Back to top
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2015 στις 9:00πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Το δικό της νόμισμα αποκτά η Πελοπόννησος!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vlaxerna.gr η Περιφέρεια της Πελοποννήσου θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη την επεξεργασία ενός σχεδίου 100 εκατ. ευρώ για την έκδοση ειδικών ομολογιών ή χαρτονομισμάτων «τα πελόπια» τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως τοπικό νόμισμα, αποβλέποντας στην αναθέρμανση της οικονομίας της Περ. Πελοποννήσου.
Τα «πελόπια» θα διανέμονται στους εμπόρους, στους παραθεριστές και στους κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ και πάνω.
Θα κυκλοφορούν σε χαρτονομίσματα του ενός, των δύο, των πέντε, των δέκα, των είκοσι και των πενήντα και θα φέρουν παραστάσεις με τις πλέον εμβληματικές τοποθεσίες της Περ. Πελοποννήσου, ενώ το χαρτονόμισμα των πενήντα θα φέρει την παράσταση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το σχήμα τους, θα είναι όπως τα πρώτα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα επί Καποδίστρια.

FOIKIKAS

Τα «πελόπια» δεν θα συνιστούν ένα καινούργιο νόμισμα, διότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής, αλλά μόνον ως δυνατότητα για να επιτευχθεί έκπτωση επί του προϊόντος πληρώνοντας σε ευρώ.

Τα πρώτα «πελόπια» θα παρουσιαστούν επισήμως σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, στην Τρίπολη. Ακόμη τα «πελόπια» θα είναι αριθμημένα προκειμένου να μην μπορεί κανείς να τα παραχαράξει. Στόχος της διοίκησης της περιφέρειας είναι να ενωθεί η Πελοπόννησος, σε μια ενιαία περιφέρεια και τα “πελόπια” να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο!!!

Σχόλια
  1. Γιώργος
    1 Απριλίου, 2015

    Καλή πρωτομηνιά…!!!!

  2. Ν.Δ.Κ.
    1 Απριλίου, 2015

    Καλό μήνα!!!

  3. Evgenia Tsaroucha Lolou
    1 Απριλίου, 2015

    Καλό μήνα!!!

  4. Vasilhs Megremhs
    1 Απριλίου, 2015

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  5. Πάνος Αϊβαλής
    2 Απριλίου, 2015

    Καλό μήνα παιδιά….. πετυχημένο το πρωτοαπριλιάτικο και του χρόνου με υγεία φίλοι μου

  6. Nicolas Kakoulias
    2 Απριλίου, 2015

    KALO MHNA KAI OXI PSEMATA

  7. Σωτήρης Φωτόπουλος
    2 Απριλίου, 2015

    Το Αρκαδίκιο . Ναι το έχω ακούσει κι εγώ

  8. ΝΤΖ
    2 Απριλίου, 2015

    Καλο μηνα !!!!!
    μακαρι τα πρωταπριλιατικα να ειναι τα μοναδικα ψεματα …

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια