Back to top
Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2017 στις 5:42μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ (cosmote) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Χθες Δευτέρα 19/6/2017, στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρίπολης, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ως τέταρτο θέμα: “η εκμίσθωση εκτάσεων για τη λειτουργία εγκαταστάσεων τηλεπικοινωνικών (κεραίες) στις Τ.Κ Βλαχέρνας, Κανδήλας, Λεβιδίου, Πικερνίου, Βλαχοκερασιάς, Ελαιοχωρίου, Λίμνη, Κώμης και Παρθενίου“. Το θέμα δεν συζητήθηκε τελικά και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Να τονίσουμε πως η θέση της Βλαχέρνας, για αυτό το θέμα και μετά από απόφαση και γραπτή εισήγηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, είναι πως τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος Τρίπολης από τις εταιρείες κεραιών στην θέση Καστανιά, θα πρέπει ανταποδοτικά να επιστρέφουν στο χωριό (πέραν των προβλεπόμενων από τον δήμο Τρίπολης) και επίσης οι εταιρείες να αναλάβουν και την συντήρηση του δρόμου από το χωριό μέχρι την τοποθεσία των κεραιών. Αυτά μάλιστα, τα θέτει ως προϋπόθεση, για να ψηφίσει υπέρ της  ανανέωσης της σύμβασης με τις εταιρείες κεραιών.  

Με αυτή την άποψη, συμφώνησε απόλυτα εξ΄ αρχής και ο δημοτικός σύμβουλος από το χωριό μας, Παναγιώτης Παπαχρόνης, ο οποίος μάλιστα είχε και ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα γίνεται η απορρόφηση των παραπάνω χρημάτων, από τα χωριά που έχουν κεραίες και θα την καταθέσει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα συνέλθει για το θέμα αυτό. 

Να τονίσουμε εδώ πως η γραπτή θέση των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, που “φιλοξενούν” κεραίες, δεν ήταν όλες προς την κατεύθυνση  της ανταποδοτικότητας. Η Βλαχέρνα, το Ελαιοχώρι. η Κανδήλα και το Πικέρνι, γραπτώς στην εισήγησή τους, μίλησαν για την “επιστροφή” των χρημάτων στις κοινότητές τους. Οι εισηγήσεις των προέδρων των άλλων κοινοτήτων (Λεβιδίου, Λίμνης, Κώμης, κλπ.), μιλούσαν μόνο για συμφωνία τους, για την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία των κεραιών.

Ο δήμος Τρίπολης, πρέπει να δει πολύ σοβαρά και ουσιαστικά το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί σημαντικό θέμα για τα χωριά που “φιλοξενούν” τα πάρκα κεραιών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνεδρίαση, που θα συζητηθεί το παραπάνω θέμα.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια