Back to top
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2016 στις 8:40πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκατέστησε 55 χωματερές “ΧΑΔΑ” στην Πελοπόννησο.

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από τα δυσβάσταχτα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παράδοση από την Περιφέρεια στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου 55 αποκατεστημένων ΧΑΔΑ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, παρουσία του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Πύλου – Νέστορος, κ. Δημητρίου Καφαντάρη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας κ. Γεωργίου Μπακούρη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την επιτυχή ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου «εξαιρετική στιγμή για την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο» και σημείωσε ότι, παρά τα ασφυκτικά χρονικά όρια και τα γραφειοκρατικά προβλήματα του Υπουργείου, ολοκληρώσαμε μέσα σε ένα χρόνο με επιτυχία ένα σχέδιο που λίγοι το πίστεψαν, πολλοί το πολέμησαν και πλέον όλοι αποδέχονται.

Ο κ. Τατούλης, αφού ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα αποδοθούν και άλλοι αποκατεστημένοι ΧΑΔΑ στο ΦΟΔΣΑ, ο οποίος είναι ο δικαιούχος για την περαιτέρω χρήση των χώρων αυτών, ενημέρωσε τα μέλη του ΦΟΔΣΑ για την «πανηγυρική υποδοχή της επίτευξης αυτού του στόχου από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020».

Ανεξάρτητα από τη θετική επίπτωση στην ποιότητα του περιβάλλοντος, στη δημόσια υγεία και στο προφίλ της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι θα ανακουφιστούν κατά 6 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη μεθοδική και σταδιακή μετατροπή της Πελοποννήσου σε Πράσινη Περιφέρεια της αειφορίας, αφού επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται σημαντικά έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων, αλλά και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για την εφαρμογή πολιτικών ανακύκλωσης.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποδοθεί αποκατεστημένο το σύνολο των ΧΑΔΑ που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και τόνισε ότι οι Δημοτικές αρχές δεν θα πρέπει πλέον σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν να εμφανιστούν νέοι ΧΑΔΑ.

MAINALON SKOYPIDIA

Στην λίστα με τους 55 ΧΑΔΑ που αποκατεστάθηκαν, περιλαμβάνονται και 16 ΧΑΔΑ στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στις περιοχές:

Τάνος Καϊάφας (Άστρος-Βόρεια Κυνουρία), Βεδούχια (Βυτίνα-Γορτυνία), Δρυμώνας (Δημητσάνα-Γορτυνία), Τραφόλακκος (Κοντοβάζαινα-Γορτυνία), Μόσχα (Κορύθιο-Τρίπολη), Κοτρώνι (Λαγκάδια-Γορτυνία), Μαγούλα (Λεβίδι-Τρίπολη), Βασκίνα (Λεωνίδιο-Νότια Κυνουρία), Στόχος (Μαντινεία – Τρίπολη), Άγιος Κωνσταντίνος (Σκυρίτιδα-Τρίπολη), Βαθυρέμα (Τεγέα-Τρίπολη), Λισβέρια (Τρόπαια-Γορτυνία), Παντζίκα (Τυρός-Νότια Κυνουρία), Ξεροπόταμος (Φάλανθος-Τρίπολη), Σταυρός Λαμπράκου (Κοσμάς – Νότια Κυνουρία), Πηλαλίστρα (Φάλανθος-Τρίπολη).

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια