Back to top
Κυριακή, 19 Μάιος, 2019 στις 1:33μμ | Κατηγορία: Παιδεία Χωρίς κατηγορία | J.Arkas
Μεγάλη βράβευση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στα Education Leaders Awards

Στις καλύτερες πρακτικές της εκπαίδευσης συγκαταλέγονται οι «Καινοτόμες μαθησιακές εμπειρίες επιστήμης και τεχνολογίας» , που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας. Οι εμπειρίες αυτές αφορούν δράσεις σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, υλοποίηση προγραμμάτων  επιστήμης και τεχνολογίας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς επιστημονικούς οργανισμούς (CERN, ESA), συμμετοχή σε φεστιβάλ επιστήμης, καινοτομίας και διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, κα.

Στο σχολείο απονεμήθηκε το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» Α/θμιας εκπαίδευσης, κατά την τελετή απονομής των Education Leaders Awards 2019, την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καρούντζος Ιωάννης από τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη.

Read the rest of this entry »

Σάββατο, 18 Μάιος, 2019 στις 5:05μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε το έργο για τον οδοφωτισμό στην Εθνική οδό που διασχίζει την Βλαχέρνα. Ένα αίτημα των κατοίκων και των τοπικών και δημοτικών αρχών, υλοποιείται, προς όφελος και ασφάλεια των περαστικών οδηγών και των πεζών.

 

Παρασκευή, 17 Μάιος, 2019 στις 10:48μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΚΑΙ ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

«Η Βλαχέρνα τα τελευταία 5 χρόνια»

Το χωριό μας τα χρόνια αυτά, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε μια αρμονική λειτουργία και να έχει ρυθμούς ανάπτυξης, οδεύει σε μια οδό όπου μας οδηγεί στον γκρεμό.  Η Βλαχέρνα είναι όπως γνωρίζουμε ένα παραδοσιακό χωριό και γι’ αυτό έχουμε αγωνιστεί όλοι.

Στις 2 αυτές φωτογραφίες βλέπουμε ένα παραδοσιακό γεφύρι στο χωριό όπου ενώ θα έπρεπε να στολίζει την Βλαχέρνα, είναι παντελώς παρατημένο χωρίς την απαιτούμενη συντήρηση όπου του αρμόζει.

 

 

Παρασκευή, 17 Μάιος, 2019 στις 2:15μμ | Κατηγορία: Εκλογές | argy
Εκλογές 2019: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο για τις Κοινοτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Δημοτικές εκλογές:

Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια:

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο ή τρεις Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς. Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς, είναι έγκυρο και προσμετράτε υπέρ του Συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.

Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες (όπως ο δήμος Τρίπολης), ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

1) Α: σε έναν (1) Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική, (όπως η εκλογική περιφέρεια-δημοτική ενότητα Λεβιδίου)

Β: σε έναv ή δύο ή τρεις Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες

Kαι:

2) σε έναν (1) Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο οποιασδήποτε άλλης εκλογικής περιφέρειας του οικείου Δήμου.

Με άλλα λόγια, ο εκλογέας μπορεί να θέσει έναν ή περισσότερους σταυρούς, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής του περιφέρειας, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος και έναν σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς, είναι έγκυρο και προσμετράται υπέρ του Συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.

 

Πέμπτη, 16 Μάιος, 2019 στις 11:32μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.
Σπουδαία διάκριση για τον Βαγγέλη Βλάχο σε διαγωνισμό Καινοτομίας – Βραβεύθηκε λογισμικό για την ασφάλεια των πόλεων!

(Ο Βαγγέλης Δημ. Βλάχος είναι υιός της  Αναστασίας Ανδρ. Τζιώλα από Βλαχέρνα. Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τον αγαπητό Βαγγέλη)!

Την 4η θέση κατάφερε και απέσπασε το λογισμικό του Βαγγέλη Βλάχου (από την Τρίπολη) στον διαγωνισμό καινοτομίας για έξυπνες πόλεις City Challenge Crowdhackathon #smartcity3 που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα την ανάπτυξη πιλοτικών υπηρεσιών και εφαρμογών που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν επιχειρηματικό ή/και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το λογισμικό που ανέπτυξε ο Βαγγέλης Βλάχος αφορά την ασφάλεια των πόλεων και την ανάλυση της κίνησης ανθρώπων και οχημάτων. Βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και νευρωνικά δίκτυα μέσω των οποίων πετυχαίνει τον εντοπισμό όπλων και επικινδύνων καταστάσεων σε δημόσιο χώρο κάνοντας ανάλυση εικόνας από ήδη εγκατεστημένες κάμερες. Επίσης με την χρήση του λογισμικού υπάρχει πλήρης εικόνα της κινητικότητας σε μια πόλη και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία τα οποία σε βάθος χρόνου είναι αναγκαία για τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση αλλαγών στο πολεοδομικό σχέδιο. Ειδικά για τις παραπάνω εφαρμογές στον τομέα της ασφάλειας και των στατιστικών κίνησης υπήρξε δέσμευση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη για υλοποίηση από την νέα περιφερειακή αρχή.

Η διάκριση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη επιτυχία που αφορούσε τον διαγωνισμό του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB στα Τρίκαλα, στον οποίο ήρθε πρώτος στην κατηγορία Internet of Things, με εφαρμογή που κάνει χρήση τεχνολογιών machine vision.

Πρόκειται για αυτόνομα συστήματα καταγραφής μικρού μεγέθους που επιτηρούν σημεία ενδιαφέροντος με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας τοπική επεξεργασία εικόνας, εξάγοντας και αξιοποιώντας χρήσιμα data. Τα αποτελέσματα  της επεξεργασίας μεταφέρονται μέσω NB-IoT σε web dashboard για την πρόσβαση, την ανάλυση και την ειδοποίηση των χρηστών.

Πρόκειται για τεχνολογία  που μπορεί να φέρει νέες εφαρμογές σε σειρά τομέων όπως οι συγκοινωνίες, κάνοντας ανάλυση του είδους της κίνησης ανθρώπων και οχημάτων σε κόμβους ενδιαφέροντος  και η ασφάλεια, βοηθώντας στον εντοπισμό πυρκαγιών, την επιτήρηση κτλ.

Την βράβευση στα Τρίκαλα έκανε ο κ. Γιώργος Τζανετάκος διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Vodafone και το έπαθλο είναι ένα γραφείο εργασίας για δώδεκα (12) μήνες στα κεντρικά γραφεία της Vodafone Innovus στην Μεταμόρφωση, η συμβουλευτική καθοδήγηση της Vodafone Innovus ομάδας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά και δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών με σκοπό την στήριξη της επιχειρηματικής προσπάθειας.  

πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

Πέμπτη, 16 Μάιος, 2019 στις 3:15μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Υπογράφτηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου: «Αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης σε χωριά της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Μετά το σπουδαίο έργο της αντικατάστασης του αγωγού της Πιάνας, ένα ακόμα μεγάλο έργο γίνεται πράξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου υδατικών έργων Μεθυδρίου των Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί καθημερινά πετυχαίνουμε στόχους και ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Αναλαμβάνουμε δύσκολες ευθύνες σε δύσκολες συνθήκες, εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και αποδίδουμε πλήρως ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης οι οποίοι συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Μεθυδρίου ή με δεξαμενές του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τους οικισμούς των Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Χωτούσας, Παναγίτσας της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου προκύπτει από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κοινότητες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Μετά την κατασκευή των έργων θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα νερού και καλύτερη ποιότητα νερού για τους κατοίκους και θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις παροχές τόσο των λοιπών οικισμών, όσο και της Τρίπολης.  

πηγή: pna.gr