Back to top
Τρίτη, 10 Μαΐου, 2016 στις 10:25μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Διαφαίνεται επιδρομή από κάμπιες στη περιοχή μας!!!

Καταστροφική επιδρομή από κάμπιες, φαίνεται να έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας. Οι κάμπιες ως γνωστόν καταστρέφουν ότι τρυφερό υπάρχει και “αλλάζουν” το χρώμα στις περιοχές που περνούν. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι θα πέσουν και μέσα στα χωριά. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα σε καλλιέργειες, αλλά και στους κτηνοτρόφους σχετικά με την φυσική τροφή των ζώων τους. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν μέτρα, χωρίς σε καμία περίπτωση να πλήξουν τις καλλιέργειες ή οτιδήποτε άλλο.

KAMPIES

*** Φέτος παρουσιάζουν έξαρση οι κάμπιες σε πολλές περιοχές της χώρας. Φαίνεται πως σχετίζεται με τις υψηλές σχετικά θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

DSCF6121

Η κάμπια αποτελεί ένα στάδιο εξέλιξης του εντόμου, που από το ωόν (αβγό) μετατρέπεται σε κάμπια (προνύμφη), νύμφη και τελικά περί τον Ιούλιο – Αύγουστο σε πεταλούδα. Οι κάμπιες επιβαρύνουν την υγεία των δέντρων που απομυζούν, κυρίως γιατί τα εξασθενούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα δέντρα από άλλα έντομα, που «επιτίθενται» στη συνέχεια.

Τα τριχίδια της κάμπιας έχουν τοξίνες και ένζυμα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο δέρμα, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν και αλλεργικό σοκ. Τα σκυλιά έχουν επίσης την τάση να μυρίζουν τα πάντα με κίνδυνο να πληγούν αλλεργικά.

DSCF6143

Υπάρχει δυνατότητα για προσεκτικούς ψεκασμούς με ειδικά σκευάσματα που είναι φυσικά, όπως για παράδειγμα εκείνα που περιέχουν έναν βάκιλο και δεν βλάπτουν το περιβάλλον ή την υγεία.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια