Back to top
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 στις 8:11μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Προμήθεια και εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών στο Μαίναλο!
Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου της 01/10/2018 (πρακτ.18) εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΠΕΛ, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Πελοπόννησος Α.Ε., η προμήθεια και εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών στην ΠΠΕΛ.
 
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Αρκαδίας, προβλέπεται:
 
•Σύνδεση μονοπατιού Mainalon Trail με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κατεύθυνση προς Αρχαία Ολυμπία.
Περιπατητικά μονοπάτια όρους Μαίναλου.
• Περιπατητικά μονοπάτια Παρράσιου Πάρκου Αρκαδίας (Λύκαιο Όρος).
•Περιπατητικά μονοπάτια όρους Πάρνωνα.
•Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 Αρκαδίας.
 
 
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών και μονοπατιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και η σήμανση αυτών. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν ενέργειες βελτίωσης της προσβασιμότητας του δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που περιλαμβάνουν εργασίες καθαρισμού, κλαδεύσεων και μικρές παρεμβάσεις αποκατάστασης πρόσβασης και αντιστήριξης κατά μήκος των διαδρομών όπου κριθεί αναγκαίο. Εν συνεχεία θα γίνει σηματοδότηση του δικτύου διαδρομών με την προμήθεια και χρήση πινακίδων σήμανσης και θέσης, πινακίδων αλλαγής κατεύθυνσης και πινακίδων πληροφόρησης τοποθετημένες σε χαρακτηριστικές θέσεις, με προσδιορισμό του σημείου εγκατάστασης και χρωματική αποτύπωση του ίχνους των περιπατητικών διαδρομών/μονοπατιών. Προβλέπεται επίσης και η προμήθεια ειδικού χρώματος σήμανσης για τις περιπτώσεις όπου δε θα καταστεί δυνατή η τοποθέτηση πινακίδας. Επιπλέον στο αντικείμενο της παρούσης περιλαμβάνονται και δράσεις προβολής και προώθησης του δικτύου των περιπατητικών διαδρομών/μονοπατιών με τη δημιουργία ιστοχώρου και ηλεκτρονικών υποδομών (δημιουργία και ανάρτηση περιεχομένου, διαχείριση χαρτών και διαδρομών, δημιουργία εικαστικών, δημιουργία και αρχική λειτουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης – social media, κλπ.).
 

 
Το κυρίως δίκτυο μονοπατιών
απαρτίζεται από τις εξής διαδρομές:
 
Το πρώτο μονοπάτι στο εξής θα ονομάζεται κίτρινη διαδρομή: Βλαχέρνα – Βυτίνα – Πυργάκι – Ελάτη– Στεμνίτσα.
Το δεύτερο μονοπάτι στο εξής θα ονομάζεται κόκκινη διαδρομή: Λεβίδι – Οστρακίνα – Αλωνίσταινα –Περδικαίικα – ∆ημητσάνα – Ατσίχωλος – Καρύταινα
Το τρίτο μονοπάτι στο εξής θα ονομάζεται πορτοκαλί διαδρομή: Βλαχέρνα – Οστρακίνα – Καρδαράς –Ροεινό – Πιάνα – Σύρνα – Ψάρι.
Το τέταρτο μονοπάτι στο εξής θα ονομάζεται μπλε διαδρομή: Βαλτεσινίκο – Ελάτη – Αρκουδόρεμμα –Μανταίικα – Συλίμνα – Τρίπολη.
Το πέμπτο μονοπάτι στο εξής θα ονομάζεται πράσινη διαδρομή: Βαλτεσινίκο – Νυμφασία – Βυτίνα –Αλωνίσταινα – Ροεινό – Κάψια – Τρίπολη.
Αξίζει να σημειωθεί πως τμήματα των διαδρομών του πράσινου, πορτοκαλί και κίτρινου μονοπατιού, συμπίπτουν – αποτελώντας τμήματα, του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.
 
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια