Back to top
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2019 στις 2:15μμ | Κατηγορία: Εκλογές | argy
Εκλογές 2019: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για τις Κοινοτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Δημοτικές εκλογές:

Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια:

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο ή τρεις Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς. Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς, είναι έγκυρο και προσμετράτε υπέρ του Συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.

Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες (όπως ο δήμος Τρίπολης), ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

1) Α: σε έναν (1) Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική, (όπως η εκλογική περιφέρεια-δημοτική ενότητα Λεβιδίου)

Β: σε έναv ή δύο ή τρεις Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες

Kαι:

2) σε έναν (1) Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο οποιασδήποτε άλλης εκλογικής περιφέρειας του οικείου Δήμου.

Με άλλα λόγια, ο εκλογέας μπορεί να θέσει έναν ή περισσότερους σταυρούς, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής του περιφέρειας, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος και έναν σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς, είναι έγκυρο και προσμετράται υπέρ του Συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια