Back to top
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:51πμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | argy
Περιστατικό απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης συνέβη σε περιοχή της Αρκαδίας

Ακόμα ένα περιστατικό, απόπειρας εξαπάτησης, συνέβη σε περιοχή της Αρκαδίας, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την περιοχή της Κερασίτσας στην Τεγέα .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι, κάλεσαν στην τηλεφωνική σύνδεση της οικίας του ζευγαριού περίπου στις 7 χθες το βράδυ και στο τηλέφωνο απάντησε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Ωστόσο έκλεισαν την γραμμή και κάλεσαν λίγα λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά απάντησε ο ιδιοκτήτης και οι επιτήδειοι έδρασαν αμέσως. Με το πρόσχημα πως κάποιος δικός τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα. Μάλιστα στην άλλη άκρη της γραμμής, ακούγονταν φωνές και κλάματα όμως, ο ιδιοκτήτης της οικίας αντιλήφθηκε την απόπειρα απάτης εναντίον του και «απώθησε» τους δράστες φωνάζοντας προς την γυναίκα του «κάλεσε την αστυνομία».

πηγή:www.mytripoli.gr

 APATEONAS

*** Πρέπει όλοι οι κάτοικοι του χωριών να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Να επικοινωνούν δε και οι συγγενείς των, ώστε να τους ενημερώνουν, διότι ως γνωστόν στα χωριά οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Βέβαια και οι πιο νεότεροι στα χωριά, πρέπει να έχουν “το νου τους” για όλους!!!

Οι συμβουλές της αστυνομίας:

-Μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων ή άτομα τα οποία προφασίζονται διαφόρους λόγους για να σας αποσπάσουν χρήματα ή προσωπικά σας στοιχεία.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στο σπίτι σας (π.χ. με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου ή εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε προηγουμένως εσείς καλέσει) ή να προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

-Μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.), μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστα άτομα.

-Μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας βοηθούν προκειμένου πραγματοποιήσετε ανάληψη χρηματικού ποσού από Α.Τ.Μ. και να μην φανερώνετε προσωπικούς σας κωδικούς (PIN) σε άλλους.

-Μην δίνετε προσωπικά έγγραφα (Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.τ.λ.)

-Έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

-Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν τις Αρχές, ακόμα και σε περιπτώσεις απόπειρας ή ύποπτης συμπεριφοράς ατόμων, για την έγκαιρη καταπολέμηση του φαινομένου και σύλληψη των δραστών.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια