Back to top
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:19μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | THANOS
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Καθοριστική ήταν η παρουσία και η παρέμβαση των κατοίκων στο χθεσινοβραδινό Δ.Σ. του Δήμου Τρίπολης, στην συζήτηση του θέματος της νομικής εκπροσώπησης ή όχι του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης της ίδρυσης της μονάδας παραγωγής σκυροδέματος στην είσοδο του χωριού. Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων του χωριού, έδωσαν το παρόν και δια στόματος Νικολάου Καβουρίνου, ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους. Η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε στην έναρξη του Δ.Σ. πως δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης στο ΣΤΕ αφού η άδεια εγκατάστασης της εν λόγω ενδιαφερόμενης επιχείρησης, έχει λήξει και άρα δεν χρειάζεται νομική υπεράσπιση ο Δήμος. 

Η παρέμβαση του εκπροσώπου των κατοίκων, πως μπορεί να έχει λήξει η άδεια εγκατάστασης, υπάρχει όμως και η περιβαντολογική άδεια (που είναι σε ισχύ), καθώς και όλα τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε για την εν λόγω υπόθεση (Παραδοσιακός και Μαρτυρικός οικισμός Βλαχέρνας, ανάπτυξη και άλλων ιδίων επιχειρήσεων με αφορμή την εγκατάσταση της εν λόγω επιχείρησης, περιβαντολογικά προβλήματα, περιοχή NATURA, θέμα χωροθέτησης της εν λόγω επιχείρησης-είσοδος χωριού, απόσταση από την δασική έκταση (μόλις 23μ), διάδοχη κατάσταση του Δήμου Τρίπολης όσο αφορά αποφάσεις  του τέως Δήμου Λεβιδίου, μη τεκμηριωμένη και χωρίς σχετική νομική γνωμοδότηση την παραπομπή του θέματος σε Δ.Σ. και όχι ορισμός δικηγόρων για την υπόθεση (συνεδρ.23/8-12-2011) κ.α.), πίεσαν στην αλλαγή της θέσης και στάσης του Δ.Σ. για την υπόθεση.

Έτσι αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος στο ΣΤΕ για την υπόθεση και να ζητήσει αναβολή της, ώστε να έρθει ο φάκελλος της υπόθεσης πάλι στο Δ.Σ. για ενημέρωση και συζήτηση, παρουσία δικηγόρων και μηχανικών και να αποφασιστεί εκ νέου η νομική υπεράσπιση του Δήμου. Σε περίπτωση που δεν θα κάνει δεκτή την αναβολή το ΣΤΕ, τότε ο δικηγόρος που θα ορισθεί θα συνεχίσει την νομική υπεράσπιση του Δήμου, κατά των αποφάσεων 7386/2006 και 4721/2006. 

Σημειώνουμε ότι στο Δ.Σ. ο Δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισηγητή της υπόθεσης στο ΣΤΕ σχετικά με την αναβολή της υπόθεσης. Επίσης αναφέρουμε την παρέμβαση της Αντιδημάρχου κ. Μ. Εικοσιδέκα, η οποία ανέφερε πως είναι αντίθετη με την δημιουργία  της εν λόγω μονάδας στην είσοδο της Βλαχέρνας.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, ζήτησε περισσότερη ενημέρωση από τον Δήμαρχο, ενώ υπήρχαν και αιχμές από τους κ.κ. Παυλή και Τσαμούλο, ότι δεν έχουν στην διάθεσή τους τα έγγραφα που έπρεπε να τους προσκομίσει ο Δήμαρχος νωρίτερα. Ακόμη ο κ. Γεωργακόπουλος και ο κ. Νικολάου από την αρχή μέχρι το τέλος του Δ.Σ. υποστήριξαν τον ορισμό της νομικής υπεράσπισης του Δήμου στο θέμα και να αποφασίσει τελικά το ΣΤΕ για την υπόθεση. Επίσης ο κ.Δελφάκης ανέφερε πως τα πράγματα είναι απλά και χρειάζεται μια εξουσιοδότηση να δοθεί στον Δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον Δήμο στο ΣΤΕ.

Τέλος στο Δ.Σ. δόθηκε ο λόγος και στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας, Τάσο Τσαρουχά, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του, στην εγκατάσταση της μονάδας τσιμέντων όπως είπε και αναφέρθηκε στο πρόβλημα του νερού που θα επιδεινωθεί για την Βλαχέρνα, σε περίπτωση ίδρυσης αυτής της μονάδας.

Σχόλια
  1. ΤΡΥΦΩΝ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
    14 Φεβρουαρίου, 2012

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

  2. PANOS AIBALHS
    14 Φεβρουαρίου, 2012

    Περιμένουμε και από τον ιστορικό Δήμο της Τριπολιτσάς να πάρει θέση και να αποτρέψει το σχεδιασμένο έγκλημα της τσιμεντοβιομηχανίας στο παραδοσιακό χωριό της Βλαχέρνας. Και να τους προτείνουν να πάει να εγκατασταθεί στον χώρο της ΒΙΠΕ Τρίπολης που έχει δημιουργηθεί για ανάλογες βιομηχανίες….

  3. Μάνθος Γιώργος
    14 Φεβρουαρίου, 2012

    Τηλέφωνησε στον εισηγητή του ΣΤΕ??????
    Δηλαδή έχοντας σα δεδομένο ότι ο πολιτικός μηχανικός Σμυρνιώτης είναι ολοφάνερα υπέρ του τσιμεντάδικου, τι είπε στον εισηγητή??????????
    Ότι ο Δήμος αδιαφορεί?????
    Είχε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό συμβούλιο????
    Με ποιό δικαίωμα???????
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ.ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.
    Συγχαρητήρια σους Βλαχερναίους και στους λίγους Δαραίους που ήταν εκεί.

  4. sophia kolliopoulou petsa
    15 Φεβρουαρίου, 2012

    BRAVO SE OLOUS SAS THERMA SYGHARTHRRIA

  5. θανος
    15 Φεβρουαρίου, 2012

    τι να παρει μερος ο δημος, εδω το θεωρουσαν κιολας οτι το θεμα εχει ληξει, οτι δεν υπηρχε καν θεμα για συζητηση και μεγαλο μερος των συμβουλων δεν ειχαν ενημερωθει καν για το συγκεκριμενο θεμα….. οτι να ναι……

  6. Κουτσούγερας Γ.Θανάσης
    16 Φεβρουαρίου, 2012

    Μπράβο για την παρέμβαση αλλά παιδιά καλό είναι να υπάρχει καλύτερη κινητοποίηση για να είμαστε πιο πολλοί όταν συζητούνται τέτοιες υποθέσεις.Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια