Back to top
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016 στις 10:09μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Tην Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «1η ΑΓΑΛΑΙΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ»

Η περιοχή της Αρκαδίας, φημίζεται από την αρχαιότητα για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα του πολιτισμού. Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ», σεβόμενος την βαριά πολιτισμική παράδοση του τόπου μας, έμεινε πιστός 7 ολόκληρα χρόνια τώρα, στις αρχές που διέπουν τον πολιτισμό, αγκαλιάζοντας και ενισχύοντας καθετί που προάγει αυτόν. Έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι ο κύριος μοχλός για την ανάπτυξη ενός τόπου, δώσαμε ως τώρα το κύριο βάρος μας, στην διεξαγωγή εκδηλώσεων, έτσι ώστε ν΄ αναδειχθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες της κοινωνίας του χωριού μας.

limni01b_0

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ», με την αρωγή και στήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στα πλαίσια των προσπαθειών του για άλλη μια φορά, στοχεύοντας την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, με αφορμή πάντα «την ανάδειξη, την ενίσχυση και την διαφήμιση της κτηνοτροφίας και των μοναδικών τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων παραγωγής» του χωριού μας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού μας, θα πραγματοποιήσει την «1η ΑΓΑΛΑΙΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ», με βάση το γάλα και όλα τα παράγωγα προϊόντα – παρασκευάσματα.

Παράλληλα, για έβδομη συνεχή χρονιά, θα αναβιώσει και φέτος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρίπολης «το έθιμο της γουρουνοχαράς ή γουρουνίσματος» την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Έχοντας ως κληρονομιά μας, την ιστορία της Αρκαδικής γης, και την δράση των Αρκάδων, στοχεύουμε στην διατήρηση και την εξέλιξη των ηθών και των εθίμων του χωριού μας, διαφυλάττοντάς το ζωντανό, παραδίδοντάς το στα παιδιά μας με την ελπίδα και μια ευχή: Η παρουσία του Συλλόγου, να συνεχίσει από γενιά σε γενιά και να διατηρήσει αναλλοίωτα στο χρόνο, το σκοπό και το στόχο του, παραμένοντας το Άγαλι ζωντανό, το πιο ζωντανό χωριό της Αρκαδίας. Ολοζώντανο όπως είναι τα τελευταία 7 χρόνια.

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει τη δύναμη, για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

(Οι εκδηλώσεις θα αναβληθούν σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης).

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΗ

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια