Back to top
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2015 στις 10:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου;;;

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη παρουσιάστηκε το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως έχει ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζεται και θα παρουσιαστεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, στις έδρες όλων των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Μέσα από τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς υποβλήθηκαν προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα συνεκτιμηθούν, με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, με βάση τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, φαίνεται ότι η βούληση του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξορθολογίσει δαπάνες και να συγκεντρώσει ανθρώπινο δυναμικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Ως προς την περιοχή της Αρκαδίας, προτάθηκε να κλείσουν τα Αστυνομικά Τμήματα Λεβιδίου και Σταδίου. Σημειωτέον ότι πριν από μερικούς μήνες έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα Βυτίνας, καθώς ήταν ανενεργό.

LEBIDI ASTYN TMHMA

Μόλις προχθές, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Τρίπολη, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πολλά κρούσματα βίας που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις ρημάζουν τα χωριά, ενώ και ο δήμαρχος Δ. Παυλής ανέφερε ότι και οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι θύματα τέτοιων ενεργειών.

Με αφορμή τις παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε δεσμευτεί, ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τα Σχέδια αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών θα τεθούν υπόψη των τοπικών φορέων και των κοινωνιών. Και αυτό κάνουμε με τις παρουσιάσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή μας έχει προσδώσει μια δυναμική, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, να βελτιώσουμε τα επιμέρους Σχέδια αναδιάρθρωσης και να παρέμβουμε όπου απαιτείται, έτσι ώστε τα τελικά Σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη και κυρίως πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών».

πηγή:www.arcadiaportal.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια