Back to top

Αρχείο Ιανουάριος, 2019

Βλαχέρνα: Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σάββατο, 19 Ιανουάριος, 2019 στις 10:09πμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Τις προσωπικές ευχαριστίες τους, αλλά και τις ευχαριστίες των κατοίκων του χωριού, έδωσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης.
Και οι δύο απηύθυναν τα «ευχαριστώ» στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα καθώς και στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Οι ευχαριστίες αφορούσαν στο έργο της τοποθέτησης σχαρών στο πλαίσιο υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου, που προστατεύουν την εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου, που διέρχεται μέσα από την Βλαχέρνα από τα όμβρια ύδατα.
Επίσης σε λίγες μέρες θα τοποθετηθούν στο χωριό 22 φωτιστικοί στύλοι που θα φωτίσουν τον κεντρικό (δημόσιο) δρόμο και θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους του χωριού, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς.
Ο κ.Παπαχρόνης έκανε λόγο για προβλήματα που χρόνιζαν και για το λόγο αυτό τόνισε πως είναι απαραίτητες οι ευχαριστίες στην Περιφέρεια.
Ο κ.Γιαννακούρας επεσήμανε τη χαρά του για την παρουσία του στο μαρτυρικό και συνάμα όμορφο χωριό της Βλαχέρνας και τόνισε πως δουλειά τους είναι να υλοποιούν έργα για τους κατοίκους όλων των περιοχών της Αρκαδίας και δήλωσε την χαρά του, γιατί του χάρισαν και το «cd-dvd» του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων με παραδοσιακά τραγούδια, μία δουλειά που χρηματοδοτήθηκε και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των κατοίκων και βάσει των δυνατοτήτων της προσπαθεί να δώσει λύση σε όσα περισσότερα μπορεί.
 

Πηγή: www.drt915.gr

ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος, 2019 στις 10:41μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.
Με λαμπρότητα και όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε και εφέτος  ο πολιούχος του χωριού μας Άγιος Αθανάσιος. Ο εορτασμός άρχισε απ΄ την παραμονή 17 Ιανουαρίου με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού και συνεχίστηκε σήμερα ανήμερα της εορτής 18 Ιανουαρίου.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκαν κεράσματα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατόπιν ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των επισήμων στη ταβέρνα του χωριού «ο Μίμης».
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Ρουμελιώτης και Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Νίκος Γεωργανόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Καρώνης, Γιώργος Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας, ο πρώην Δήμαρχος Λεβιδίου και εορτάζων Θανάσης Καβουρίνος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Κουκάκης, και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του χωριού.
 
 
 
 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2019

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος, 2019 στις 10:34μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 15 Ιανουάριος, 2019 στις 10:29μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 59 ετών,

η Αικατερίνη Αθαν. Κατσούλη.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 16/1 και ώρα 03:00 το μεσημέρι, στο χωριό Καινούργιο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Παραπλανητικά (από την Φυλλιώ Τσαρουχά)!!

Τρίτη, 15 Ιανουάριος, 2019 στις 9:05πμ | Κατηγορία: Ζώδια | Ν.Δ.Κ.

(την μεγαλύτερη, την καλύτερη, την ομορφότερη και την διασημότερη Aστροπολυλογού!)

Ένα πρωί που ο Θεός ξύπνησε με κέφια, φώναξε τα 12 παιδιά του (τα ζώδια), για να τους δώσει το  σπόρο της ανθρώπινης ζωής, την Ιδέα Του. Ένα- ένα έκαναν ένα βήμα μπροστά για να λάβουν το τίμημα. Πρώτος βέβαια πήγε Κριός. Σε όλα πρώτος θέλει νάναι, εδώ θα κωλώσει?

Κριοί (21/3-20/4)

Κυβερνήτης ο Άρης

Σε εσένα Κριέ, δίνω πρώτα τον σπόρο για να έχεις την τιμή να τον φυτέψεις. Για κάθε σπόρο που φυτεύεις, χιλιάδες θα πολλαπλασιάζονται στο χέρι σου. Ποτέ δεν θα έχεις τον καιρό να δεις το σπόρο σου να φυτρώνει, γιατί κάθε σπόρος θα βγάζει άλλους, που θα πρέπει να φυτευτούν. Θα είσαι ο πρώτος που θα εμφυσήσει στο ανθρώπινο μυαλό την Ιδέα Μου. Δεν είναι όμως δική σου δουλειά να κρίνεις την Ιδέα. Το μόνο που θα κάνεις είναι να εφιστάς την προσοχή του ανθρώπου στην Δημιουργία μου. Για να το κάνεις αυτό σου δίνω το χάρισμα της Προσωπικής Αξιοπρέπειας. Και ο Κριός πήγε πίσω στη θέση του. Εγώ όμως σε ρωτάω Κριέ, που αναφέρει ο Θεός, ότι όταν νευριάζεις πρέπει να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο, ε? Κατάλαβα, το συμπεριλαμβάνεις στην…προσωπική αξιοπρέπεια!!!!!

Ταύροι (21/4-20/5)

Κυβερνήτης η Αφροδίτη

Σε εσένα Ταύρε, δίνω την δύναμη να χτίσεις τον σπόρο στην ουσία. Η δουλειά σου είναι σημαντική και απαιτεί υπομονή για να τελειώνεις αυτό που αρχίζεις, διαφορετικά οι σπόροι θα χαθούν στον άνεμο. Δεν πρέπει να αλλάζεις γνώμη, να κρίνεις ή να βασίζεσαι στους άλλους, γι αυτό σου δίνω το δώρο της Δύναμης. Χρησιμοποίησέ το σοφά. Και ο Ταύρος πήγε πίσω  στη θέση του. Εγώ όμως σε ρωτάω Ταύρε…. άσε δε σε ρωτάω! Κάτι για την ξεροκεφαλιά σου θα έλεγα, αλλά σου την επιτρέπει ο Θεός…!!!

 

 

ΓΕΝΝΗΣΗ

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος, 2019 στις 9:53πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Ο Κώστας Νικ. Τσαρουχάς (εγγόνι γερο-Ρούβαλη) και η Αναστασία Δικαιούλια, απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Σάββατο, 12 Ιανουάριος, 2019 στις 6:28μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | TSARHL

Ο ανταποκριτής καιρού του vlaxerna.gr μας στέλνει φωτογραφίες από την χιονισμένη Βλαχέρνα! Δυνατή χιονόπτωση από το μεσημέρι και η Βλαχέρνα ντύθηκε στα λευκά!

foto-reportaz: ELIASanTSAR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Σάββατο, 12 Ιανουάριος, 2019 στις 9:20πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Συνάντηση-συζήτηση στην αίθουσα του Μουσείου Παπαναστασίου, για την δημιουργία κτηνιατρικής σχολής στο Λεβίδι.

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος, 2019 στις 5:40μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Το αίτημα για δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Λεβίδι, αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στην πρωτοβουλία της Κίνησης – Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Στήριξη ως προς την Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08/01/2019. Η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση που έγινε στο Λεβίδι (Μουσείο Παπαναστασίου) που ήταν κατάμεστο, δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για μία αναγκαιότητα όπως δήλωσαν όσοι μίλησαν σε αυτή τη συνάντηση, για κάτι που το θέλουν οι παραγωγοί, αφού η κτηνοτροφία και η γεωργία για να αναπτυχθούν χρειάζονται γνώση. Πρέπει να συνδεθεί η παραγωγή με την επιστήμη. Δεν γίνεται να μένουμε σε περασμένες εποχές που δεν είχαμε γνώσεις και φυτεύαμε προϊόντα ή είχαμε ζώα χωρίς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών.

πηγή: pna.gr