Back to top

Αρχείο Φεβρουάριος, 2019

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019 στις 6:01μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 95 ετών, ο Θωμάς Μπόκας (πεθερός Απόστολου Χριστ. Καραχάλιου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019 στις 10:55μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ (ΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥΒΑ) Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2019 στις 11:34μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Εγκρίθηκε η εκμίσθωση χρονικής διάρκειας 20 ετών, από την εταιρεία «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» δημοσίου λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.633,41 τ.μ. στη θέση «Παπαγούβα», Τ.Κ. Λίμνης, Δ.Ε. Λεβιδίου, Δήμου Τρίπολης, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την εκμετάλλευση του λατομείου. Πρόκειται για μάρμαρο αρίστης ποιότητας και μοναδικού γκριζωπού χρώματος, περιζήτητου στις αγορές του εξωτερικού. Είχε προηγηθεί η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων.

*** Η θέση «Παπαγούβα» βρίσκεται στο βουνό (ορεινό όγκο) Σαϊτάς. Ο Σαϊτάς βρίσκεται στα 1.814 μέτρα υψόμετρο και ακολουθούν οι κορυφές Παπά Γούβα (1.742 μ.), Γκρεμός (1.695 μ.), Νταής (1.555 μ.), Λούτσα (1.420 μ.), Κοροβέση (1.389 μ.), Φαλκός (1.268 μ.), Καστανιά (1.248 μ.) και Σάβα (1.210 μ.).

ΓΕΝΝΗΣΗ

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 2019 στις 2:33μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Δημήτριος (Τζίμης) Πέτσας (το γένος Σοφίας Φιλ. Κολλιόπουλου) και η σύζυγός του Τέρεν, απέκτησαν αγοράκι.

Να σας ζήσει!

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει ο Ορχομενός Λεβιδίου

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 2019 στις 2:00μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Ορχομενός Λεβιδίου την Δευτέρα  25/2/2019 και ώρα 19:30, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο γνωστό σε όλους Λίθος Cafe.

pitaorxo.jpg

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (26/02/19) Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019 στις 1:52μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan

Την Τρίτη 26/2/2019 στις 8:00 το βράδυ θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, στο Πνευματικό Κέντρο. Στα 49 θέματα που θα συζητηθούν, το τρίτο θέμα είναι η έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση έργου «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και εγκατάσταση φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στην Τ.Κ. Βλαχέρνας Δήμου Τρίπολης» και έγκριση μελέτης.

Παραπλανητικά (από την Φυλλιώ Τσαρουχά την διασημότερη αστρο-πολυλογού)!

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019 στις 2:55μμ | Κατηγορία: Ζώδια | Ν.Δ.Κ.

Κριός (21/3-20/4)

Κυβερνήτης ο Άρης

Δυναμικός, ζωηρός, εύστροφος, ενεργητικός, ενθουσιώδης, θυελλώδης, ερωτιάρης, παρορμητικός, ανεξάρτητος θαρραλέος, φιλόδοξος, ανυπόμονος, εγωιστής, ευέξαπτος. Κριέ μου, ο λαός ψήφισε! Και είσαι ο πρώτος που το μαθαίνεις ( τς,τς, τς! μα σε όλα πρώτος, μα σε όολα!!!). Ψηφίστηκες ως ένα από τα πέντε ισχυρότερα στον ζωδιακό κύκλο, ως αιώνιος έφηβος που όμως περνάει το δικό του και ως την πιο εύκολη-δύσκολη περίπτωση ζωδίου!! Θες τώρα να συνεχίσω και να μάθεις τα αστρολογικά σου τερτίπια? Νιώθεις και είσαι ταλαιπωρημένος, αλλά κάτι ιδέες που έχεις περί ξεκούρασης, να τις ξεχάσεις. Επίσης, κάποιες αρετές που ΔΕΝ έχεις, όπως η υπομονή και η μεθοδικότητα, θα σου χρειαστούν αυτό το διάστημα, διότι ο Κρόνος πάνω από το ωραίο κεφαλάκι σου, σε φορτώνει με επί πλέον ευθύνες! Όμως εσύ, θα χρησιμοποιήσεις το μεγάλο σου όπλο, τη στρατηγική!! Θα καταστρώσεις σχέδια δράσης και αντίδρασης, θα βάλεις σε σειρά τις υποχρεώσεις  και θα συμμαζευτείς μέχρι το Μάρτη, που αρχίζουν οι φουσκοδεντριές!! Εμ! δε σε ξέρουμε λες?

Ταύρος (21/4-20/5)

Κυβερνήτης η Αφροδίτη

Υπομονετικός, λογικός, πιστός, δυνατός, αξιόπιστος, τρυφερός, εγκάρδιος,  αφοσιωμένος, σταθερός,  ζηλιάρης, πεισματάρης, φυγόπονος, καλοφαγάς. Ταυράκι μου, ο λαός ψήφισε! Ψηφίστηκες και εκλέχθηκες πρώτος, ως ένα από τα πέντε  πιο σταθερά ζώδια στην αγάπη, ως ένα από τα έξι πιο ζηλιάρικα στην αγάπη και ως ένα που μπορεί να βγάλει το λάδι στο ταίρι του (αυτό, μεταξύ μας, είναι υπερβολικό, αλλάααα, εμείς δεχόμαστε την επιθυμία του λαού!!) Α! και ο πιο καλοφαγάς! Και τώρα άκου με! Πρέπει να ξεβολευτείς! και για να ξεβολευτείς από τη σιγουριά σου, θέλεις χρόνο και σκέψη. Όταν όμως ο Κρόνος από πάνω πιέζει τις καταστάσεις, στενεύει τα περιθώρια και πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις, τι κάνεις τότε Ταύρε μου? α) τα φορτώνεις στον κόκορα? β) εκνευρίζεσαι και βρίζεις? γ) ΔΓ/ ΔΑ/ Άει γα….τε? Γι αυτό είναι εδώ η αστρολόγος σου, για να σου  βρει λύση!! Βρίσκεις έναν καλό φίλο, φτιάχνεις ένα καλό φαϊ με συνοδεία ένα καλό κρασί, συζητάς το πρόβλημα, μετά πας μια βόλτα να σε βαρέσει καθαρός αέρας, ξεθολώνει το μυαλό και… νάτη η λύση, έρχεται!!!  Άμα το στομάχι είναι γεμάτο…!!!

 

 

“Όξω,ψύλλοι,ποντικοί” στο ΔΑΡΑ Αρκαδίας!

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, 2019 στις 11:47πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δάρα το έθιμο ” Όξω,ψύλλοι,ποντικοί, μέσα Μάρτης και χαρά, κόψαν του Φλεβάρη την ουρά”. Καλούμε όλους τους φίλους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Δαραίοι υποδέχονται την άνοιξη. Θα ακολουθήσει γλέντι στη πλατεία του χωρίου με παραδοσιακά εδέσματα, χορούς, τραγούδια και τσουκαλόκαφτο!

Συγκέντρωση αμμοχάλικου για την αποκατάσταση των δρόμων στο κάμπο.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, 2019 στις 9:37πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Όπως μας ενημέρωσε ο συμπατριώτη μας Τάσος Τρ. Τσαρουχάς, με ιδιωτική του πρωτοβουλία, συγκεντρώνεται αμμοχάλικο στο κάμπο της Βλαχέρνας (πλησίον ριγανιάς), με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των δρόμων του κάμπου. Ο ίδιος απέστειλε γραπτό μήνυμα και φωτογραφία στο vlaxerna.gr (τα οποία ζήτησε να δημοσιευθούν) που αναφέρει, ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει γίνει αποκατάσταση των δρόμων του κάμπου και ο ίδιος πήρε αυτή την πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ασφαλτοστρώσεις οδών Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 στις 7:01μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | PitPan

Ο Δήμος Τρίπολης, διακηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό επιλογής αναδόχου, για την κατασκευή του έργου: “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ” προϋπολογισμού 28.983,00 που θα διεξαχθεί σύμφωνα τις διατάξεις του Ν.4412/16 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (ΦΕΚ 147 Α΄/08-08-2016) (σχετική η με αριθμό 169/2017 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης). Η παρούσα μελέτη αφορά τις εργασίες που προβλέπονται για την ασφαλτόστρωση οδών στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα με δύο (2) δρόμους στην Βλαχέρνα, έναν (1) δρόμο στο Δάρα, σε έναν (1) δρόμο στον Καρδαρά και σε έναν (1) δρόμο στον Παλαιόπυργο.  Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν, εντός των οικισμών, κατά περίπτωση, είναι: Προετοιμασία-Καθαρισμός οδοστρωμάτων, υπόβαση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, βάση οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.