Back to top
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 στις 8:52πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης για το “κλείσιμο” της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι.

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

Κατόπιν πληροφοριών σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Τ.Κ. Λεβίδιου του δήμου μας, και δεδομένων των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την αναστολή του, αφού μια τέτοια κίνηση, θα επιβαρύνει την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα εκεί χωριά, μιας και το επόμενο κατάστημα εξυπηρέτησης θα βρίσκεται πλέον πέραν των 25 χιλιομέτρων με άμεση συνέπεια:

1.Οι ηλικιωμένοι ΜΟΝΙΜΟΙ κάτοικοι (πάνω από το 70% του πληθυσμού) να μην έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και να φανούν συνεπείς σε πάγιες υποχρεώσεις και ανάγκες του προς το δημόσιο και προς τρίτους ιδιώτες.

2.Οι αγρότες της περιοχής (πάνω από το 90% του πληθυσμού) να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πλέον καθώς όλες οι συναλλαγές τους με ΟΓΑ, προμηθευτές ΕΛΓΑ κλπ πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια (από εποχής αγροτικής Τράπεζας) μέσω του εν λόγω υποκαταστήματος της Πειραιώς.

3.Οι επαγγελματίες της περιοχής (που δυστυχώς λόγω κρίσης κάνουν τιτάνιο αγώνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους), θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα ακόμη πρόβλημα στις οικονομικές συναλλαγές τους, χωρίς να ευθύνονται, και παρόλο που η εν λόγω τράπεζα τους είχε κατά καιρούς προσάψει ως έναν βασικό λόγο για να την εμπιστευτούν ήταν και η ύπαρξη του υποκαταστήματος στην περιοχή τους.

4. Οι χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν το Λεβίδι, το οποίο χωρίς αμφιβολία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, να μην έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Επειδή τέτοιες ενέργειες συντελούν στην ερημοποίηση της υπαίθρου, στην υποβάθμιση της επαρχίας και είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη μια ευρύτερης τουριστικής περιοχής,

Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης των τραπεζικών συναλλαγών, μέσω internet, αφού οι περισσότερες τοπικές κοινότητες της περιοχής στερούνται internet,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, ομόφωνα απαιτεί από την Κυβέρνηση και από την Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην πόλη του Λεβιδίου.

Το άνωθεν ψήφισμα να διαβιβασθεί:

  1. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  2. Στον κ.Πρωθυπουργό
  3. Στον κ.Υπουργό Εσωτερικών
  4. Στον κ. Υπουργό Οικονομικών
  5. Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε)
  6. Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Π.Ε.Δ Πελοποννήσου)
  7. Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης
  8. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  9. Στην Τράπεζα Πειραιώς
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια