Back to top
Τετάρτη, 11 Απριλίου, 2018 στις 6:04μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα η μνήμη του Οσίου Λεοντίου του «ασκήσαντος εν τη κωμοπόλη ταύτη». Οι συγχωριανοί μας και πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμήν του Οσίου. Ακούστηκαν οι θαυμάσιοι ύμνοι από την ακολουθία την οποία συνέταξε η Μοναχή Μελάνη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρα Μεγαλοπόλεως.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά των λειψάνων του Οσίου και της εικόνας του, καθώς και της εικόνας της Παναγίας των Βλαχερνών (από το Μοναστηράκι της Καστανιάς), στους δρόμους του χωριού.  Η Ιερά Λιτανεία έγινε με πάνδημη συμμετοχή των πιστών, με επικεφαλής τον κλήρο και πλαισιούμενη από την μπάντα του δήμου Τρίπολης.

Συλλειτουργήσαντες ιερωμένοι:

Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Καρύδης (Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλως)

Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Πιτοπουλάκης (Στεμνίτσα)

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μάρκου (Θεόκτιστο)

Αρχιερατικός επίτροπος περιφέρ. Αρκαδικού Ορχομενού, Κων/νος Πανουσόπουλος (Λεβίδι)

Ιερέας Ιωάννης Τσίτουρας (Κάψια)

Ιερέας Δημήτριος Προκόπος (Κανδήλα)

Ιερέας Αριστείδης Ζάβος (Λεβίδι)

Ιερέας Στυλιανός Πρεβεζιάνος (Δάρα)

Ιερέας Δημήτριος Τσεκούρας (Ταξιάρχες Τριπόλεως)

Ιερέας Κων/νος Κουβαβάς (Χωτούσα)

Ιερομόναχος Γρηγόριος Ασημακόπουλος (Ι.Μ. Παναγίας Προυσού Ευρυτανίας)

Ιερέας Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος (Βλαχέρνα)

Διάκονος Παναγιώτης Σταμάτης 

Διάκονος Βασίλειος Γούτσος

Ιδιαίτερη αναφορά στους καλλίφωνους ιεροψάλτες, που υπερέβαλαν εαυτόν αναμέλποντες ύμνους προς τιμήν του Αγίου. Τους πλαισίωσε και ο γέροντας Μάρκος από την έρημο του Αγίου Όρους.

Την θρησκευτική πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας (124 ΠΒΕ) ο επισμηναγός Νικολάου Κοσμάς, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Σταματάκος, η δασάρχης Βυτίνας κ. Βασιλική Σαράντη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, ο συγχωριανός μας δημοτικός σύμβουλος δήμου Τρίπολης, πρόεδροι/εκπρόσωποι γειτονικών κοινοτήτων και  εκπρόσωποι των Συλλόγων του χωριού μας.

Το παρόν έδωσαν μέλη της λαογραφικής εστίας Τρίπολης τα οποία ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές για τη περιφορά, με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο τους κ. Βασίλη Παναγόπουλο, καθώς και η μπάντα του δήμου Τρίπολης.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού μας, οργάνωσε άψογα την εορτή του Οσίου Λεοντίου και φιλοξένησε άψογα τους παρευρισκόμενους, που είχαν έρθει από πολλά μέρη της Ελλάδας. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας, ακολούθησε γεύμα στο Πνευματικό κέντρο του χωριού, από την εκκλησιαστική επιτροπή, προς τιμήν των επισήμων και του κόσμου.

Και του χρόνου!!

  

Στο Πνευματικό κέντρο της Βλαχέρνας, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των δώρων προς τιμήν της εορτής του Οσίου Λεοντίου. Τυχεροί αριθμοί: Νο 6415 (τυχερή η κ. Βρεττού Αναστασία, από Μενίδι), Νο 6422 (τυχερή η κ. Λιάκου Σοφία, από Σπάρτη), Νο 6598 (τυχερή η κ. Γαλή Καίτη, από Αχλαδόκαμπο) και Νο 6568 (αναζητείται ο τυχερός, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την εκκλησιαστική επιτροπή, στο τηλ. 6977.809988 ).

foto: Tsaril 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια