Back to top
Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018 στις 1:35μμ | Κατηγορία: Άρθρα | Sakis_Ts
Αφιερώνουμε καθημερινά 4-6 ώρες στα Social Media!

Τα Social Media είναι εδώ και μερικά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Καθένας από εμάς, από το πρωί που ξυπνάει, μέχρι το βράδυ πριν κοιμηθεί, επισκέπτεται όλες τις εφαρμογές που διαθέτει το κινητό του. Ή  σχεδόν όλες.

Τα αποτελέσματα:

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του περιοδικού αφορούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω, θα παραθέσουμε τα αποτελέσματά που προέκυψαν από τις δικές σας ψήφους.

Στην πρώτη ερώτηση «Πόσες ώρες την ημέρα ξοδεύει ο χρήστης στα Social Media» το 39% απάντησε 4-6 ώρες ενώ σχετικά και υψηλό ήταν το ποσοστό των ατόμων που ξοδεύουν 1-3 ώρες, το οποίο ανερχεται στο 30%. Να σας πιστέψουμε;

Στην ερώτηση για το αν η ενασχόληση με τα social media αποσπάει χρόνο, το 41% απάντησε ότι ορισμένες φορές τους αποσπάει χρόνο και το 38% απάντησε ναι. Ειλικρινείς απαντήσεις.

Στην επόμενη ερώτηση, φάνηκε από τις απαντήσεις ότι γίνεται χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πολλές λειτουργίες και όχι για μεμονωμένες. Έτσι τα Social Media χρησιμοποιούνται κυρίως  για επικοινωνία με φίλους. Όμως, το 54% τα χρησιμοποιεί για επικοινωνία, ανάρτηση φωτογραφιών, τραγουδιών, ενημέρωση για νέα προϊόντα και  ανάγνωση άρθρων!

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το Facebook/Messenger με ποσοστό 67%. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δε ήταν αναμενόμενο. Το Ιnstagram ακολουθεί με 32%. Ίσως  περιμέναμε ότι το δεύτερο  θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό.

Στην τελευταία ερώτηση για το αν τα Social Media  ωφελούν τις ανθρώπινες σχέσεις, το 84% απάντησε ναι αλλά με σωστή χρήση και με μέτρο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο μέσος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξοδεύει 4-6 ώρες καθημερινά σε αυτά. Η εφαρμογή που υπερτερεί σε χρήση είναι το Facebook. Ορισμένες φορές τα Social Media αποσπούν του χρήστες από τις ασχολίες τους. Τέλος, γίνεται χρήση τους για πολλές λειτουργίες και όχι μόνο για επικοινωνία.

Τα μέσα αυτά βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και με τη σωστή χρήση τους μπορούν να φανούν αρκετά ωφέλιμα για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τα λέμε στην επόμενη δημοσκόπηση.

πηγή:www.maxmag.gr

Σχόλια
  1. N.D.K.
    3 Μαρτίου, 2018

    Σάκη Καλώς όρισες στο vlaxerna.gr! Είναι πράγματι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι (και κυρίως οι νέοι), να αρθρογραφούν και να είναι χρήσιμοι για τους υπολοίπους!

  2. Sakis_ts
    3 Μαρτίου, 2018

    Καλώς σας βρήκα λοιπόν..!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να δημοσιεύω και εδώ τα άρθρα μου..!!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια