Back to top
Κυριακή, 20 Μαΐου, 2018 στις 9:20πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Διορισμός νέου Δ.Σ. της “ΑΣΠΡΟΦΟΣ”: Πρόεδρος ο Βασίλης Ν. Κουνέλης (από Βλαχέρνα).

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ASPROFOS ENGINEERING S.A., που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2018, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως ακολούθως:

Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Κουνέλης, ήδη μέλος του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ. Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με μακρά εμπειρία μαχόμενης δικηγορίας στους περισσότερους κλάδους δικαίου.

Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο κ. Πέτρος Παπασωτηρίου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 23 Οκτωβρίου 2015. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Πάτρας αποτελεί στέλεχος της εταιρείας από το 1996, με διαδοχική ανάληψη θέσεων στην ιεραρχία της εταιρείας και εμπειρία 22 ετών σε θέματα εκτέλεσης και διοίκησης μελετών στο χώρο του Oil & Gas.

Ο κ. Χριστόφορος Αντώτσιος παραμένει επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Χημικός Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε την καριέρα του στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης, το 1989. Στη συνέχεια ανέλαβε σημαντικές θέσεις, όπως Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Διασφάλισης Ποιότητας και Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΒΕΘ. Από το 2017 είναι Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης.

Ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν:

  • Ο Δρ. Σπυρίδων Λάττας, ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Χημικός Μηχανικός του Ινστιτούτου Πετρελαίων και Αερίων του Πλοϊέστι, αποτελεί στέλεχος της εταιρείας από το 1988. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στην μοντελοποίηση, προσομοίωση και αριστοποίηση διεργασιών. Διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών σε μελέτες διεργασιών και μελέτες ασφαλείας.
  • Ο κ. Ιωάννης Καλαθάς. Μηχανολόγος, μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα επιχειρησιακής έρευνας και οργανωτικού σχεδιασμού. Στον Όμιλο ΕΛΠΕ απασχολείται από τον Μάρτιο του 2012, ενώ από τον Νοέμβριο του 2015 κατέχει τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου.
  • Ο κ. Στέφανος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Διοίκηση Επιχειρήσεων, της Σχολής Νομικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε Οικονομικές Υπηρεσίες μεγάλων Ομίλων και από το 2012 έχει αναλάβει τη θέση Διευθυντή Λογιστικής του Ομίλου ΕΛΠΕ.
  • Παραμένει, τέλος, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Σόλων Φιλόπουλος, Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 11 Μαΐου 2021, με εξαίρεση το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σόλωνα Φιλόπουλο, του οποίου η θητεία λήγει στις 12 Ιουνίου 2019.

*** Η ASPROFOS Engineering Α.Ε., από την ίδρυσή της το 1983, είναι η μεγαλύτερη αμιγώς τεχνική και συμβουλευτική εταιρεία στην Ελλάδα, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε έργα Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου, Πετροχημικών και Υποδομών.

Η ASPROFOS  ανήκει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), το δυναμικό Όμιλο που πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ASPROFOS  σταθερά υποστηρίζει τα ΕΛΠΕ στην υλοποίηση των επενδυτικών της προγραμμάτων – αναβαθμίσεις, εκσυγχρονισμούς, νέες μονάδες, συντήρηση (διακοπή λειτουργίας) κλπ – παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης έργου.

Πηγή: www.asprofos.gr/el

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια