Back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 στις 11:06μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg
Ένταξη της Τρίπολης στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Πόλεων που κάνουν χρήση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων»

Ο Δήμος Τρίπολης είναι πλέον η πρώτη επαρχιακή πόλη μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων.

Για την προώθησή της και τις δυνατότητες που δίνει στους κατόχους της, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, προϊστάμενος του τμήματος παρακολούθησης περιφερειακών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Αρχικά ο Δήμαρχος ανέφερε: «Δεν είναι μόνο οι εκπτώσεις που παρέχει αυτή η κάρτα σε νέους από 13 έως 30 ετών αλλά και άλλα πακέτα παροχών στους νέους ανθρώπους… ίσως πάνω από 6μιση εκατομμύρια μέλη – νέοι σε όλη την Ευρώπη κάνουν χρήση αυτής της κάρτας… αυτό μας βοηθά… με τη συμμετοχή μας στο δίκτυο προωθούμε την περιοχή μας σε εν δυνάμει νέους επισκέπτες. Ταυτόχρονα μια σειρά τοπικών επιχειρήσεων συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό… έτσι συνδράμουμε όλοι για την υλοποίηση αυτού του Ευρωπαϊκού προγράμματος».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής από την πλευρά του, συνεχάρη τον Δήμαρχο Τρίπολης και τη Γενική Γραμματεία Γενιάς, για την ανάληψη της πρωτοβουλίας προώθησης της Ευρωπαϊκής κάρτας νέων και ανέφερε τα εξής: «Η συγκεκριμένη κάρτα έχει πολλαπλές δυνατότητες και οφέλη… δεν στεκόμαστε μόνο στις εκπτωτικές της παροχές αλλά κυρίως στο ότι η Τρίπολη είναι η πρώτη επαρχιακή που κατάφερε να έχει την κάρτα αυτή ώστε να διαφημιστεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο η Τρίπολη. Για την οικονομική συγκυρία που διανύσουμε η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα να αρχίζει η Τρίπολη να αποκτά αναγνωρισιμότητα. Μακάρι να μιμηθούν και άλλοι Δήμοι τις κινήσεις του Δήμου Τρίπολης».

Σε μελλοντικό χρόνο σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα οργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις της πόλης και το πώς θα μπορούν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο Μπάμπης Παπαϊωάννου εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: «Από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρωτοβουλία του Δήμου Τρίπολης να μας καλέσει και να ξεκινήσουμε την δράση εφαρμογής της Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων και επίσης γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό, συνεργάτη και υποστηρικτή το Επιμελητήριο Αρκαδίας αρά η επιχειρηματική κοινότητα, υποστηρίζει και συνεισφέρει στην προσπάθεια ανάπτυξης της κάρτας στην περιοχή της Τρίπολης και της Αρκαδίας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου: Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθώντας στην Ελλάδα ένα εργαλείο επικοινωνίας, πληροφόρησης, κινητικότητας και ψυχαγωγίας των νέων Ευρωπαίων πολιτών, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων!

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 – 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30. Για τα ΑΜΕΑ στοιχίζει μόνο 2 ευρώ. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 34 χώρες της Ευρώπης!

Ειδικές εκπτώσεις σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:

Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές, ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Εκπαίδευση: προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού.

Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.

Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων

Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.

Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί, φαρμακεία.

Αθλητισμός: γυμναστήρια.

Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής

Υπηρεσίες: τηλεφωνία και internet

Για περισσότερες πληροφορίες για την απόκτηση της Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων, μπορείτε να καλείτε στο 2713 600 406 (Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Τρίπολης) ή επισκεφθείτε το site europeanyouthcard.gr/

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια