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, βλέποντας και τους δικούς μας συμπατριώτες να συμμετέχουν. Να αναφέρουμε πως αρκετοί Βλαχερναίοι έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Πέμπτη, 24 Αύγουστος, 2017 στις 12:07μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Το vlaxerna.gr σε συνεχή ροή θα ανακοινώνει τα ονόματα των επιτυχόντων συμπατριωτών μας. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όσοι γνωρίζουν για αυτούς, να επικοινωνούν μαζί μας (με κάθε τρόπο) ώστε να αναρτάται το όνομά τους και η σχολή τους.

Γεώργιος Νικ. Παπαδάκος

Οικονομικών Επιστημών (Τρίπολη) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΣΟΥ

***

Αθανάσιος Βασ. Τσιώλης

Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία) ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

***

Παναγιώτα Γεωργ. Μπέρτσου

(το γένος Κων/νας Β. Πανούση)

Τεχνολογίας Τροφίμων (Καλαμάτα) ΤΕΙ ΠΕΛ/ΣΟΥ

***

Αθανάσιος Γεωργ. Κωτσιομύτης

(το γένος Βασιλικής Αθ. Τσιώλη)

Τεχνολόγων Περιβάλλοντος (Ζάκυνθος) ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

***

Σταυρούλα Γεωργ. Καρούντζου

Φιλολογίας (Καλαμάτα) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΣΟΥ

***

Αθανασία Ιωαν. Καρέλλα

Λογιστικής και χρημ/κης (Μεσολόγγι) ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

***

Δήμητρα Ελισ. Κουτσούγερα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

***

Αικατερίνη Γεωργ. Βούλγαρη

(εγγονή Καίτης Τζανή-Δρακοπούλου)

Οικονομικό Νομικής (Αθήνα) ΕΚΠΑ

***

Βασιλική Κ. Παπαδήμα

(το γένος Φίνης Βασ. Κουτσούγερα)

Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

***

Συνεχή ροή επιτυχόντων…

***

 ⋅ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

(ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

***

ΖΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

***

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

***

ΜΗΛΙΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

(ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ***

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ

***

ΣΙΕΜΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) – ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ

***

ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ

***

ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

(ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

***

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

***

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΥΡΓΟΣ)

***

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες.

ΛΕΒΙΔΕΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2017 – ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ

Τετάρτη, 23 Αύγουστος, 2017 στις 9:54μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Φωτορεπορτάζ:

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Τρίτη, 22 Αύγουστος, 2017 στις 6:51μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Δευτέρα, 21 Αύγουστος, 2017 στις 2:32πμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | CLOLONIS

Φωτορεπορτάζ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Σάββατο, 19 Αύγουστος, 2017 στις 11:35πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | dimmeg