Back to top
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2010 στις 1:48μμ | Κατηγορία: Άρθρα | dimmeg

Χιονοδρομικό Μαινάλου

Πρόκειται για το πιο κοντινό στην Αθήνα και ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της υπερσύγχρονης πια εθνικής οδού Αθηνών – Τριπόλεως. Απέχει 30χλμ. από την Τρίπολη, 120χλμ. από την Καλαμάτα, 90χλμ. από το Ναύπλιο και τη Σπάρτη και μόλις 162χλμ. από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων 20χλμ. επαρχιακού δρόμου εκπληκτικής ομορφιάς μέσα από κατάφυτα έλατα. Το χιονοδρομικό συνδέεται επίσης με τη Βυτίνα με δασικό δρόμο κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά του βουνού. Το Χιονοδρομικό του Μαινάλου βρίσκεται στη θέση “Οροπέδιο της Οστρακίνας” κοντά στην κορυφή του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.550μ.-1.770μ. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1965 με έναν αναβατήρα που ήταν πρόχειρη ιδιοκατασκευή. Ο πρώτος «σύγχρονος» αναβατήρας εγκαταστάθηκε το 1968 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 εγκαταστάθηκε ο δεύτερος αναβατήρας, στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο τρίτος και τελευταία το baby lift. Από την περίοδο 2004 – 2005 το χιονοδρομικό κέντρο έχει περάσει για εκμετάλλευση στην ιδιωτική εταιρεία ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΑΕΤΕ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι η εταιρεία Κλαουδάτος, γνωστή για την εξειδίκευσή της στα χειμερινά σπορ και γενικότερα στο χώρο. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει μια από τις καλύτερες πίστες για σκι στην Ελλάδα και προσελκύει πολλούς φίλους του σπορ από την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Διαθέτει:

  • Ειδικό πάρκο για μηχανάκια ATV («γουρούνες»-snowmobiles), που αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών που αγαπούν τα μηχανοκίνητα σπορ.
  • Snowpark – υπάρχει ήδη πίστα διαμορφωμένη για snowtubes- στο οποίο λειτουργεί και πλαστική πίστα για σκι.
  • Ανακαινισμένο κεντρικό σαλέ για καφέ, ποτό αλλά και πρόχειρο φαγητό.
  • Καντίνα-μπυραρία δίπλα στη σχολή σκι με σουβλάκια, μπίρες, αναψυκτικά και καφέ.
  • Δύο σχολές σκι (εκ των οποίων η μία είναι του Κλαουδάτου, με προγράμματα εκμάθησης σκι για όλα τα επίπεδα), καθώς και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.
  • Snowhawk Chalet, ένα snowbar δίπλα στην πίστα Ερατώ, σε υψόμετρο 1.600 μ., ανάμεσα σε συστάδες ελάτων, με πανοραμική θέα.

Το κοινό που ταιριάζει στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου είναι οι οικογένειες, αφού ενδείκνυται για παιδιά, μιας και είναι ένα ήπιο βουνό, έχει εύκολη πρόσβαση (το πιο κοντινό και με τον ευκολότερο δρόμο από Αθήνα), ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

 



Σχόλια
  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
    26 Φεβρουαρίου, 2010

    Όμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο και εύκολα προσβάσιμο… Εντυπωσιακές φωτογραφίες…

  2. Μεγρέμης Δημήτρης
    26 Φεβρουαρίου, 2010

    Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέρασε από το χιοδρομικό πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες κόσμος. Απαιτούνται πλέον έργα υποδομής στο βουνό τα οποία εκτός της βελτίωσης του επιπέδου των περεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες, θα μπορούσαν να είναι σημαντική πηγή εσόδων για το Δήμο. Μιλάω για έργα όπως χώρος parking, βανάκια τα οποία θα κάνουν δρομολόγια όλη τη μέρα από και προς το δημόσιο δρόμο και θα ανεβάζουν τους skier στο βουνό και άλλα τέτοια έξυπνα. Το χιονοδρομικό είναι σοβαρός πόλος έλξης.

    Εμείς οι Βλαχερναίοι μπορούμε να συνεχίσουμε να μην κάνουμε καμία προσπάθεια για τουριστικές υποδομές στο χωρίο μας. Προτείνω να βάλουμε μια ταμπέλα που να λέει “ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”. Καλό ύπνο!!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια