Back to top
Δευτέρα, 9 Απριλίου, 2018 στις 1:08μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ “ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ” ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ(5Χ5)!

Τον Οκτώβριο του 2016, το γήπεδο του 5×5 στη Βλαχέρνα λόγω ισχυρών ανέμων, έπαθε ζημιά στο τάπητα, ο οποίος ήταν ήδη «ταλαιπωρημένος» και τα τελευταία έτη συντηρούνταν με αποκλειστικά εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να μπορεί να είναι σε ικανοποιητική κατάσταση και να πραγματοποιούνται οι αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και να είναι ο χώρος που από το 2004 και εφεξής αποτελούσε χώρο συνάντησης των νέων το Πάσχα, το καλοκαίρι, τον Αύγουστο, τα Σαββατοκύριακα!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας κι ο συγχωριανός μας δημοτικός σύμβουλος, κοινοποίησαν το πρόβλημα προς τον δήμο Τρίπολης και το Ν.Π.Δ.Δ. Τρίπολης. Μάλιστα έγιναν και κάποιες επισκέψεις στο χωριό μας, ειδικών συνεργείων και αρμοδίων για την αποκατάσταση του γηπέδου.

Από τότε λοιπόν ξεκινήσαμε ότι το Πάσχα του 2017 θα είναι έτοιμο, κατόπιν πήγαμε προς το καλοκαίρι και τον Αύγουστο του 2017 και καθώς πέρασε και το 2017, ελπίζαμε για το Πάσχα του 2018!!

Μαθαίνουμε ότι φέτος μάλλον δεν θα γίνει τίποτα και η αποκατάσταση του γηπέδου, πάει για το 2019!! Ακόμη ακούμε για αποκατάσταση του γηπέδου, τύπου ΜΑΡΑΚΑΝΑ, με κόστη πότε 91 χιλ. ευρώ, πότε 51 χιλ. ευρώ και αρκετά άλλα!

Όλα αυτά έχουν αγανακτήσει όλους τους ανθρώπους, που συμμετείχαν ανελλιπώς από μικρά παιδιά στις αθλητικές εκδηλώσεις του χωριού και σήμερα αποκαλούνται (λόγω ηλικίας πλέον) παλαίμαχοι! Βέβαια έχουν αγανακτήσει και στενοχωρηθεί και οι νέοι, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτό που 40 χρόνια περίπου, είχαν ξεκινήσει οι νεολαίοι της τότε εποχής (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παραδοσιακός ποδοσφαιρικός αγώνας ΝΕΩΝ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ), αλλά και οι αθλητικές εκδηλώσεις (λαϊκοί αγώνες, τουρνουά ποδοσφαίρου για όλες τις ηλικίες από το έτος 2004 και μετά, φιλικά παιχνίδια με άλλα χωριά, κ.α.).

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ήταν η μέρα που στο χωριό μας, πραγματοποιούνταν αθλητικές εκδηλώσεις, με συμμετοχή πολύ κόσμου και δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπάρχει «αθλητική αγρανάπαυση»!  

Η γενική κατάσταση της χώρας μας (οικονομική, κλπ) δεν αποτελεί εμπόδιο για την αποκατάσταση του γηπέδου, αλλά μάλλον η συνηθισμένη τακτική (που από ότι φαίνεται δεν την επηρεάζει ούτε κρίση, ούτε τίποτα!) του «διαίρε και βασίλευε» ώστε να εμφανιστούν ξαφνικά τα μηχανήματα την χρονιά των εκλογών για την έναρξη των εργασιών και να παρελάσουν βεβαίως-βεβαίως και όλοι οι υποψήφιοι (μετά γραβάτας ή άνευ)!

Οι παλαίμαχοι της Βλαχέρνας, με επιστολή τους, προς όλους τους αρμοδίους (δήμο, περιφέρεια, κεντρική κυβέρνηση, κλπ) είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το αυτονόητο: καταρχήν άμεση διόρθωση του γηπέδου, δηλαδή αντικατάσταση του τάπητα, ώστε να μπορεί να διεξάγονται αγώνες και εφόσον οι «άρχοντες» θέλουν να μας φτιάξουν το ΜΑΡΑΚΑΝΑ τους δίνουμε όλο τον χρόνο (όσο θέλουν) να το κάνουν!

Επίσης σε κάθε περίπτωση, οι Παλαίμαχοι θα δώσουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, τονίζοντας ότι έχουν περάσει ήδη 18 μήνες, χωρίς να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο γήπεδο. Κατόπιν θα αναλάβουν πρωτοβουλία να το φτιάξουν μόνοι τους το γήπεδο και θα προσκαλέσουν τους «άρχοντες» για φιλικό αγώνα!

Καλούνται όλοι οι παλαίμαχοι της Βλαχέρνας, να υπογράψουν την επιστολή (που θα τους δοθεί μέσα στην εβδομάδα) και θα σταλεί/κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμοδίους (δήμο Τρίπολης, Ν.Π.Δ.Δ. Τρίπολης, Περιφέρεια Πελ/σου, τοπικούς βουλευτές, αρμόδια υπουργεία, γραφείο προέδρου της Βουλής, κ.α.).

Και μερικές φωτογραφίες, για να θυμηθούμε τα παλιά!!

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Χριστός Ανέστη!!

Νίκος Καβουρίνος (από μικρός ο τερματοφύλακας των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ)!

Σχόλια
  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    9 Απριλίου, 2018

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
    ΤΟ Δ.Σ. ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ “ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ”!!! Η Α.Ε.Β. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ!

  2. Παν. Χαρ. Λολώνης
    9 Απριλίου, 2018

    Συμφωνώ με την πρωτοβουλία και προσυπογράφω. Εφόσον υπήρξε όχληση από πλευράς δημοτών, θα έπρεπε οι δημοτικές αρχές ή να απαντήσουν ότι αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη αποκατάσταση (παρέχοντας βεβαίως αιτιολογία για την αδυναμία αυτή) είτε να τη χρονο-προγραμματίσουν και να την υλοποιήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα ορίσουν. Τους φόρους μας και τα τέλη μας, τουλάχιστον πολλοί από εμάς (για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία μας) τα πληρώνουμε μέχρι κεραίας στην ώρα τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι δημοτικές αρχές όσον αφορά στις υποχρεώσεις τους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια