Back to top

Αρχείο Φεβρουάριος, 2018

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ»

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος, 2018 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | argy

Tο vlaxerna.gr σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ομάδων της Δ.Ε. Λεβιδίου, του Σαββατοκύριακου (24-25/2/2018) που πέρασε.

Α΄    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΒΡΑΣΙΕΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ: 1-2

Την τρίτη σερί νίκη του, πέτυχε ο Ορχομενός Λεβιδίου, με σκορ 2-1 εκτός έδρας επί της ομάδας Βρασιές. Σκόρερ για τον Ορχομενό οι: Ρουμελιώτης και Αποστολόπουλος. Να αναφέρουμε ότι είχε κερδίσει με 1-0 και τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης, στο εξ αναβολής παιχνίδι, που διεξήχθει την 21/2. Την επόμενη αγωνιστική (17η) ο Ορχομενός θα αγωνιστεί με την ομάδα του ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ.

***

Β΄    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Α.Ε. ΚΟΡΥΘΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ: 1-5

Σαρωτικός ο ΠΑΟ Κανδήλας, κέρδισε με το ευρύ 5-1 την ομάδα του Κορυθίου και εξασφάλισε την συμμετοχή του, στα μπαράζ ανόδου για την Α΄ κατηγορία Αρκαδίας. Σκόρερ για την ομάδα οι:  Γιώργος Ζερβογιάννης (2), Παναγιώτης Προκόπος, Μαν. Παπαμανωλόπουλος και Χρήστος Μυλωνάς.

Η σύνθεση του ΠΑΟ Κανδήλας: ΖΑΡΡΗΣ ΘΟΔ., ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΠΑΝ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧ., ΚΑΝΔΑΛΕΠΑΣ ΚΩΣΤ., ΚΑΡΑΜΠΗΣ Γ.Π., ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚ., ΚΑΡΑΜΠΗΣ Γ.Χ., ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝ., ΤΑΜΠΑΣΗΣ ΗΛ., ΠΡΟΚΟΠΟΣ ΠΑΝ., ΖΕΡΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ.

Στο πάγκο ήταν: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣ., ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΠΑΝ., ΣΔΡΑΛΗΣ ΒΑΣ., ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑΣ ΣΤΑΥΡ., ΜΥΛΩΝΑΣ ΧΡ., ΠΡΟΚΟΠΟΣ ΦΩΤ.

(στον πάγκο της ομάδας

και ο «παλαίμαχος» Βλαχερναίος Πάνος Μεγρέμης)

Στα μπαράζ ανόδου, θα αγωνιστούν σε διπλά παιχνίδια, ο ΠΑΟ Κανδήλας, ο Παγγορτυνιακός, ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου και ο Νικηταράς Δολιανών. Οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τους περισσότερους βαθμούς, θα ανέβουν στην Α΄   κατηγορία Αρκαδίας. Για την πρώτη αγωνιστική η ομάδα της Κανδήλας θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Παγγορτυνιακού.

***

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ – Β΄   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Β΄   ΟΜΙΛΟΣ)

ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ – ΠΑΝΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ: 61-63

Νίκη εκτός έδρας για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΝΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ, με 63-61, επί της ομάδας ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ. Την επόμενη αγωνιστική (13η) ο ΠΑΝΑΣ θα αντιμετωπίσει την ομάδα ΑΠΟΕΛ.

‘Οξω ψύλλοι, ποντικοί!!! στο Δάρα Αρκαδίας την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος, 2018 στις 10:41μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 27 Φεβρουάριος, 2018 στις 11:04πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών η Ευαγγελία Αναστ. Χριστοπούλου (κόρη γερο-Καλιμάνη), στην Αμερική.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2018 – ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κυριακή, 25 Φεβρουάριος, 2018 στις 11:38μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | CLOLONIS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων σας προσκαλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:00 το μεσημέρι στην ταβέρνα «Η Σπηλιά της Ακρόπολης» (Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210-3248-593) (100 μέτρα βορείως του Σταθμού Μετρό «Ακρόπολις») (spilia-akropolis.gr/ ) (βλ. χάρτη).

Η συνεστίαση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό (περιορισμένη ποσότητα) και ζωντανή μουσική.

Τιμή ανά άτομο: 14 Ευρώ (Επιπλέον, παραγγελίες μπορούν να γίνουν με αντίστοιχη χρέωση των ενδιαφερομένων).

Στην εκδήλωση, πέραν της συνεστίασης, θα τιμηθούν, όπως κάθε χρονιά, οι νέοι της Βλαχέρνας που πέτυχαν στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας κατά το 2017.

Επίσης, στην εκδήλωση θα διενεργηθεί και λαχειοφόρος. Όσοι συμπατριώτες μπορούν να προσφέρουν κάποιο δώρο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Συλλόγου (τηλέφωνα κατωτέρω) για συνεννόηση.

Όλοι οι Βλαχερναίοι και οι φίλοι της Βλαχέρνας είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και κράτηση θέσεων:
Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς, Πρόεδρος: 6983-521-983
Κων/νος Τσέκος, Γεν. Γραμματέας: 6983-463-933
Παν. Χαρ. Λολώνης, Ταμίας: 6977-034-333

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Διάκριση στη 2η θέση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής για το Δ. Σχ. Βυτίνας

Κυριακή, 25 Φεβρουάριος, 2018 στις 12:30πμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου 2018. Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στην ανοιχτή κατηγορία του Δημοτικού συμμετείχαν 15 ομάδες από σχολεία των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη».

Σημαντική ήταν η διάκριση στη 2η θέση για την ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας «Vytina Robotics», που παρουσίασε στον διαγωνισμό το έργο με τίτλο «Arcadia Planitia» (ο τίτλος προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη). Το έργο αφορά τη δημιουργία μιας φανταστικής αποικίας ανθρώπων στον γειτονικό πλανήτη Άρη, η οποία καλύπτεται από γυάλινο θόλο για τη διατήρηση της ζωής (η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται μόνο από 0.14% οξυγόνο, ενώ της Γης κατά 21%). Επιπλέον, η ασπίδα προστασίας της αποικίας είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί και να προστατεύσει τον θόλο στην περίπτωση που το τηλεσκόπιο-ανιχνευτής, εντοπίσει κάποια διαστημική απειλή (μετεωρίτης, κοσμική ακτινοβολία) (η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ αραιή -25 teratonnes συγκριτικά με τους 5.148 teratonnes της Γης- με αποτέλεσμα ο πλανήτης να είναι διάτρητος από συγκρούσεις μετεωριτών).

Το έργο αναπτύχθηκε σε διάρκεια τεσσάρων περίπου εβδομάδων από μαθητές/-τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, που εργάζονταν εντός και εκτός σχολικού ωραρίου. Την πρώτη θέση κατέλαβε το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Τα σχολεία προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό της Αθήνας, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στον οποίο θα συμμετάσχουν 80 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας της ρομποτικής ομάδας του σχολείου, όταν βραβεύτηκε στην 1η θέση του αντίστοιχου περιφερειακού διαγωνισμού στην Καλαμάτα και οδήγησε στη σύσταση σχολικού εργαστηρίου ρομποτικής κατά τη φετινή σχολική χρονιά, που στηρίζεται με εξοπλισμό από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας.

 

Πηγή: dhmotiko-vytinas.blogspot.gr/

«Τουρνουά δηλωτής – Καμάρες coffee» στη Βλαχέρνα.

Σάββατο, 24 Φεβρουάριος, 2018 στις 10:30πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | vasilaras

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε από το «Καμάρες coffee» στη Βλαχέρνα, το 2ο τουρνουά δηλωτής.

Το ζευγάρι των νικητών από το χωριό ΠΑΟΣ.

***

Η ομάδα από την Βυτίνα στην δεύτερη θέση.

***

Η ομάδα από την Βλαχέρνα (Χρήστος Αποστολόπουλος και Φώτης Πανούσης), στην τρίτη θέση.

Η διεύθυνση του «Καμάρες Coffee» ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και δίνει ραντεβού με όλους στο επόμενο τουρνουά δηλωτής.

Η ρομποτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, συμμετέχει στον αυριανό Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου.

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος, 2018 στις 9:11μμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Η ρομποτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, συμμετέχει στον αυριανό Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, με θέμα «Εποικισμός του πλανήτη Άρη».

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα προσέλευσης 9:30π.μ. στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98).
Ο Περιφερειακός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Οι Περιφερειακοί διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού. Ο φετινός Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους διαγωνιζόμενους και για τους θεατές, τόσο στους Περιφερειακούς διαγωνισμούς όσο και στον Τελικό.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2017-2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ευχόμαστε στην ρομποτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος, 2018 στις 7:05μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | TSARHL

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών,

ο Γεράσιμος Ανδρ. Μονοκρούσος

(ανιψιός του αείμνηστου Βασιλείου Δρακόπουλου, γέρο-Τσαντήλα).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

 

Ημερίδα στο Λεβίδι από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας.

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος, 2018 στις 6:09μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy

O Αγροτικός   Κτηνοτροφικός   Συνεταιρισμός   Αρκαδίας η «ΕΝΩΣΗ», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων και τα σχέδια βελτίωσης» την Πέμπτη 1/3/2018 στις 19:30 στην αίθουσα διαλέξεων μουσείου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου στο Λεβίδι Αρκαδίας. Κεντρικός ομιλητής στην παραπάνω ημερίδα θα είναι ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεώργιος Ζέρβας. Παρακαλούμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής να παραβρεθούν για την ενημέρωσή τους.

Διαρρήξεις στην περιοχή Λεβιδίου!!

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος, 2018 στις 10:29μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | argy
Κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018, σημειώθηκαν 2 διαρρήξεις στην περιοχή του Λεβιδίου. Συγκεκριμένα άγνωστοι διέρρηξαν το δημοτικό αμαξοστάσιο που βρίσκεται πάνω από το παλιό γυμνάσιο και αγροτική αποθήκη στην θέση Λούτσες στον κάμπο. Το δημοτικό αμαξοστάσιο λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος του Δήμου και του ΤΟΕΒ Έλους Κανδήλας.
 
 

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος.

Πηγή: levidinews.gr