Back to top
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:16μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ.ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Με την απόφαση 811/2015 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, έκανε αποδεκτή και ενέκρινε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βλαχέρνας (αρ.αποφ.7/2015), σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας του κοιμητηρίου Τ.Κ. Βλαχέρνας.

NEKROTAFEIO EISODOS

Συγκεκριμένα, με τον νέο κανονισμό προβλέπετε:

Να κλειδωθεί η μεγάλη πόρτα (συρόμενη) που βρίσκεται στο επάνω μέρος του νεκροταφείου (κλειδί θα έχει και το εκκλησιαστικό συμβούλιο).

Όταν πρόκειται να γίνουν εργασίες από κάποιο εργολάβο για την κατασκευή νέου μνήματος ή επισκευή υπάρχοντος, να ενημερώνεται ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας, από τον συγγενή του θανόντος ή από τον ενδιαφερόμενο ή από τον εργολάβο, τουλάχιστον μια μέρα πριν την έναρξη των εργασιών, για να πάρει τα κλειδιά της μεγάλης πόρτας (συρόμενης) αν τα χρειάζεται, όπως επίσης να ενημερώνεται και με το τέλος των εργασιών, για να γίνεται έλεγχος καθαριότητας.

Ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να παραδίδει καθαρό το χώρο αυτό όπου εργάστηκε, μέσα στο χώρο του νεκροταφείου και έξω από αυτό, εφόσον υπάρχουν οικοδομικά υλικά (τσιμέντο, σακούλες, κλπ). Τυχόν μπάζα να μεταφέρονται σε χώρο που ήδη υπάρχει πλησίον του πρώην σκουπιδότοπου Τ.Κ. Βλαχέρνας.

Οι συγγενείς υποχρεούνται να καθαρίζουν το χώρο από τα στεφάνια, λουλούδια, κλπ μετά τις σαράντα (40) μέρες.

Όταν πρόκειται να γίνει επιλογή χώρου για διάνοιξη νέου μνήματος, ο συγγενής ή ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συνεννοείται με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας, ώστε να μην παρατηρείται η σημερινή κατάσταση της άναρχης επιλογής.

Μετά το άναμα των καντηλιών να μην πετάγονται τα σκουπίδια (αλουμινόχαρτα, χαρτοπετσέτες, κλπ) εντός του χώρου του κοιμητηρίου, αλλά στους κάδους αποριμμάτων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να υπάρχει τους καλοκαιρινούς μήνες με το άναμα των κεριών, για την αποφυγή τυχόν πυρκαγιάς.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απόφαση:

KOIMHTHRIO SELIS1

KOIMHTHRIO SELIS2

KOIMHTHRIO SELIS3

KOIMHTHRIO SELIS4

KOIMHTHRIO SELIS5

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια