Back to top
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2019 στις 3:15μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Υπογράφτηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου: “Αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης σε χωριά της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Μετά το σπουδαίο έργο της αντικατάστασης του αγωγού της Πιάνας, ένα ακόμα μεγάλο έργο γίνεται πράξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου υδατικών έργων Μεθυδρίου των Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί καθημερινά πετυχαίνουμε στόχους και ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Αναλαμβάνουμε δύσκολες ευθύνες σε δύσκολες συνθήκες, εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και αποδίδουμε πλήρως ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης οι οποίοι συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Μεθυδρίου ή με δεξαμενές του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τους οικισμούς των Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Χωτούσας, Παναγίτσας της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου προκύπτει από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κοινότητες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Μετά την κατασκευή των έργων θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα νερού και καλύτερη ποιότητα νερού για τους κατοίκους και θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις παροχές τόσο των λοιπών οικισμών, όσο και της Τρίπολης.  

πηγή: pna.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια