Back to top
Σάββατο, 10 Απριλίου, 2010 στις 3:20μμ | Κατηγορία: Άρθρα | Ν.Δ.Κ.

ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»  ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Εντός των επόμενων 24ώρων, θα ανακοινωθεί το χωροταξικό σχέδιο για τους Δήμους όλης της χώρας. Για τον Νομό Αρκαδίας το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 6 με 7 Δήμους από 22 Δήμους και μία Κοινότητα που υπάρχει σήμερα. Κατόπιν το σχέδιο άλλαξε και προβλέπει 4 Δήμους, στα όρια των πάλαι ποτέ επαρχιών του Ν. Αρκαδίας.

Ο Δήμος Λεβιδίου στο αρχικό σχέδιο συνενώνονταν με το Δήμο Βυτίνας, Δήμο Φαλάνθου και Δήμο Λαγκαδίων. Στο επόμενο σχέδιο, ενώ ανήκε στην επαρχία Μαντινείας, εν τούτοις το σχέδιο προβλέπει να συνενωθεί με την Γορτυνία, λόγω Μαινάλου κυρίως. Σίγουρα το τελικό στάδιο, που βρίσκεται στα «χέρια» της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών,  θα ανακοινωθεί και σίγουρα θα επικρατήσει ένα από τα παραπάνω δύο σχέδια, χωρίς να αποκλείονται κάποιες μικρές αλλαγές.

Μια τέτοια αλλαγή που μπορεί να γίνει, είναι ο Δήμος Λεβιδίου να συνενωθεί με τον Δήμο Φαλάνθου, τον Δήμο Βυτίνας και τον Δήμο Κλείτορος, με έδρα το Λεβίδι. Η περίπτωση αυτή, πιστεύουμε πως θα είναι η ιδανικότερη, όσο αφορά την έκταση του νέου Δήμου, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα δημοτικά διαμερίσματα (χωριά) αυτών των Δήμων (σε παρένθεση αναφέρονται, ο πληθυσμός κάθε Δήμου σύμφωνα με την απογραφή του έτους 2001 και ακόμη οι οικισμοί που ανήκουν στα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα) είναι:  

Δήμος Λεβιδίου (κάτοικοι 4.131): ΛΕΒΙΔΙ, ΚΑΝΔΗΛΑ(ΔΙΑΚΟΠΙ, ΜΟΝΗ ΚΑΝΔΗΛΑΣ), ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΔΑΡΑ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΚΩΜΗ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, ΛΙΜΝΗ, ΧΩΤΟΥΣΣΑ, ΚΑΡΔΑΡΑΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (ΡΟΥΣΣΗΣ).

Δήμος Βυτίνας (κάτοικοι 2.012): ΒΥΤΙΝΑ (ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ), ΝΥΜΦΑΣΙΑ, ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ(ΚΑΡΒΟΥΝΙ), ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ (ΠΑΝ-ΚΑΜΠΕΑΣ), ΛΑΣΤΑ (ΑΓΡΙΔΑΚΙ), ΕΛΑΤΗ, ΠΥΡΓΑΚΙ (ΜΕΘΥΔΡΙΟΝ, ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ).

Δήμος Κλείτορος (κάτοικοι 2.584): ΜΥΓΔΑΛΙΑ (ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ), ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ (ΟΛΟΜΑΔΕΣ, ΚΟΥΡΟΥΒΕΛΙΟΝ) , ΠΡΑΣΙΝΟ (ΚΑΛΥΒΙΑ ΚΑΡΝΕΣΗ), ΑΓΡΙΔΙΟΝ, ΔΡΑΚΟΒΟΥΝΙ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΝ, ΚΕΡΠΙΝΗ (ΑΝΩ ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΤΩ ΚΑΛΥΒΙΑ), ΞΗΡΟΚΑΡΥΤΑΙΝΑ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ (ΜΟΥΡΙΑ).  

Δήμος Φαλάνθου (κάτοικοι 1.310): ΔΑΒΙΑ (ΚΑΤΩ ΔΑΒΙΑ, ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΥ) ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ, ΜΑΙΝΑΛΟ, ΠΙΑΝΑ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ (ΜΑΝΤΕΪΚΑ), ΣΥΛΙΜΝΑ, ΡΟΕΙΝΟ.

Αναμένουμε λοιπόν την τελική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την νέα διοικητική δομή της χώρας.       

  

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια