Back to top
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2015 στις 1:07πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Έχουν περάσει 194 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το Οθωμανικό κράτος και σε λίγες μέρες το χωριό μας μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία. Στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής με το συνδυασμό «Το Ποτάμι» (Στ. Θεοδωράκη), ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος. Από μόνο του το γεγονός αυτό είναι σημαντικό για τη Βλαχέρνα, αλλά θα είναι ακόμα σημαντικότερο αν ο Αθανάσιος Καβουρίνος εκλεγεί βουλευτής. Για την ιστορία ο Αθανάσιος Καβουρίνος είναι ο δεύτερος Βλαχερναίος, που κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής, αφού την πρωτιά κατέχει (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) ο Νικόλαος Ι. Καρούντζος, ο οποίος στις 10-10-1993 συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Ολυμπισμός», όπως επικυρώνει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τριπόλεως με αριθμό 235/1993. Ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Καρούντζος πολιτεύτηκε για καθαρά προσωπικούς λόγους θέλοντας να αποστρατευτεί από τον Ελληνικό στρατό. Επίσης για την ιστορία αναφέρω ότι στην Αρκαδία στις συγκεκριμένες εκλογές ψήφισαν 98.458, τα έγκυρα ήταν 97.142 και τις τέσσερις βουλευτικές έδρες κέρδισαν οι: Τατούλης Π. Πέτρος με 14.097, Κωστόπουλος Δ. Νίκος με 12.896 από τη Ν.Δ. και Δασκαλάκης Π. Γεώργιος με 13.277, Ρέππας Π. Δημήτριος με 12.939 από το ΠΑΣΟΚ, ο δε ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ έλαβε 14 ψήφους.
Εν έτη 2015 τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Καβουρίνος (γεννημένος και μεγαλωμένος και αυτός στη Βλαχέρνα) έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στη βουλή των Ελλήνων και να μείνει στην ιστορία του χωριού μας «ως ο πρώτος Βλαχερναίος βουλευτής». Για να συμβεί αυτό πρέπει να πραγματοποιηθούν τρία σενάρια :
Πρώτο: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να πάρει Πανελλαδικά ποσοστό πάνω από 3% και να μπει στη βουλή των Ελλήνων (πολύ πιθανός στόχος αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστά άνω του 5% και πιθανών να είναι το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα).
Δεύτερο: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έρθει τρίτο κόμμα στην Αρκαδία οπότε διεκδικεί τη μία από τις τρεις έδρες (μάλλον τις άλλες δύο έδρες διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ)
Τρίτο: Ο Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς από τους πέντε υποψήφιους με το συνδυασμό ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην Αρκαδία (η δωδεκαετή θητεία του ως δήμαρχος Λεβιδίου του δίνει πλεονέκτημα).
Εχόντος καλός των πραγμάτων το βράδυ της Κυριακής – ξημέρωμα Δευτέρας, θα γνωρίζουμε αν ο συμπατριώτης μας θα εκλεγεί βουλευτής και θα μας εκπροσωπεί στα έδρανα της βουλής των Ελλήνων.
Είναι τιμή για το χωριό μας, ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, ότι ένας συμπατριώτης μας γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βλαχέρνα (όχι να κρατά η σκούφια του από πάππου προ πάππου από τη Βλαχέρνα) να θέτει με σοβαρότητα υποψηφιότητα, για να εκπροσωπήσει τον τόπο μας με το αξίωμα του βουλευτή των Ελλήνων.

Θανάση η Βλαχέρνα και οι Βλαχερναίοι σου εύχονται κάθε επιτυχία, μακάρι το παιδικό σου όνειρο και η επιθυμία σου από τότε που ήσουν στο δημοτικό σχολείο και έλεγες ότι μία μέρα θα αγορεύεις στη βουλή των Ελλήνων, να γίνει πραγματικότητα.

DHMARXOS1

*** Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 10-10-1993, προς τον υποψήφιο βουλευτή με το συνδυασμό του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ Νικόλαο Ι. Καρούντζο, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης:

IMAG0473

IMAG0471

Σχόλια
  1. Φυλλιώ Τ.
    23 Ιανουαρίου, 2015

    Θανάση μου, η αστρολογία προβλέπει ότι θα ….ξεχειλίσει (υπερχειλίσει) το ΠΟΤΑΜΙ!! Καλή επιτυχία!

  2. ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ
    24 Ιανουαρίου, 2015

    ΘΕΩΡΩ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΩΡΑ . ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ. ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    μπάμπης

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια