Back to top
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ “ΑΜΑΛΘΕΙΑ” ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
Μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2011.
Τα μέλη του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αμάλθεια», μετέτρεψαν το στίγμα που αποτελούν για πολλούς τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας, σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας εντυπωσιάζοντας το κοινό.
Υπό τις θεραπευτικές οδηγίες του Ψυχιάτρου Γιάννη Κουτσανδρέα και της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου, με την υποστήριξη πολλών εθελοντών φίλων της Αρκαδίας όπως του φωτογράφου Διονύση Ραφτόπουλου που ερχόταν από την Αθήνα στην Τρίπολη για να διδάξει στους θεραπευόμενους στο σχετικό εξάμηνο εργαστήριο που προηγήθηκε, τα άτομα με ψυχικά προβλήματα επέλεξαν να μιλήσουν για τα ταξίδια, τη μοναξιά και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα από τις φωτογραφίες τους, στέλνοντας σαφές το μήνυμα για Κοινωνική Ένταξη και σεβασμό στις προσπάθειες για αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρώην Αντινομάρχης Κώστας Μυλωνάς, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά» Δημήτρης Παυλής με τα  μέλη του συνδυασμού του, Παναγιώτη Παπαχρόνη και Σωτήρη Παπαδημητρίου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς, ο μόνος Αντιδήμαρχος με αναπηρία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και Μέλος της Επιτροπής νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση και συμμετείχαν στα μουσικοθεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Κέντρου, ενώ έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς αλλά και στην επιστημονική ομάδα που έκαναν την Τέχνη ειρηνικό αλλά ισχυρό όπλο έκφρασης των ΑμεΑ.
Παρʼ όλα αυτά εντύπωση προξένησε σε όλους η απουσία στήριξης της εκδήλωσης από τη Δημοτική Αρχή της Τρίπολης.
Παράλληλα, οι κύριοι Παυλής και Αυγουλάς συζήτησαν για την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει με γενναίες δαπάνες και έργα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ειδικά στη σημερινή εποχή που κατηγορίες όπως τα ΑμεΑ πλήττονται ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, ενώ ο κ. Παυλής ζήτησε συγγνώμη από τον νεαρό Αντιδήμαρχο για τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια που τον δυσκόλεψαν να φτάσει στο Πνευματικό Κέντρο και ας μην ήταν δική του ευθύνη και τον κάλεσε να ξεκινήσουν σύντομα μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στην Αρκαδία γύρω από θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια