Back to top
Σάββατο, 7 Ιουλίου, 2012 στις 7:16μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΕΑ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Από την 1 Αυγούστου 2012, η ενορία της Βλαχέρνας, θα μείνει χωρίς Ιερέα.  Ο σημερινός Ιερέας του χωριού μας, π.Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος, μετά από αίτημά του, προς την ΙΜΜΚ, μετατίθεται στην Τρίπολη. Έτσι από την 1 Αυγούστου, θα έρχεται μόνο μία φορά τον μήνα στο χωριό μας. Ουσιαστικά το χωριό μας, μένει χωρίς Ιερέα και η ενορία μας κενή. Από τον Ιανουάριο του 2007 με την χειροτόνηση του π.Παναγιώτη στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου, το χωριό μας είχε το δικό του νέο Ιερέα και πράγματι μετά από καιρό επήλθε ανακούφιση, για το θέμα αυτό. Τώρα αναπάντεχα βλέπουμε να μένουμε χωρίς Ιερέα. Και πάλι θα βουβαθεί η καμπάνα του χωριού μας!!! Η παρουσία Ιερέα στη Βλαχέρνα, είναι απαραίτητη και χρήσιμη. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και η ΙΜΜΚ να μην μας αφήσει χωρίς Ιερέα.

Σχόλια
  1. NTZ
    8 Ιουλίου, 2012

    θα ειναι κριμα να μεινει παλι η εκκλησια μας χωρις παπα … αυτα τα προβληματα θα επρεπε να εχουν ληθει πριν δημιουργηθουν και η Εκκλησια να εχει παρει τα μετρα της ωστε να μην μενουν τα χωρια χωρις παπαδες …

  2. ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ – ΛΩΛΟΥ
    8 Ιουλίου, 2012

    Ο παπάς θα πρέπει πρώτα να αντικατασταθεί και μετά να μετακινηθεί!! θα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να αποσπάσουμε υπόσχεση αντικατάστασης απο τον Δεσπότη!!
    Ο παπά – Παναγιώτης είναι πολύ αγαπητός στο χωριό και πιστεύω πως και Αυτός ειναι ευχαριστημένος και μας εφνιδίασε η επιθυμία του να μετακινηθεί!

  3. π. Παναγιώτης
    9 Ιουλίου, 2012

    Θέλω να διαψεύσω το σχόλιο οτι η Βλαχέρνα μένει χωρίς ιερέα, καθώς παραμένω στα καθήκοντα του εφημερίου Βλαχέρνας, απλώς λόγω έλειψις Ιερέων θα εξυπηρετώ και μια Εκκλησία η οποία δεν είναι ενορία, και δε θα μπορούσα να μετατεθώ.

  4. ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ – ΛΩΛΟΥ
    9 Ιουλίου, 2012

    Η διάψευση , εκ μέρους του π. Παναγιώτη περί οριστικής μετάθεσης του, μας ανακούφισε, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε πόσες φορές το μήνα θα λείπει απο το χωριό μας και τη εκκλησία του. Αγαπάμε πολύ τον παπά μας και τον θέλουμε δικό μας στο χωριό μας!!

  5. Δημήτρης Μεγρέμης
    10 Ιουλίου, 2012

    Με όλο το σεβασμό π. Παναγιώτη, δηλαδή θα έχουμε Ιερέα στο χωριό μας και τις 4 Κυριακές του κάθε μήνα (όπως τώρα), ανεξάρτητα αν έχουμε κοινωνικό γεγονός (γάμο, μνημόσυνο, κλπ);;;

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια