Back to top
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2017 στις 10:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Συνέντευξη Πάνου Μεγρέμη: «Πορευόμαστε έχοντας ως πυλώνες τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη»
Ο αυμπατριώτης μας Πάνος Γρ. Μεγρέμης, έδωσε συνέντευξη στην ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ & ΤΑΡΙΧΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, την οποία και δημοσιεύουμε.
 
 
Έχοντας ως παρακαταθήκη το έργο του πατέρα του Γρηγόρη, ο Πάνος Μεγρέμης συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση και μαζί με τα αδέλφια του Βάσω και Σταύρο συνεχίζουν να προσφέρουν μέσω του γραφείου τελετών στην Τρίπολη, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, καινοτομώντας μάλιστα στο χώρο αυτό.
Μέσω του γραφείου, όπως αναφέρει ο Πάνος Μεγρέμης μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να αποστείλει ηλεκτρονικά τα συλληπητήριά του στους οικείους του θανόντος, ενώ έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι εστίασης για κάθε τελετή.

 

Κύριε Μεγρέμη έχοντας μια ιστορία 20 και πλέον χρόνων, από τον Ιούνιο του 2017 το γραφείο κηδειών, συνδυάζει τις βάσεις που έθεσε ο πατέρας σας κι επεκτείνεται και σε νέες πρακτικές. Πως προέκυψε αυτή η ενέργεια?
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε αυτή την ποιοτική και επιτυχημένη πορεία που σημείωσε ο πατέρας μας, Γρηγόρης Μεγρέμης. Όλες οι ενέργειες και οι καινοτομίες που έφερε κατά τη διάρκεια της πορείας του, έγιναν με επίκεντρο τον άνθρωπο, έτσι το γραφείο μας απέκτησε ταυτότητα, αξίες και το κυριότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχοντας λοιπόν, ως πυλώνες της επιχείρησής μας τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια & την εμπιστοσύνη και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της εποχής μας και της τεχνολογίας προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας την νέα ιστοσελίδα του γραφείου μας. Η νέα ηλεκτρονική σελίδα δημιουργήθηκε με καινοτόμες προδιαγραφές, σύμφωνα με αυτές που επιτάσσει η εποχή μας και με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση και ενημέρωση όλων των συνανθρώπων μας, που μας εμπιστεύονται.

Μέσα στις καινοτομίες του γραφείου σας είναι ότι πλέον δίνετε την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να αποστείλει ηλεκτρονικά τα συλληπητήριά του στους οικείους του θανόντος. Πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή και πως «γεννήθηκε» η ιδέα αυτή?

Την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορεί ο χρήστης να την βρεί στην ηλεκτρονική μας σελίδα στην ενότητα Ημερολόγιο Τελετών. Πατώντας κλικ πάνω στην Τελετή που θέλει να παρευρεθεί, εκτός από την ενημέρωση, όσον αφορά τις σχετικές πληροφορίες για την εκάστοτε τελετή, έχει τη δυνατότητα να αποδώσει ιδιαιτέρως τα συλλυπητήριά του ηλεκτρονικά. Κάθε μήνυμα συμπαράστασης, παραδίδεται στην οικογένεια του θανόντος εντός του ειδικού φακέλου που παραδίδουμε με το πέρας των διαδικασιών. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι ο επισκέπτης εκτός από την παραπάνω εφαρμογή, έχει στη διάθεσή του και χάρτη, με τον οποίο μπορεί να πλοηγηθεί στην εκκλησία της εκάστοτε τηλετής.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που είχαμε στη διάθεσή μας, διαπιστώσαμε, ότι υπήρχε η ανάγκη από συνανθρώπους μας για την έκφραση των συλλυπητηρίων τους με προσωπικό μήνυμα στους οικείους του θανόντος, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και γνωρίζοντας ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές έχει μεγάλη σημασία η συμπαράσταση που δέχονται, θεωρήσαμε σημαντικό να παρέχουμε και αυτή τη δυνατότητα.

Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσεις μια οικογενειακή επιχείρηση και να την επεκτείνεις σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές?
Σίγουρα οι δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε δεν διαθέτουν τις ειδανικότερες συνθήκες για να ξεκινήσεις ή να διατηρήσεις μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά θεωρώ ότι όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ο κόσμος θα στο αναγνωρίσει. Όταν ο συνάνθρωπός σου βλέπει ότι δεν προσπαθείς να εκμεταλλευτείς καταστάσεις, πόσο μάλλον στον δικό μας κλάδο, τότε θα σε εμπιστευτεί και θα σε κάνει και φίλο. Η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια μας δίνει τη δύναμη και την έμπνευση για νέες ιδέες που στόχος είναι να γίνονται πράξη.

Μέσω της ιστοσελίδας σας, οι ενδιαφερόμενοι εκτός από το ημερολόγιο τελετών που διαθέτετε μπορούν να ενημερωθούν και για τη δυνατότητα που έχουν για καφέ και φαγητό μετά την τελετή σε εγκαταστάσεις που διαθέτετε. Πείτε μας δυο λόγια γι αυτό.

Αναφέρεστε στον Οίκο Τελετών Μεγρέμης, το οποίο ήταν όραμα του πατέρα μου, που κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα το 2005. Η ιδέα για μια τέτοια ενέργεια αποτελούσε μεγάλο ρίσκο και πρωτοπορία για εκείνη την εποχή, αλλά τελικά μας δικαίωσε. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο κτίριο, με δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους εστίασης, πλήρως εξοπλισμένους για κάθε τελετή. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει από 80 έως και 300 άτομα για προσφορά καφέ & φαγητού, ολοκληρώνοντας το εύρος των υπηρεσιών μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει και ποιοι άλλοι συνδράμουν στο έργο αυτό μαζί με εσάς?

Γενικά ο μόνιμος και βασικός στόχος του γραφείου μας είναι να πορεύεται σύμφωνα με τις αξίες, για τις οποίες το ξεχώρισε και ο κόσμος. Κάθε τελετή αποτελεί για εμάς ξεχωριστός στόχος, αλλά με ένα κοινό αποτέλεσμα, τον σεβασμό στον άνθρωπο, διασφαλίζοντας αναλλοίωτη την εικόνα. Η ομάδα μας ακολουθεί την εποχή μας τιμώντας την παράδοση και διασφαλίζουμε ότι κάθε αποχαιρετισμός τελείται όπως του αξίζει, σεβόμενοι κάθε επιθυμία των ανθρώπων, που μας εμπιστεύονται.
Για πιο συγκεκριμένους στόχους, υπάρχουν συνεχώς ιδέες, τις οποίες τις σχεδιάζουμε και τις οργανώνουμε, προκειμένου να τις κάνουμε πράξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά όλο αυτό το έργο, μπορεί να έχω αναλάβει εγώ πλέον τη διεύθυνση του γραφείου, αλλά συνδράμουν σημαντικά και τα δύο μικρότερα αδέρφια μου, Βάσω & Σταύρος . Πιο συγκεκριμένα, η Βάσω έχει αναλάβει το μάρκετινγκ του γραφείου και τη διαχείριση της ηλεκτρονικής σελίδας, ενώ ο Σταύρος, συμμετέχει στην ομάδα, όποτε είναι εφικτό, λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων, μιας και με το πέρας αυτών θα αποτελέσει κι αυτός ουσιαστικό ενεργό μέλος της ομάδας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ (+30) 2710237189 | Fax (+30) 2710237190
Κιν (+30) 6974478047 | Κιν (+30) 6944517551

www.megremisfunerals.com

Σχόλια
  1. κολλιντζογιαννακης αντωνης
    20 Σεπτεμβρίου, 2017

    Μπραβο Πανο για την συνεντευξη που εδωσες για την συνεχεια της οικογενειακη σας επιχειρησης.Μεσα απο αυτη φαινεται καθαρα η ενωτητα της οικογενειας σας,και η προσπαθεια η δικησου να προχωρησεις μαζι με τα μικροτερα αδελφια σου χωρις διακρησεις και συμφεροντα.Βεβαια αυτο το ηθος ξεκινα απο τους γονεις στους οποιους αξιζει ενας επαινος.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια