Back to top
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2018 στις 11:33μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | TSARHL
Επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς,στην Παλαιά Βουλή!

«Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»

Έτος 1821 η μεγάλη επανάσταση των Ελλήνων που οδήγησε στην απελευθέρωση από την τουρκοκρατία και την ίδρυση του ελληνικού έθνους. Το κίνημα της ανεξαρτησίας άρχισε από τις παραδουνάβιες ηγεμονίες τον Φεβρουάριο του 1821 υπό την ηγεσία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και ταυτόχρονα εκδηλώθηκε και στον κύριο Ελληνικό χώρο με ηγετική μορφή τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Στην διάρκεια του αγώνα ξεχώρισαν πολλές ηγετικές μορφές αγωνιστών, πολλοί εξ αυτών κατάγονταν από την Αρκαδία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, η Ένωση Τριπολιτών Αττικής και ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού, πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα: «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στην Παλαιά Βουλή και ώρα 7:00μμ. Στην εκδήλωση ζωντάνεψαν τόποι και πρόσωπα από όλοι την Αρκαδία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 μέσα από την παρουσίαση του Ιστορικού ντοκιμαντέρ του Σωτηρίου Λαμπρόπουλου και τους ομιλητές: Ηλίας Γιαννικόπουλος Δρ. Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου αναδεικνύοντας τους Αγωνιστές από την Γορτυνία καθώς και τους τόπους που έλαβαν Ιστορικά γεγονότα καθώς και μορφές του πνεύματος που έδωσαν στον αγώνα την σπίθα της επανάστασης, Θανάσης Κυριαζόπουλος, Φιλόλογος, ανέδειξε τους τόπους και αγωνιστές των επαρχιών Μεγαλόπολης και Κυνουρίας,  Ουρανία Αναγνωστοπούλου, Φιλόλογος Ιστορικός, μίλησε για τους Αγωνιστές της Μαντινείας, τους αγώνες και μάχες που εδόθησαν σ΄αυτήν και ιδιαίτερα για την Άλωση της Τριπολιτσάς την 23 Σεπτεμβρίου του 1821.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος. Ακολούθησε ο καλλίφωνος πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος, τραγουδώντας το τραγούδι “Στα Τρίκορφα μες την κορφή”. Συνέχισαν οι ομιλητές της βραδιάς και τέλος έκλεισε η βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια με την ορχήστρα Εθνικής Μουσικής τραγουδώντας, ο Χρήστος Μυλωνάς. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη, κ.Κατριβάνος, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, κ. α. και πλήθος κόσμου σε μια κατάμεστη αίθουσα καταχειροκροτώντας τους ομιλητές και τραγουδοποιούς.

 

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια