Back to top
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018 στις 11:39μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | TSARHL
“Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμό”… εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Χτύπα καρδιά μου στο ρυθμόμία εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που καταπιάστηκε με τον ρυθμό…αυτή η γενική έννοια ως τακτική επαναλαμβανόμενης κίνησης, η οποία διακρίνεται από μία περιοδικότητα που μπορεί να έχει εύρος από μερικά μικρο-δευτερόλεπτα έως και εκατομμύρια χρόνια.

Τον ρυθμό τον επινόησε η ανθρώπινη σκέψη και διαπέρασε την ομιλία, την ποίηση, την μουσική τον χορό των ανθρώπων και εκφράζει την οργανωμένη διαδοχή των γεγονότων που χρησιμοποιούνται στην κάθε τέχνη: των ήχων και σιωπών στη μουσική, τα βήματα και οι κινήσεις των χορευτών στο χορό, η οργάνωσή των λέξεων και προτάσεων στην ποίηση.

Στη μουσική, στον χορό και στην προφορική ποίηση, δημιουργείται και διατηρείται ένα μετρικό επίπεδο, το οποίο μπορεί να είναι ηχητικά εμφανές και παρόν, ή να υπονοείται και αποτελείται από μια επαναλαμβανόμενη ακολουθία πανομοιότυπων και διακριτών ερεθισμάτων μικρής διάρκειας, που εκλαμβάνονται ως σημεία στο χρόνο. Η χορευτική μουσική έχει άμεσα αναγνωρίσιμο πρότυπο κτύπων βασισμένο σε ένα χαρακτηριστικό ρυθμό και μέτρο, για παράδειγμα, το τάνγκο να χορεύεται στα 2/4 ώρα σε περίπου 66 παλμούς ανά λεπτό.

Στην εκδήλωση των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ μας έδειξαν με παραστατικό τρόπο, ότι το τσάμικο και το βαλς, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί χοροί έχουν ίδιο ρυθμό!!! Ή και ακόμη στα 7/8 το ας πάν να δουν τα μάτια μου Αρκαδικός σκοπός του γάμου με το χειμαριώτικο (πανηπειρωτικό συρτό) και άλλα που παρακολουθήσαμε σ΄ αυτή την μαγική βραδιά.

Την βραδιά άνοιξε η χορωδία του συλλόγου με καλωσόρισμα, παραδοσιακό τραγούδι του γλεντιού στην Ήπειρο “Φίλοι μου καλώς ορίσατε”, με την συμμετοχή της συμπατριώτισσας μας Σμαρούλας Τσαρουχά. Στους συντελεστές της βραδιάς, εκτός των άλλων, την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν ο Βήχας Κων/νος και ο συμπατριώτης μας Βαγγέλης Σωτ. Τσαρουχάς.

 

 

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ. Λολώνης
    21 Σεπτεμβρίου, 2018

    Συγχαρητήρια! Αντε και στα δικά μας με υγεία…

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια