Back to top
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 στις 7:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η συνάντηση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και με μοναδικό θέμα την άρση της αδικίας προς την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και την πλήρη ένταξή της στο μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, ολοκληρώθηκε με την αποδοχή ψηφίσματος που είχε ήδη συνταχθεί με ομόφωνη απόφαση των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων τους, το οποίο και τροποποιήθηκε ελαφρά με παρεμβάσεις των βουλευτών Αρκαδίας, των Αντιπεριφερειαρχών και των φορέων που παρευρέθησαν στη συζήτηση.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι είναι απολύτως δίκαιη η ένταξη του Δήμου Μεγαλόπολης, στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο αλλά είναι άδικη η μη ένταξη της υπόλοιπης Αρκαδίας στο ίδιο εκπτωτικό καθεστώς. Επίσης, εκφράζεται η απαίτηση της άρσης της συγκεκριμένης αδικίας για την Αρκαδία με κατάθεση νέας τροπολογίας – προσθήκης και η αξιολόγηση ολόκληρης της Αρκαδίας με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τη Δυτική Μακεδονία. Μια επιπλέον και πολύ σημαντική από πλευράς του Δήμου Τρίπολης προσθήκη, αφορά στην επέκταση της έκπτωσης για όλη την Αρκαδία, εκτός από τα οικιακά τιμολόγια σε επιχειρήσεις, αλλά και στα αγροτικά και κτηνοτροφικά τιμολόγια.

ΨΗΦΙΣΜΑ

To νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση «ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις», όπου εισάγει με ειδική τροπολογία, το ειδικό (μειωμένο) τιμολόγιο για το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά, πραγματικά αποτελεί μια απόφαση ανάσα για κατοίκους περιοχών περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων από τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων, όπως και ο Δήμος Τρίπολης, που αδιαμφισβήτητα, συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Θεωρούμε δίκαιη την απόφαση να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη τροπολογία το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αναντίρρητα ο Δήμος Μεγαλόπολης όπου και λειτουργεί η λιγνιτική μονάδα αλλά παράλληλα θεωρούμε άδικη την μη ένταξη στην ανωτέρω ενίσχυση των οικιακών πελατών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Με ποια κριτήρια αξιολογήθηκαν, οι αρνητικές επιπτώσεις της λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και σε περιοχές που δεν διαθέτουν λιγνιτικές μονάδες, αλλά στην Αρκαδία η ίδια λιγνιτική εξόρυξη και ηλεκτροπαραγωγή δεν επηρεάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών δήμων όμορων της Μεγαλόπολης;
Απαιτούμε την άρση της αδικίας προς την Αρκαδία για την αποφυγή θεμάτων διάκρισης και κυρίως άνισης μεταχείρισης των πολιτών, με την ορθή αξιολόγηση της Αρκαδίας και με κριτήρια που ίσχυσαν για την αξιολόγηση της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτούμε τη δίκαιη κατάθεση νέας τροπολογίας – προσθήκης με στόχο:
1. την άρση της άδικης απόφασης, μη ένταξης ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στο καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
2. την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης σε επαγγελματικά, αγροτικά και κτηνοτροφικά τιμολόγια, δίνοντας μια ανάσα στους επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που τόσο πολύ βάλλονται τα τελευταία χρόνια.
Η αρμόδια επιτροπή που θα συσταθεί, θα παραδώσει το ψήφισμα σε μια πρώτη συνάντηση με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια