Back to top
Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2017 στις 11:03μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Τα τσακάλια αφανίζουν ολόκληρα κοπάδια στην Αρκαδία. Απελπισμένοι οι κτηνοτρόφοι.
Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας των ανθρώπων που μένουν στην ύπαιθρο και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε καιρό κρίσης. Σε απελπισία βρίσκονται δεκάδες κτηνοτρόφοι σε χωριά της Αρκαδίας (Δάρα, Καμενίτσα, Μαγούλιανα, Κάτω Ηραία κλπ), αφού τα τσακάλια αφανίζουν τα κοπάδια τους. “Μόνο την περσινή χρονιά 300 ζώα χάθηκαν στο χωριό μας, του Δάρα” λέει κτηνοτρόφος από την περιοχή, για να συμπληρώσει “δεν βρήκαμε ούτε τα ενώτια”. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού οι κτηνοτρόφοι, όπως και οι αγρότες, είχαν ήδη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα και τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και το πρόβλημα με τα τσακάλια. “Αναπαράγονται πολύ εύκολα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν μας επιτρέπεται να τα κυνηγήσουμε και να τα σκοτώσουμε το βράδυ και την ημέρα δεν εμφανίζονται” τονίζει άλλος κτηνοτρόφος από την ίδια περιοχή, που έχει πληγεί ιδιαίτερα.
 

Τα τσακάλια χτυπούν και σε μαντριά και έτσι η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια μέριμνα, έστω για αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τα ζώα τους που αφανίζονται. Οι κτηνοτρόφοι επιρρίπτουν ευθύνες στους οικολόγους που έριξαν στη φύση τα τσακάλια και επιτέλους ζητούν να γίνει κάτι, αφού μένουν στα χωριά τους για να ζήσουν και εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (οικονομικά, φορολογικά κλπ) έχουν και τα τσακάλια.
Το θέμα τέθηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα που επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας σε εκτελούμενα από την Περιφέρεια έργα.
 
Πηγή: www.drt915.gr
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια