Back to top
Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2016 στις 8:56πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy
ΟΓΑ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 337.000 δικαιούχων δωρεάν παροχών

Την  Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη ανάδειξη των 337.000 δικαιούχων στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ έτους 2016. Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) (Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, Κλάδος Αγροτικής Εστίας) στην οποία μπορούν να αναζητηθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα.

Από 23/7/2016 μέχρι 31/8/2016 οι κληρωθέντες των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΓΑ πρέπει να προσέρχονται, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016, ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.

Για το πρόγραμμα δωρεάν Παροχής Βιβλίων, από 23/7/2016 οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά, απευθύνονται απευθείας στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

OGA1

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:

1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 55.000 άτομα, διάρκειας έως 8 Μαΐου 2017.

2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 4.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 8 Μαΐου 2017.

3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 37.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 8 Μάιου 2017.

4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 66.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2017.

5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 175.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Επίσης με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι για τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι κληρωθέντες θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέρχονται, οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ, στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την προσέλευση τους στο τουριστικό κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική προκειμένου στην συνέχεια οι δικαιούχοι να παραλάβουν, από οποιοδήποτε ΚΕΠ, τα δελτία τους, στα οποία θα εκτυπώνεται και η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε η κράτηση.

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ. Λολώνης
    25 Ιουλίου, 2016

    Προσωπικά θεωρώ ότι τη σημερινή δύσκολη περίοδο και μόνο η αναφορά σε προγράμματα “κοινωνικού τουρισμού”, “ιαματικού τουρισμού”, “μονοήμερων εκδρομών¨” από έναν ελλειμματικό οργανισμό όπως ο ΟΓΑ είναι το λιγότερο προκλητική.

    Δεν είναι δυνατόν, από τη μια πλευρά, να επικαλούμαστε “ανθρωπιστική κρίση” και να εκλιπαρούμε τους “δανειστές” μας, ως διακονιάρηδες, να μας δώσουν “ό,τι έχουν ευχαρίστηση” ή να μας μειώσουν το χρέος (υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας) και από την άλλη να έχομε ακόμη τέτοιου είδους δραστηριότητες ή “προγράμματα”!

    Επίσης, δεν είναι δυνατόν το κράτος, από τη μια πλευρά, να τσακίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με δυσβάσταχτους φόρους και από την άλλη να έχει “προγράμματα” διακοπών και δεν ξέρω και εγώ τι!

    Δεν νομίζω ότι θα πάθει κανείς τίποτα αν δεν κάνει “τουρισμό” ή δεν πάει “εκδρομές”!

    Αντίθετα, μπορεί να πεθάνει αν δεν φάει ή αν δεν έχει φάρμακα.

    Αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί ως Κράτος και ως κοινωνία, τα δημόσια κονδύλια που διατίθενται για προγράμματα “τουρισμού”, “διακοπών” κλπ. κλπ. θα πρέπει να είναι αυστηρά ΜΗΔΕΝΙΚΑ!

    Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί προς το παρόν για τέτοιου είδους “προγράμματα”, όσο μικρά και αν είναι, θα πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά είτε για την κάλυψη δαπανών ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση λιμοκτονίας (πραγματικά και όχι εικονικά), είτε για κάλυψη ιατρο-φαρμακευτικών αναγκών τέτοιου είδους ανθρώπων είτε, τέλος για τη χρηματοδότηση αυστηρώς παραγωγικών δραστηριοτήτων έτσι ώστε να δημιουργείται καινούργιος πλούτος ο οποίος, όχι μόνο, θα αποκαθιστά το αρχικό κεφάλαιο αλλά θα διευρύνει (με το πλεόνασμα) τον κύκλο τέτοιου είδους δραστηριοτήτων.

    Η έξοδος από την κρίση δεν γίνεται με διακοπές, γλέντια, χορούς, πανηγύρια και εκδρομές. Γίνεται με πολλή δουλειά και συνετή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

    Και τέτοιου είδους προγράμματα δεν συνάδουν με αυτό το στόχο.

    Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αισθάνονταν οι φορολογούμενοι των χωρών από τις οποίες ζητούμε δανεικά και απαιτούμε μείωση του χρέους μας όταν θα άκουγαν και μόνο ότι το Κράτος μας, στην παρούσα κατάστασή του, χρηματοδοτεί ακόμα προγράμματα “κοινωνικού τουρισμού”, “εκδρομών” ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Θα μας έστελναν από εκεί που ήλθαμε και δεν θα είχαν άδικο.

    Ως χώρα και ως πολίτες, θα πρέπει, επιτέλους, να σοβαρευτούμε λίγο.

    Παν. Χαρ. Λολώνης

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια