Back to top
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017 στις 9:55μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | ΠπΚ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2017

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι Βλαχερναίοι, αλλά και κάτοικοι γύρω περιοχών τίμησαν τη μνήμη του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Στη Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας, ιερούργησε ο συγχωριανός μας πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Πανουσόπουλος, εφημέριος επί πολλά συναπτά έτη στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών.

Επίσης συνιερούργησαν και συμπροσευχήθηκαν οι ιερείς, π. Παναγιώτης Γιαννακοδήμος, π. Νικόλαος Μπατζιάλας (ενορία Ζευγολατίου Αρκαδίας), π. Ιωάννης Τσίτουρας (ενορία Κάψια), π. Στυλιανός Πρεβεζιάνος (ενορία Δάρα) και ο οικοδεσπότης εφημέριος της Βλαχέρνας π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος.

Ιδιαίτερο τόνο και χροιά στην πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου έδωσαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες Βασίλης Ζαχαριάς – πρωτοψάλτης, ο Σπύρος Οικονομόπουλος και οι δικοί μας  Απόστολος   Γαλαύτης και Βασίλης Τσαρουχάς.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον αυλόγυρο της εκκλησίας προσφέρθηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο γλυκίσματα και ποτά, για το καλό της ημέρας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Βλαχερναίους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και εορτάζουσες που φέρουν το όνομα του πολιούχου του χωριού μας.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια