Back to top
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2016 στις 10:32μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Υποψηφιότητες για την συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 178 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010), όπως ισχύουν, προσκαλούνται εκπρόσωποι:
α) των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων,
β) των επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων,
γ) των συνεταιριστικών οργανώσεων,
δ) των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
ε) των οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
στ) πολίτες, που επιθυμούν να συμμετέχουν στον εν λόγω θεσμό, να καταθέσουν εγγράφως τη βούλησή τους, για τη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν υποχρεωτικά οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο συνολικός αριθμός των μελών της συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, είναι από τριάντα πέντε (35) έως εξήντα (60) μέλη.
Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως μέλη μετά από κλήρωση και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής προσκαλούνται και συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο και διατυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση, ήτοι:
α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας.
β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το περιφερειακό συμβούλιο ή τον Περιφερειάρχη.
γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ:
Οι υποψηφιότητες των μελών υποβάλλονται εγγράφως από 22/9/2016 έως 4/10/2016, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, 22131 – Τρίπολη), υπόψη κας Ευστ. Αναγνωστοπούλου (τηλ. 2713-601152, fax 2713-601174). Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία φορέα με σφραγίδα/Ονοματεπώνυμο δημότη, τηλέφωνο διεύθυνση, Τ.Κ., fax, e-mail).
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια