Back to top
Κυριακή, 5 Ιουνίου, 2016 στις 6:39μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Πραγματοποιήθηκε η συναυλία αλληλεγγύης και αγάπης με τίτλο “Η Αθήνα της καντάδας” στην Ηλιούπολη Αττικής.

Στο δημοτικό Θέατρο της Ηλιούπολης “Δ.ΚΙΝΤΗΣ”, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συναυλία αλληλεγγύης και αγάπης με τίτλο “Η Αθήνα της καντάδας”. Το Θέατρο κατάμεστο, έζησε ένα μουσικό ταξίδι στην ρομαντική εποχή της Αθήνας. Ένα πολυθέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό και λόγο που θύμισε στους παλιούς και μάγεψε τους νεότερους.

Η Μαντολινάτα “Η Παναρμόνια” με μαέστρο τον συμπατριώτη μας Βασίλη Καραχάλιο, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα δύο και πλέον ωρών, εντυπωσιάζοντας το κοινό. Η Δρ Μουσικολογίας Ρενάτα Δαλιανούδη (διδάσκουσα στο Παν/νιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο) είχε την επιμέλεια, σκηνοθεσία και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν παλιά τραγούδια μεγάλων στιχουργών και μουσικών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκη, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλο, Ι. Καμπανέλλη, και πολλών άλλων). Η εκδήλωση έκλεισε με τον “Ύμνο στην Ηλιούπολη” μια μουσική διασκευή του μαέστρου Β. Καραχάλιου σε στίχους Κ. Παλαμά και Χορωδίας Μαντολινάτας. 

Στην εκδήλωση υπήρχε και έκθεση-εικαστική παρουσίαση από την ‘Ενωση Εικαστικών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης. Μεγάλη επίσης ήταν και η ανταπόκριση του κοινού στη συγκέντρωση τροφίμων, για τις άπορες οικογένειες του δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του δήμου Ηλιούπολης και των πολιτιστικών φορέων που συμμετέχουν στις “Συνεργασίες Πολιτισμού και Αλληλεγγύης φορέων Πόλης”. 

KANTADA 20163

KANTADA 20161

KANTADA 20162

*** Η Μαντολινάτα “Η ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΑ” ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2001 από τους Βασ. Καραχάλιο, Δ. Παπαγιαννίτση και Β.Βασιλείου. Αποτελείται από 15 μουσικούς και 20 χορωδούς με ένα ρεπερτόριο που ξεπερνά τα εκατό και πλέον τραγούδια σε αυθεντικές δημιουργίες μεγάλων δημιουργών και διασκευές του Μαέστρου της, Βασ. Καραχάλιου. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναυλιών σε συνεργασία με Πολιτιστικούς φορείς ανά τη χώρα. Έχει βραβευθεί από πολλούς καλλιτεχνικούς φορείς για την προσφορά της στον καλλιτεχνικό χώρο και το κοινωνικό σύνολο. Ο Μαέστρος Β. Καραχάλιος γεννηθείς το 1930, από Βλαχέρνα Αρκαδίας, σπούδασε στην Π.Α. Τρίπολης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Π.Α.Τ.Ε.Σ ΣΕΛΕΤΕ, δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις, Γερμανικά, στο Γεωργικό Ινστιτούτο Αμαρουσίου και διετέλεσε προϊστάμενος  Π.Ε. Ηλιούπολης. Παίζει: μαντολίνο, βιολί, μαντόλα, κιθάρα, μπαλαλάικα, τζουρά και φλογέρα.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια