Back to top

Αρχείο Ιούνιος, 2018

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Πέμπτη, 28 Ιούνιος, 2018 στις 8:47μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Την έγκριση της επικαιροποιημένης αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσας Βλαχέρνας, ενέκρινε με απόφαση την οποία υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η απόφαση προβλέπει τους ακόλουθους όρους:

1. Να αποξηλωθεί το σιδερένιο κιγκλίδωμα στο πλάτωμα της καμπάνας και να αντικατασταθεί από συμπαγές επιχρισμένο στηθαίο ύψους 1.10 εκ., χωρίς να τοποθετηθεί ξύλινο κάγκελο ή κουπαστή.

2. Το νέο κτίριο («Τράπεζα») να μην επενδυθεί με πέτρα αλλά να επιχρισθεί, ώστε να μην προσομοιάζει στην όψη με το μνημείο.

3. Μετά την απομάκρυνση από τον ναό της επικάλυψης από λαμαρίνες, να διερευνηθεί ο τρόπος στέγασης του και στη συνέχεια να κατατεθεί πρόταση στην ΔΑΒΜΜ για την μορφή της στέγης του, προς έλεγχο και απευθείας έγκρισή.

4. Η πλήρωση των εξωρραχίων των θόλων του ναού να πραγματοποιηθεί με διαβαθμισμένα αδρανή (σπασμένα τούβλα, κεραμίδια, χαλίκι) αντί της ελαφρόπετρας που προτείνεται στη μελέτη. Στη συνέχεια να διαστρωθεί κονία εξομάλυνσης και επί αυτής υδρατμοπεράτη μεμβράνη με επίπαση ψηφίδας.

5. Μετά την καθαίρεση των επιχρισμάτων και των σαθρών κονιαμάτων στον περίβολο της μονής και στην εξωτερική λιθοδομή του ναού, να διερευνηθεί η αρχική κατασκευή και μορφή των λιθοδομών και να αντιμετωπιστεί ενιαία η μορφή του μνημείου. Εάν προκύψει η ύπαρξη αρχικών επιχρισμάτων, να εφαρμοστούν αντίστοιχης μορφής και χρώματος, ειδάλλως, να αρμολογηθούν, είτε βρίσκονται στην εξωτερική, είτε στην εσωτερική παρειά του περιβόλου. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καθαιρέσεις των επιχρισμάτων να κατατεθούν στην ΕΦΑ Αρκαδίας για έλεγχο (τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, σχεδιαστικές λεπτομέρειες).

6. Να γίνει λεπτομερέστερη περιγραφή του νέου, μη βατού, δώματος πάνω από το αρχονταρίκι και να δοθεί κατασκευαστική λεπτομέρεια, στην οποία να προβλέπεται και η απορροή των ομβρίων υδάτων.

7. Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων να οριστικοποιηθούν μετά την αφαίρεση των επιχρισμάτων. Στα ανοίγματα του τρούλου και της νότιας κεραίας του σταυρού, να τοποθετηθούν μεταλλικές σίτες.

8. Να εξεταστεί η μείωση του ανοίγματος στο ανατολικό τμήμα της νότιας όψης του αρχονταρικίου.

9. Να δοθούν κατασκευαστικές λεπτομέρειες για το σύνολο των κουφωμάτων του μνημείου.

10. Να εκπονηθεί στατική μελέτη για το κτήριο της Τράπεζας, το Αρχονταρίκι και το Καθολικό και να κατατεθεί στη ΔΑΒΜΜ για απευθείας έγκριση.

11. Οι νεώτερες τοιχοποιίες στο «αρχονταρίκι» και στο κτήριο της «Τράπεζας» να επιχριστούν σε χρώματα γαιώδη (ανοικτής απόχρωσης), σύμφωνα με χρωματική πρόταση που θα εγκριθεί από την ΕΦΑ Αρκαδίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα της διερεύνησης τυχόν αρχικών επιχρισμάτων. Εάν προκύψουν νέα στοιχεία από τις καθαιρέσεις των επιχρισμάτων και των σαθρών κονιαμάτων να κατατεθούν στην ΕΦΑ Αρκαδίας προκειμένου να αξιολογηθούν

12. Να κατατεθεί μελέτη εφαρμογής, για απευθείας έγκριση από τη ΔΑΒΜΜ, σχετικά με την πρόταση της μελέτης, όπως αυτή αναφέρεται στην Τεχνική Έκθεση, για την επίλυση του προβλήματος της πτώσης των βράχων στην περιοχή του μνημείου, μετά την αποκόλλησή τους.

13. Να εκπονηθεί επικαιροποιημένη Η/Μ μελέτη, η οποία να κατατεθεί στη ΔΑΒΜΜ για απευθείας έγκριση.

14. Στις εσωτερικές τοιχοποιίες του μνημείου, όπου υπάρχουν ελαιοχρωματισμοί, θα γίνουν διερευνητικές τομές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν τοιχογραφίες. Πριν από την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου θα γίνουν εργασίες προληπτικής στερέωσης των τοιχογραφιών.

15. Η συντήρηση και ανάδειξη των τοιχογραφιών του ναού θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου και μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ TV ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τετάρτη, 27 Ιούνιος, 2018 στις 11:07μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Επανέρχονται σταδιακά τα κανάλια TV στη Βλαχέρνα, λόγω βλάβης που είχε υποστεί ο κεντρικός μετασχηματιστής από την χθεσική κακοκαιρία. Η ΔΕΗ σήμερα το πρωί, αποκατέστησε την βλάβη σε ότι την αφορούσε, ενώ αναμένεται αύριο συνεργείο της ΕΡΤ και κατόπιν των ιδιωτικών καναλιών για την πλήρη αποκατάσταση των καναλιών.

Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βλαχέρνα

Τετάρτη, 27 Ιούνιος, 2018 στις 9:42πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή κακοκαιρία στη Βλαχέρνα. Διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος του χωριού, που αποκαταστάθηκε από την ΔΕΗ, αλλά και διακοπή εκπομπής των καναλιών TV λόγω βλάβης του κεντρικού μετασχηματιστή, από τους κεραυνούς!

Ανασκόπηση σχολικής χρονιάς: Vytina Robotics

Τρίτη, 26 Ιούνιος, 2018 στις 7:56μμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas
Το βίντεο προβλήθηκε κατά την τελετή αποτίμησης και λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018 παρουσιάζοντας το έργο που ολοκληρώθηκε από μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς του Δ. Σχ. Βυτίνας κατά την ενασχόλησή τους με την εκπαιδευτική ρομποτική.
 
Η προετοιμασία και η συμμετοχή των μαθητών/-τριών σε έναν περιφερειακό (Ναύπλιο) και έναν εθνικό διαγωνισμό (Αθήνα) εκπαιδευτικής ρομποτικής (WRO Hellas), καθώς και στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αθήνας (Athens Science Festival 2018), γέμισε τα παιδιά όχι μόνο με γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τις θετικές επιστήμες, αλλά και με εμπειρίες αξέχαστες και πολύτιμες για όλη τη ζωή τους.
 
Το έργο προετοιμάστηκε στο εργαστήριο ρομποτικής του Δ. Σχ. Βυτίνας εντός και εκτός σχολικού ωραρίου.

Απολαύστε το «Ταξίδι στον… Άρη«

 

Μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για το έργο παραχωρήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο  Βυτίνας έως την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη.
 
Ελπίζοντας σε συνέχεια των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου ρομποτικής για τη νέα σχολική χρονιά βρισκόμαστε σε αναζήτηση υποστηρικτών για υλικά και εξοπλισμό και απευθύνουμε κάλεσμα στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
Ο ζητούμενος εξοπλισμός είναι κυρίως lego wedo 2.0.
 
Στηρίξτε μας επικοινωνώντας μαζί μας στα:
–  @primary.school.vytina (facebook)
 
 
Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας: dhmotiko-vytinas.blogspot.com/2018/06/vytina-robotics-2017-18.html

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού των υποψηφίων φοιτητών.

Δευτέρα, 25 Ιούνιος, 2018 στις 8:23πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy
Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού ξεκίνησαν την, Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr/, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
 
Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16-7-2018.
 
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
 
Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:
– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2018, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
 
Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.
 
Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
 
Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 22 Ιουνίου με 16 Ιουλίου 2018.
 

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

Πηγή: Foititikanea.gr

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κυριακή, 24 Ιούνιος, 2018 στις 3:16μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | PitPan

Μετά την διαδικασία επιλογής αναδόχου για το ανωτέρο έργο, σειρά έχει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έκγριση της δαπάνης του έργου. Η Περιφέρεια Πελ/σου, ταυτόχρονα με έγγραφό της, ζητάει από τον δήμο Τρίπολης για τις δικές του ενέργειες.

ΒΑΠΤΙΣΗ

Κυριακή, 24 Ιούνιος, 2018 στις 1:54μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | argy

Ο Αιμίλιος Ανδρ. Τσεκούρας και η Κωνσταντίνα Ι. Ταβουλάρη (το γένος Ευφροσύνης Ι. Καβουρίνου) βάπτισαν την κορούλα τους. Το όνομά της Ιωάννα.

Να σας ζήσει!

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 24 Ιούνιος, 2018 στις 2:09πμ | Κατηγορία: , Αθλητικά | CLOLONIS

Κινητικότητα παρατηρείτε τις τελευταίες μέρες στο γήπεδο μπάσκετ της Βλαχέρνας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει κατέβει το σπασμένο ταμπλό της μιας μπασκέτας, προφανώς για να επισκευαστεί, μετά από 7 τουλάχιστον χρόνια που το έσπασαν τα παιδιά. Μάλλον οι εκλογές μπαίνουν στην τελική ευθεία και αρχίζουν τα έργα σιγά σιγά.

Οκτώβριος του 2011

∗∗∗

Ιούνιος 2018

Η περιοδεία του 1BIL στην Αμερική τελειώνει!!

Τετάρτη, 20 Ιούνιος, 2018 στις 10:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | vasilaras

Η περιοδεία του Βασίλη Μεγρέμη στην Αμερική, φτάνει προς το τέλος της, αφού σε λίγες μέρες θα γυρίσει Ελλάδα! Στο αποχαιρετιστήριο λόγο του (μέσω στίχων) ευχαριστεί όλους τους συμπατριώτες στην Αμερική για την φιλοξενία και την υποδοχή που του έκαναν!!

ΤΟ. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΠΟΙΗΜΑ. ΜΙΑ. ΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΡΙΝ. ΤΗΝ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΑΠΟ. ΑΜΕΡΙΚΑ

Gepostet von Vasilhs Megremhs am Dienstag, 19. Juni 2018

 

Μουσικοχορευτική παράσταση για την Αρκαδία στο Χαλάνδρι!

Τρίτη, 19 Ιούνιος, 2018 στις 11:54μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.