Back to top
Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2012 στις 10:30πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ΝΑΙ στην παράσταση των δικηγόρων στο ΣΤΕ, για την υπόθεση της ίδρυσης μονάδας μπετόν στη Βλαχέρνα

Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα των προσφυγών στο ΣΤΕ που έχει κάνει ο πρώην Δήμος Λεβιδίου, κατά των αποφάσεων αδειοδότησης, της υπό ίδρυση μονάδας παραγωγής μπετόν στην είσοδο της Βλαχέρνας.

Το θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, με πρόταση του Δημάρχου να εξεταστεί εάν πρέπει να παραστούν οι δικηγόροι υπεράσπισης του Δήμου, στο ΣΤΕ, για την συγκεκριμένη υπόθεση. Στη προηγούμενη συζήτηση που είχε γίνει (Δημοτικό Συμβούλιο 13/02/2012), η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε, πως δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης κατά την εκδίκαση στο ΣΤΕ αφού η άδεια εγκατάστασης της εν λόγω ενδιαφερόμενης επιχείρησης, έχει λήξει και άρα δεν χρειάζεται νομική υπεράσπιση ο Δήμος. Μετά τη παρέμβαση των κατοίκων και των φορέων δια του εκπροσώπου τους, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί εξουσιοδότηση στον δικηγόρο Β.Κουνέλη να παραστεί στην συζήτηση στο ΣΤΕ και να ζητήσει αναβολή, έτσι ώστε να έρθει ο σχετικός φάκελος της υπόθεσης  στο Δ.Σ. και να λάβει το σώμα πλήρη ενημέρωση. Πράγματι η αναβολή υπήρξε (για 21/03/2012), λόγω όμως αποχής των δικηγόρων.

Χθες λοιπόν (20/03/2012), μόλις μία μέρα πριν την συζήτηση της υπόθεσης στο ΣΤΕ, συζητήθηκε πάλι η υπόθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν της τοποθέτησης και των επισημάνσεων  του δικηγόρου Β.Κουνέλη, το Δ.Σ. αποφάσισε ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ τελικά οι δικηγόροι υπεράσπισης του Δήμου στο ΣΤΕ και μάλιστα ΝΑ ΜΗΝ αντικατασταθούν αλλά να είναι οι ίδιοι.

Πρέπει να αναφέρουμε πως η αντιπολίτευση σύσσωμη και ξεκάθαρα (παράταξη ΠΑΥΛΗ, ΔΕΛΦΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΟΚΑΡΗ) πρότειναν από την αρχή να παραστούν οι δικηγόροι στο ΣΤΕ και να αποφασίσει η δικαιοσύνη για την πορεία της υπόθεσης. Από την συμπολίτευση (παράταξη Δημάρχου), ακούστηκαν αντίθετες γνώμες, όπως η μη παράσταση των δικηγόρων ή η αλλαγή των δικηγόρων,κ.α. Τελικά η εισήγηση του Δημάρχου ήταν να υπάρξει νομική υπεράσπιση του Δήμου στην σημερινή (21/03/2012) συζήτηση στο ΣΤΕ, χωρίς να αλλάξουν οι δικηγόροι, με επισήμανση όμως να διορθωθούν κάποια πράγματα στο υπόμνημα τους, προς το ΣΤΕ. Ο δικηγόρος Βασίλειος Κουνέλης, ανέφερε στο σώμα, πως ήδη αυτά τα σημεία που επισήμανε ο Δήμαρχος, έχουν διορθωθεί και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Σήμερα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση της υπόθεσης στο ΣΤΕ και οι νομικοί σύμβουλοι που έχουν χειριστεί την υπόθεση ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

Σημειώνουμε πως στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζε η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου κ. Μαρία Εικοσιδέκα λόγω ασθένειας, ενώ αναφέρουμε και την απουσία μερικών συμβούλων της συμπολίτευσης την ώρα της συζήτησης του έκτου θέματος, που ήταν η υπόθεση που αφορούσε την Βλαχέρνα. 

Για την αντιπολίτευση αναφέραμε προηγούμενως την θέση της, πρέπει όμως να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης  Γιώργο Σαμαρτζή,  που ήταν απόλυτα ξεκάθαρος ότι η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μπετόν δεν πρέπει να γίνει στην συγκεκριμένη θέση και να παραστούν οι δικηγόροι στο ΣΤΕ και να υπερασπίσουν την θέση αυτή. Ακόμη σε κάθε περίπτωση υπέρ της συμμετοχής των δικηγόρων, τάχθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιλτιάδης Κοκκινάκος και Σπυριδούλα  Πετροπούλου.

Τέλος αναφέρουμε και την θέση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας, Τάσου Τσαρουχά, που δήλωσε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του για την ίδρυση αυτής της μονάδας στο χωριό μας, ενώ εξέφρασε και τα παράπονά του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο, για την μη πρόσκλησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώς όφειλαν να κάνουν. Πράγματι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπόζος, δέχθηκε την παρατήρηση του Προέδρου. Επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο κ. Καλτεζιώτη (που μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ.Τζανή, ήταν “θερμοί υποστηρικτές” της ίδρυσης της συγκεκριμένης μονάδας), του έθεσε το ερώτημα: τι θα έλεγε αν η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μπετόν γινόταν στην είσοδο του Κάψια;;”. Απάντηση βέβαια δεν πήρε.  

Η μεταστροφή της Δημοτικής Αρχής να εισηγηθεί να παραστούν τελικώς οι δικηγόροι στο ΣΤΕ (και μάλιστα οι ίδιοι που είχαν οριστεί από τον πρώην Δήμο Λεβιδίου), αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχία για την Βλαχέρνα, για τους φορείς της και τους κατοίκους της. Η Βλαχέρνα για αυτό το θέμα κινήθηκε ομαδικά και αποτελεσματικά. Οι φορείς, οι κάτοικοι, οι νομικοί εκπρόσωποι, είχαν δίκαια επιχειρήματα και λόγο και κινήθηκαν με γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη για το χωριό τους. Και χθες και την προηγούμενη φορά έδωσαν το παρόν στο Δ.Σ., υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημά τους. Αναμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ, (εφόσον συζητηθεί σήμερα), που σύμφωνα με την συνήθη πορεία μπορεί να εκδοθεί και σε ένα χρόνο περίπου.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια