Back to top

Αρχείο Ιανουάριος, 2018

«Σκούπα» στα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα εντός των ορίων του Δήμου Τρίπολης.

Τρίτη, 30 Ιανουάριος, 2018 στις 10:06πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του ανοιχτού διαγωνισμού για την εκποίηση εγκαταλειμμένων οχημάτων που είναι στο τέλος κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) εντός των ορίων του Δήμου Τρίπολης. Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004 κάθε όχημα που εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς, ή κοινοτικούς δρόμους για μεγάλα χρονικά διαστήματα χαρακτηρίζεται ως εγκαταλειμμένο.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004 εγκαταλειμμένο, χαρακτηρίζεται το όχημα το οποίο:

α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,

β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,

γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,

δ) αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Εγκαταλειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του άρθρου 9, παρ. 1 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος, είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής.

Ο μοναδικός πλειοδότης που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό έδωσε ως προσφορά έδωσε το ποσό των 30 ευρώ ανά όχημα το οποίο να αναφέρουμε είναι το κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς ορίζεται μετά τη διενέργεια της συνεδρίασης της επιτροπής της Α.Δ.Σ. 730/2017 για κάθε εγκαταλελειμμένο όχημα. Η πλειοδότρια εταιρία θα περισυλλέγει, με δικά της μέσα (γερανούς) και προσωπικό , τα οχήματα που έχουν χαρακτηρισθεί ως Ο.Τ.Κ.Ζ. εντός των ορίων του Δήμου Τρίπολης και θα τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της για επεξεργασία-ανακύκλωση.

Απώτερος σκοπός είναι η ασφάλεια και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στον Δήμο Τρίπολης και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

ΔΙΑΚΡΙΣΗ (2η θέση) για τον μαθητή Γιώργο Ηλ. Ματθαιόπουλο, στο Περιφερειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι!!

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος, 2018 στις 4:14μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Γιώργος Ηλ. Ματθαιόπουλος (το γένος Ευφρ. Δ. Καβουρίνου), μαθητής δευτέρας Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, προκρίθηκε ως 2ος στο Περιφερειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι, που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας από την 26 έως 28 Ιανουαρίου 2018.  Ο Γιώργος ήταν ο μοναδικός παίχτης, που διακρίθηκε, από το Ν. Αρκαδίας. Εύγε στον Γιώργο και εις ανώτερα!!

ALPHA TV: «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα»…..και τελικά ο Σμήναρχος….ήταν από την Βλαχέρνα Αρκαδίας!!!

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος, 2018 στις 9:11πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Στην πετυχημένη σειρά του Alpha TV «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» η Βλαχέρνα είχε την τιμητική της!!
 
 
Σύμφωνα με το σενάριο του επεισοδίου 20 (25/1/2018):
Ο Ηλίας και η Μαρίνα ετοιμάζονται να…τραπεζώσουν τον τρανό Σμήναρχο Βαρδάνη με την ελπίδα πως, αν τον καλοπιάσουν, θα πετύχουν μια καλή μετάθεση για τον γιο τους…
Άγγελος και Βέλη διαφωνούν ξανά, με αφορμή το νέο μεταφορικό τους μέσο. Ο ένας θέλει αμάξι, η άλλη μηχανάρα… Ο ένας θέλει μια πρακτική λύση, η άλλη επειγόντως μαθήματα οδήγησης… Αλλά το κυριότερο, και οι δύο θέλουν το πάνω χέρι.
Στο σπίτι του Μηνά και της Βούλας, γίνεται διάρρηξη. Η Βούλα, που πάντα πίστευε πως στο χωριό είναι ασφαλείς, αποφασίζει πως θα οπλοφορεί. Και δεν την ενδιαφέρει καθόλου αν ο Μηνάς είναι αντίθετος. Μέχρι που… τον σκοτώνει!
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά συνάντηση εκπαιδευτικών και ανάμεσά τους ξεχωρίζει την Ξένια. Εκείνη αποφασίζει να γίνει η φωνή του λαού, αλλά και το πρόβλημα του Μπάμπη και της Σοφίας.
Τελικά ο «Σμήναρχος Βαρδάνης» που λύνει και δένει στο ΓΕΑ, που τρελαίνεται για πάστα φλόρα, είναι ταύρος με αιγόκερο, που έχει τρεις αποτυχημένους αρραβώνες, κανένα γάμο, που είναι Παναθηναϊκός, ήταν από την Βλαχέρνα Αρκαδίας!!
 
Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το επεισόδιο της σειράς
(στο 07:20΄    έχει…Βλαχέρνα!!)

Χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου, ο Παναγιώτης Δημ. Σταμάτης. ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!!

Κυριακή, 28 Ιανουάριος, 2018 στις 3:49μμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Λεβίδι. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του κ. Παναγιώτη Δημ. Σταμάτη (εκ Λεβιδίου).

Ευχόμαστε ΑΞΙΟΣ!!

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σάββατο, 27 Ιανουάριος, 2018 στις 11:10μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | vasilaras

fotoreportaz: KAITH galli

Στο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στο Λεβίδι, θα λειτουργήσει την Κυριακή ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος.

Παρασκευή, 26 Ιανουάριος, 2018 στις 9:16μμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.
 
Τήν Κυριακή 28ῃ Ἰανουαρίου 2018 ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θά λειτουργήσῃ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν  Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου Μαντινείας καί κατά τήν διάρκειαν τῆς θείας Λειτουργίας θά χειροτονήσ ες Διάκονον τόν κ. Παναγιώτην Σταμάτην.
Καλεῖσθε νά συμμετάσχετε εἰς τήν τέλεσιν τῶν ὡς ἄνω Ἱερῶν Μυστηρίων διά νά συμπροσευχηθομε διά τήν σωτηρίαν πάντων ἡμῶν καί διά τήν κατά Θεόν προκοπήν τοῦ χειροτονηθησομένου ἀδελφοῦ μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος, 2018 στις 7:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Η συνάντηση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και με μοναδικό θέμα την άρση της αδικίας προς την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και την πλήρη ένταξή της στο μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, ολοκληρώθηκε με την αποδοχή ψηφίσματος που είχε ήδη συνταχθεί με ομόφωνη απόφαση των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων τους, το οποίο και τροποποιήθηκε ελαφρά με παρεμβάσεις των βουλευτών Αρκαδίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των φορέων που παρευρέθησαν στη συζήτηση.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι είναι απολύτως δίκαιη η ένταξη του Δήμου Μεγαλόπολης, στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο αλλά είναι άδικη η μη ένταξη της υπόλοιπης Αρκαδίας στο ίδιο εκπτωτικό καθεστώς. Επίσης, εκφράζεται η απαίτηση της άρσης της συγκεκριμένης αδικίας για την Αρκαδία με κατάθεση νέας τροπολογίας – προσθήκης και η αξιολόγηση ολόκληρης της Αρκαδίας με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τη Δυτική Μακεδονία. Μια επιπλέον και πολύ σημαντική από πλευράς του Δήμου Τρίπολης προσθήκη, αφορά στην επέκταση της έκπτωσης για όλη την Αρκαδία, εκτός από τα οικιακά τιμολόγια σε επιχειρήσεις, αλλά και στα αγροτικά και κτηνοτροφικά τιμολόγια.

ΨΗΦΙΣΜΑ

To νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση «ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις», όπου εισάγει με ειδική τροπολογία, το ειδικό (μειωμένο) τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά, πραγματικά αποτελεί μια απόφαση ανάσα για κατοίκους περιοχών περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων από τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων, όπως και ο Δήμος Τρίπολης, που αδιαμφισβήτητα, συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Θεωρούμε δίκαιη την απόφαση να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη τροπολογία το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αναντίρρητα ο Δήμος Μεγαλόπολης όπου και λειτουργεί η λιγνιτική μονάδα αλλά παράλληλα θεωρούμε άδικη την μη ένταξη στην ανωτέρω ενίσχυση των οικιακών πελατών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Με ποια κριτήρια αξιολογήθηκαν, οι αρνητικές επιπτώσεις της λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και σε περιοχές που δεν διαθέτουν λιγνιτικές μονάδες, αλλά στην Αρκαδία η ίδια λιγνιτική εξόρυξη και ηλεκτροπαραγωγή δεν επηρεάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών δήμων όμορων της Μεγαλόπολης;
Απαιτούμε την άρση της αδικίας προς την Αρκαδία για την αποφυγή θεμάτων διάκρισης και κυρίως άνισης μεταχείρισης των πολιτών, με την ορθή αξιολόγηση της Αρκαδίας και με κριτήρια που ίσχυσαν για την αξιολόγηση της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτούμε τη δίκαιη κατάθεση νέας τροπολογίας – προσθήκης με στόχο:
1. την άρση της άδικης απόφασης, μη ένταξης ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στο καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
2. την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης σε επαγγελματικά, αγροτικά και κτηνοτροφικά τιμολόγια, δίνοντας μια ανάσα στους επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που τόσο πολύ βάλλονται τα τελευταία χρόνια.
Η αρμόδια επιτροπή που θα συσταθεί, θα παραδώσει το ψήφισμα σε μια πρώτη συνάντηση με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Η χοροσπερίδα εν έτη 1987 του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης.

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος, 2018 στις 1:05μμ | Κατηγορία: , Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.

Ένα ακόμη ιστορικό βίντεο, από το αρχείο του συμπατριώτη μας, Κώστα Κολλιντζογιαννάκη, θα κοσμεί την ηλεκτρονική μας σελίδα. Πρόκειται για ένα βίντεο του έτους 1987, που βλέπουμε την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης. Στην εκδήλωση αυτή είχαν βραβευτεί και οι επιτυχόντες μαθητές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρίν 31 χρόνια.23-1-1987.Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης.

Posted by Kostas Kollintzogiannakis on Dienstag, 23. Januar 2018

 

 

Ξεκίνησε διαβούλευση για να βρεθεί λύση, στις «Λευκές περιοχές» (χωρίς πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια) στην Αρκαδία.

Τρίτη, 23 Ιανουάριος, 2018 στις 11:38μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την πρωτοβουλία του για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας.
Η υλοποίηση της δράσης θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την εξάλειψη των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος που αντιμετωπίζουν περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι των λεγόμενων «λευκών περιοχών». Υπάρχουν πολλά χωριά και στην Αρκαδία που βρίσκονται στις λεγόμενες «λευκές περιοχές», μην έχοντας πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια.
Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, εξετάζει όλες τις πτυχές του ζητήματος, αποσκοπώντας στη βέλτιστη αξιοποίηση των προς διάθεση οικονομικών πόρων, καθώς και στη σύμπλευση των ενεργειών της με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί ως τώρα 7.100 νοικοκυριά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ των στελεχών της ΓΓΤΤ και εκπροσώπων των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, όπως και λοιπών φορέων της αγοράς, ώστε να επιλεγεί ο βέλτιστος τρόπος επίλυσης του ζητήματος.
Στην καταγραφή των περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έχουν συμβάλει και οι Δήμοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο της ΓΓΤΤ. Τα στοιχεία που προκύπτουν διαβιβάζονται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία θα οριστικοποιήσει τα σημεία παρέμβασης.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις «λευκές περιοχές» αποτελεί η κατάθεση δεκάδων Ερωτήσεων, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από βουλευτές όλων των κομμάτων.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε».
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Μία ακόμα εκκρεμότητα ετών βαίνει αισίως προς επίλυση. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πολύ σύντομα –και πάλι- πρόσβαση στα βασικά αγαθά της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Δικαιώματα που τους είχαν αφαιρεθεί από τη στρεβλή διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή ευρυεκπομπή».

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει

ως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018,

είναι ο εξής: tinyurl.com/Lefkesperioches

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΕΛΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Τρίτη, 23 Ιανουάριος, 2018 στις 10:35πμ | Κατηγορία: , Εκλογές | CLOLONIS

Ενόψει της λήξης της θητείας του συμβουλίου του Τ.Ο.Ε.Β. Έλους Κανδήλας, προκηρύσσονται εκλογές στις 11 Μαρτίου 2018. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητα, να το δηλώσουν στη γραμματεία του οργανισμού έως τις 7 Μαρτίου 2018  και καθημερινά μεταξύ   08:00 – 12:00 π.μ.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι όσοι έχουν στο όνομά τους αγροτεμάχια και έχουν πληρώσει.

 

Με εκτίμηση

       Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ.