Back to top
Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2014 στις 1:19πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Η μπουλντόζα ξεκίνησε το έργο της και ο δρόμος για την Φτελιά είναι πραγματικότητα. Με οδηγό τον πρόεδρο του χωριού μας Τάσο Τσαρουχά, φτάσαμε στην καταργημένη χωματερή της Ριγανιάς. Αφήσαμε το αμάξι και ξεκινήσαμε με τα πόδια να περπατήσουμε το νέο δρόμο, που θα μας έβγαζε στην βρύση της Φτελιάς.

DSCF8928

«Κώστα, μου λέει ο Πρόεδρος, πριν χρόνια ανάλαβα να φτιάξω τη βρύση στη Φτελιά και αφού την έφτιαξα  υποσχέθηκα να φτιάξω και δρόμο, ε το είπα και το έκανα. Έλα να σε πάω στη βρύση και βγάλε και καμιά φωτογραφία…». Το κρύο τσουχτερό, Μάρτης γδάρτης όπως λέει και η παροιμία, αλλά το τοπίο υπέροχο και η θέα προς τον κάμπο, την Μπαρμπίτσα και την Γύρα υπέροχη. Τα χωράφια καταπράσινα και το ποτάμι, πρόσφατα καθαρισμένο, να ρέει ανάμεσα τους μέχρι που χάνεται στην καταβόθρα. Πραγματικά υπέροχα…

DSCF8930

DSCF8932

DSCF8929

Ανηφορίζοντας τον πρόσφατα ανοιγμένο δρόμο ο Πρόεδρος συνεχίζει να μου μιλάει: «Μην τον βλέπεις έτσι το δρόμο, αύριο θα περάσει η μπουλντόζα και θα τον κάνει λάδι, δεν πρόλαβε χθες ο Σίμος (οδηγός της μπουλντόζας), αλλά αύριο θα είναι εντάξει, θα ανεβαίνει αυτοκίνητο. Εξαιρετικός και συνεργάσιμος άνθρωπος ο Σίμος, μάλαμα σου λέω, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, δες δουλειά… και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας ο Βαγγέλης Γιαννακούρας εξαιρετικός, όταν του είπα για το δρόμο αμέσως μας εξυπηρέτησε, έστειλε την μπουλντόζα».

DSCF8931

DSCF8953

DSCF8957

Με αυτά φτάσαμε στα Καριγιανναίικα καλύβια, αφού διανύσαμε πάνω από 500 μέτρα του νέου δρόμου. Το πρώτο καλύβι είναι του Θοδωρή Κ. Καρούντζου και απ΄ εδώ η θέα είναι καταπληκτική, ακριβώς από κάτω βλέπεις το φράγμα της καταβόθρας.  «Μέχρι εδώ θα φτάσει σε πρώτη φάση ο δρόμος, σε αυτό το σημείο κάναμε πλάτωμα για να γυρίζουν και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, να είναι καλά ο Θοδωρής που έδωσε το χωράφι αλλά και οι υπόλοιποι για τη διάνοιξη του δρόμου. Απ΄εδώ και πέρα δεν μπορεί να προχωρήσει η μπουλντόζα, θέλει σφυρί, γιατί έχει ριζιμιά λιθάρια, θα το φτιάξουμε στο επόμενο στάδιο».

DSCF8935

DSCF8934

DSCF8949

Έτσι ακολουθήσαμε το παραδοσιακό μονοπάτι, περνώντας από τα μισογκρεμισμένα καλύβια και φτάσαμε στη βρύση της Φτελιάς. Πραγματικά όμορφο τοπίο, από τη μια το βουνό με τα δέντρα και από την άλλη ο κάμπος με το ποτάμι.

DSCF8938

DSCF8946

DSCF8937

Είχα να έρθω πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν μικρό παιδί στο δημοτικό ακόμα, είχαμε έρθει με τους γονείς μου και τον αδερφό μου να “κοπανήσουμε” τα ρούχα στην καταβόθρα. Μετά το μεσημεριανό φαγητό με πήρε ο πατέρας μου να μου δείξει την πηγή της Φτελιάς. Και να τώρα μετά από τόσα χρόνια σε ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον με τη βρύση στη μέση  και τα ντουράτσια δεξιά και αριστερά να μπορεί να καθίσει ο επισκέπτης.  «Να εδώ στο βράχο, πίσω από την βρύση, βγαίνει το νερό, εδώ το πιάσαμε και το φέραμε στη δεξαμενή, την οποία έχουμε σφραγίσει καλά για να μην μπαίνει τίποτα μέσα».

DSCF8939

DSCF8941

DSCF8945

Πράγματι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και αξίζει κάποιος να έρθει μία βόλτα, ειδικά τώρα που έχουμε το νέο δρόμο και μας φέρνει τόσο κοντά. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για τη διάνοιξη αυτού του δρόμου. Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το χωριό μας πραγματοποιήθηκε.       

Σχόλια
  1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
    11 Μαρτίου, 2014

    Συγχαρητήρια και σε σένα πρόεδρε.

  2. Γιωργος Καρούντζος
    12 Μαρτίου, 2014

    Καλή η διάνοιξη του δρόμου προς τα Καριγιανναίικα καλύβια, έστω και τόσο αργά, έστω και άν δεν ήταν αναγκαία. Κοιτάξτε όμως που φτάσαμε, να χειροκροτούμε μια απερχόμενη Δημοτική θητεία με ολικό απολογισμό για το χωριό μας: 20 μ πεζόδρομο, συντήρηση δρόμου προς Ξενοπλιάνικα και διάνοιξη δρόμου προς Καρυγιαναίικα καλύβια.

  3. Τσαρουχάς Ηλίας
    12 Μαρτίου, 2014

    Πρόεδρε Άξιος. Καλό θα ήταν το υπόλοιπο κομμάτι του δόμου να μείνει μονοπάτι!!!
    Καιρός να δούμε τι θα γίνει για την αξιοποίηση και ανάδειξη και των άλλων πηγών που υπάρχουν και ξεδίψασαν τόσες και τόσες γενιές Βλαχερναίων, όπως η Μάνα, Παψολύπη, Αι Γιώργης, Κουρτενίκος, Παλιά Δεξαμενή.
    Ας συντονιστούμε όλοι οι φορείς, από την Αεί Μαίναλον, Απανταχού Βλαχερναίοι, κλπ …, το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι φανταστικό!!!!

  4. NDK
    12 Μαρτίου, 2014

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ, ΤΗΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ….ΑΠΟ ΕΜΑΣ…ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια